طالبی به کدام واقعیت اذعان کرد؟
به گزارش یزدرسا، چند روز قبل محمدعلی طالبی استاندار یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، به واقعیت مهمی اذعان کرد و گفت: «در بدترین شرایط استان پس از انقلاب عهدهدار مدیریت استان یزد شدهام.» (اینجا)
این سخنان طالبی در واقع اذعان به ناکارآمدی دولت روحانی در شش سال گذشته است. تاریخ بیان این سخنان مردادماه سال 92 نیست، تا بشود این «بدترین شرایط» را به دولتهای قبل از روحانی نسبت داد، بلکه این سخنان در بهمن 97 و در شرایطی که دولت اعتدال ششمین سال خود را سپری میکند، بر زبان رانده شد. این در حالی است که گوینده این سخنان نیز خود در تمام این مدت و قبل از اینکه استاندار شود، نفر دوم مدیریت اجرایی استان یزد بوده است.
این سخنان البته چیز عجیبی نیست و با شنیدن آنها از زبان طالبی به علم کسی افزوده نشد چرا که بلایی که حسن روحانی و جواد ظریف به مدد برجام بر سر ملت ایران آوردهاند را مردم با گوشت و پوست خود لمس میکنند. این «بدترین شرایط» که استاندار محترم یزد از آن سخن میگوید، ماحصل گره زدن مشکلات کشور به برجام و مذاکره و توافق است. اینها در واقع ماحصل سپردن کار به افرادی چون ظریف و زنگنه و آخوندی است.
اگر دولت از همان ابتدا به جای چشم دوختن به بیرون از کشور، با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و با اعتقاد به توانمندیهای نیروی انسانی کشور کمر همت میبست و اگر به انذارهای مداوم رهبر انقلاب که مکرر در مکرر فرمودند «چشمتان به بیرون نباشد» و «آمریکا قابل اعتماد نیست» توجه میکرد، یقینا امروز استاندار یزد مجبور نبود از «بدترین شرایط استان بعد از انقلاب» سخن بگوید.
دولت روحانی البته نشان داده است که از این وضعیت درس نگرفته و همچنان به دنبال مسیر گذشته است که سینه چاک کردن برای FATF، اصرار بر SPV و اینستکس و ... نمونههایی از این واقعیت تأسفبار است.
اما شرایطی که جناب طالبی در آن قرار گرفته بدون راهحل نیست و راهحل در ادامه سخنان خود طالبی است آنجا که او میگوید: «اما اتکای ما به مردم، سرمایههای اجتماعی و رسانهها است و در صدد هستیم که همه این سرمایههای اجتماعی را در خدمت استان به کار گیریم و بدون ملاحظه سیاسی، عقیدتی و فکری توانمان را بر این بگذاریم که هر کسی دغدغه رفع مشکل مردم را دارد عرصه برای فعالیتش باز باشد.» البته بستگی به این دارد که وی تا چه میزان به این سخنان پایبند باشد و تا چه به مردم و ظرفیتهای آنها اتکا کند.
یزدرسا البته قبل از این و در چند گزارش، این «بدترین شرایط» را به استاندار جدید یزد یادآوری کرده بود.
به عنوان نمونه، چندی قبل در مطلبی با عنوان «استانداران دولت اعتدال با یزد چه کردند؟» نوشته بودیم: «به نظر میرسد مدیران سطوح مختلف دولت تا حدی از ناکارآمدی مبرهن دولت فعلی متأثر هستند، تا جایی که حتی اگر افرادی هم در بین مدیران باشند که شعارها و سخنانشان در راستای حمایت از مردم باشد، باز هم در عمل کاری از آنها برنمیآید.
بر همین اساس فردی که در آینده قرار است استاندار یزد شود باید وابستگی حزبی به جریانهای سیاسی از جمله جریان سیاسی حاکم بر دولت را به حداقل برساند و بیتوجه به بازیهای سیاسی دولت، به عموم مردم تکیه کند و با کمک خود مردم برای حل و فصل مشکلات استان گام بردارد.
این واقعیتی است که نیاز این روزهای استان یزد است و اگر استاندار یزد بجای تکیه بر دولت ناکارآمد کنونی به مردم تکیه کند و مطالبات مردم را بر منویات سیاسی آقایان پاستورنشین، ترجیح دهد میتواند مشکلات را از روی دوش مردم بردارد.»
همچنین در مطلبی دیگر با عنوان «استاندار جدید یزد چگونه میتواند از چالشهای پیش رو عبور کند؟» با اشاره به مشکلات استان و چالشهای پیشرو نوشتیم: «تردیدی نیست که این مسائل بیش از هر چیز ناشی از ناکارآمدی دولت اعتدال است که متأسفانه همه کشور با آن مواجهه هستند. اما این واقعیت را نمیتوان انکار کرد که بخشی از این مسائل هم به نوع مدیریت در استان و ناکارآمدی مدیران و استاندارهای قبلی یزد و سیاسیبازیهای آنها به ویژه در دولت یازدهم مربوط میشود.
حضور طالبی در معاونت سیاسی استانداری باید موجب این شده باشد که او بیشتر با واقعیتها آشنا شده و شاهد این بوده باشد که وارد شدن به بازیهای جناحی و سیاسی جز ضربه زدن به منافع مردم و استان، عایدی برای استان ندارد و فقط مردم قربانی میشوند.
البته استاندار جدید احتمالا میداند که شرایط کلی دولت نیز با سالهای ابتدایی تفاوت دارد، بهطوریکه حتی شخص رئیسجمهور نیز که در سالهای ابتدایی ریاست جمهوری متکبرانه به منتقدان حمله میکرد، به وضوح میداند که امروز دیگر شرایط مانند گذشته نیست.
بر همین اساس اگر استاندار و مدیران استان تلاش کنند تا وارد بازیهای سیاسی -که در سالهای قبل شاهد آن بودیم- نشوند و به جای رضایت باندهای سیاسی، برای رضایت مردم تلاش کنند، میتوان به حل مشکلات و جبران کاستیها امیدوار بود.»
انتهای پیام/