ID : 29216277
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد:

ضرورت فرهنگ سازی مبلغان دینی برای کاهش دعاوی خانواده/کاهش چشمگیر برخی جرائم در ماه مبارک رمضان


سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت: به برکت این ماه پر خیروبرکت دعاوی و اختلافات خانوادگی کاهش یافته و برای آنکه بتوانیم این روند را در ماه‌های دیگر سال نیز ادامه دهیم نیازمند فرهنگ‌سازی دستگاه‌های فرهنگی هستیم.

 سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری  استان یزد در مصاحبه با یزدرسا؛ از اجرای طرح ارتقای فردی و اجتماعی «امید» در استان یزد خبر داد.

علی شریعت پناه با اشاره به این مطلب که قوه قضائیه برای اینکه افراد مرتکب جرائم خرد، در اولین مرتبه ارتکاب، دارای سوءسابقه قضائی نشوند این طرح را دردستور کار خود قرار داده گفت: در این زمینه 16 دستگاه مرتبط انجام‌وظیفه کرده و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری  استان نیز مدیریت آن را بر عهده دارد.

شریعت پناه در ادامه به کاهش چشمگیر برخی از جرائم مانند دعاوی خانواده در ماه مبارک رمضان اشاره و اظهار داشت: به برکت این ماه پر خیروبرکت کمتر شاهد دعاوی و اختلافات خانوادگی هستیم و برای آنکه بتوانیم این روند را در ماه‌های دیگر سال نیز ادامه دهیم نیازمند فرهنگ‌سازی دستگاه‌های فرهنگی هستیم.

وی نقش حوزه علمیه و علمای دینی در فرهنگ‌سازی حل اختلافات خانوادگی به‌دوراز تنش و نزاع را حائز اهمیت دانست و ادامه داد: باید سیاستی در حوزه‌های علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی تدوین شود تا روحانیون و مبلغین دینی بر فراز منبرها مردم را نسبت به رعایت حرمت‌ها و حل کدخدا منشانه اختلافات خانوادگی آشنا کرده تا کمتر شاهد تشکیل پرونده‌های خانوادگی در محاکم قضائی باشیم.

شریعت پناه تأکید کرد: دستگاه قضا آماده برگزاری دوره‌های آموزشی برای روحانیون و مبلغین در این زمینه است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری  استان آموزش‌های پیش از ازدواج درزمینهٔ سبک زندگی اسلامی را نیز در استحکام زندگی زوجین تأثیرگذار عنوان کرد و گفت: شکی نیست که در حقیقت این آموزش‌ها باید در سنین کودکی ارائه شوند اما متأسفانه نبود آموزش‌هایی مدون در این زمینه و عدم علاقه مسئولان آموزش‌وپرورش سبب شده تا تلاشی در این خصوص صورت نگیرد.

وی افزود: حتی معاونت پیشگیری پیشنهاد داد یکسری آموزش‌ها در دبیرستان‌های دخترانه و پسرانه برگزار شود اما متأسفانه با مخالفت آموزش‌وپرورش به بهانه‌های مختلف روبرو شد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری  استان به تدوین برنامه آمورشی پیش از ازدواج در این معاونت خبر داد و اذعان داشت: این برنامه که حاصل تلاش بیش از یک سال و نیم از همکاران بنده است شامل دوره‌های آمورشی 16 ساعته برای زوجین جوان قبل از ازدواج بوده که شامل مهارت‌های همسرداری اسلامی، سبک زندگی، شیوه فرزند پروری و ... است

این مسئول قضائی استان بابیان اینکه محتوای آموزشی این دوره تهیه و اساتید آن آموزش داده‌شده‌اند خاطرنشان کرد: پس از جلسات متعدد با مسئولان استان و امضای این تفاهم‌نامه بین دادگستری، بهزیستی، اداره ثبت‌اسناد و کانون سردفتران ازدواج مقرر شد این طرح پس از ماه مبارک رمضان اجرایی شود.

گفتنی است بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این آموزش‌ها مابین زمان عقد تا تحویل سند ازدواج به زوجین جوان داده شده  و پس از گذراندن این دوره، سند ازدواج به زوجین ارائه خواهد شد.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.