ID : 37538288
رییس کمیسون خدمات شهری شورای شهر یزد:

طراحی اپلیکیشنی برای خریداری زباله‌های خشک شهروندان در یزد


رییس کمیسون خدمات و محیط زیست شهری شورای شهر یزد ضمن گلایه از دفع بدون بازیافت 300 تن زباله تولیدی در یزد، از طراحی اپلیکیشنی برای خریداری زباله‌های خشک شهروندان یزدی و راه‌اندازی انه تا چند ماه آینده خبر داد.

به گزارش یزدرسا، «سپنتا نیکنام»  در کارگروه محیط‌زیست با حضور فعالان محیط زیستی و گردشگری استان با اشاره به تولید روزانه بیش از ۳۰۰ تن زباله و دفع تمام آن بدون هیچ بازیافت، اظهار کرد: هر چند کارخانه کمپوست سالیان پیش با هزینه‌های میلیاردی درصدد راه‌اندازی بود اما بدون بازدهی و با برچسب سرمایه‌گذاری در قالب طمع، نتوانست به نتیجه هیچ اقدامی کند.

نیکنام با اشاره به این که تاکنون هیچ استفاده‌ای از پسماندهای شهر یزد برای تهیه نه کود و نه گاز نشده است، در مورد نخاله‌های ساختمانی شهر نیز تصریح کرد: خوشبختانه در این بخش با برنامه‌هایی که در نظر گرفته شده به زودی شاهد رفع معضل نخاله‌های ساختمانی خواهیم بود.

رییس کمیسون خدمات و محیط زیست شهری شورای شهر یزد بر استفاده از نیروهای متخصص در زمینه تکمیل کارخانه کمپوست تاکید کرد و گفت: هر چند استفاده از نیروهای بومی در این امر حائز اهمیت است ولی نمی‌توان با هزینه مردم در این حوزه از روش آزمون و خطا استفاده کرد.

وی با اشاره به طراحی و برنامه‌ریزی اپلیکیشنی برای فروش زباله خشک شهروندان،‌ بیان کرد: این برنامه دارای قابلیت‌های متعدد است و شهروندان از طریق آن می‌توانند فروش زباله خشک خود را براساس میزان سفارش دهند تا جهت تحویل آن به آدرس تعیین شده مراجعه شود.

این عضو شورای شهر یزد از اجرای این طرح تا چند ماه آینده خبر داد و گفت: امسال برای اولین بار از دو پیمانکار برای جمع‌آوری زباله خشک استفاده کردیم و با وجود ضرر مالی برای شهرداری، با دیدگاه سرمایه‌گذاری و ایجاد رقابت و تلاش بیشتر شاهد اتفاقات خوبی تاکنون بوده‌ایم.

وی در ادامه معضل حیوانات بلاصاحب را بخشی از مشکلات حوزه شهری یزد برشمرد و عنوان کرد: این مسئله در حقیقت با چند واقعیت فرهنگی اجتماعی همراه است اما می‌توانیم با درجه‌بندی نژاد آنها به حامیان حیوانات، برای مراجعه و حمایت آنها فرصت لازم را بدهیم.

نیکنام از الزام نهادینه کردن جلسات آشناسازی مردم با معضلات محیط زیستی و مستمر کردن آن در شورای شهر یزد، تصریح کرد: باید اقداماتی در راستای حفظ شهرمان برای آیندگان انجام شود.

وضعیت بحرانی یزد در حوزه آب و پسماند

«نجمه نادری» مشاور کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی یزد نیز در این نشست با اشاره به این که ساختار کمیته محیط زیست در زیر مجموعه کمیسون خدمات شهری در شهر و شهرداری آغاز بکار کرده است، گفت: موضوعات پسماند، آب، زمین و مسائل مربوط به آلودگی هوا در این زمینه دنبال می‌شود چرا که می‌دانیم یزد در حوزه آب و پسماند به دنبال عملکرد شهرداری با بحران جدی روبروست.

 وی افزود: در این زمینه با دعوت از فعالان در حوزه آشنایی با کمیته محیط زیست، طرح‌ها را اجرایی و مشکلات شهر را حل و فصل کنیم.

نادری از فعالان هر دو گروه محیط زیست و گردشگری خواستار ارائه توامندی‌ها و طرح‌های خود برای استفاده از آن‌ها شد و گفت: باید براساس این توانمندی‌ها توان و علاقه به برنامه‌های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت طرح ها را اجرایی کنیم.

ضرورت احیای روزهای طبیعت ایران باستان

«سیدرضا بهادری» مسئول کمیته گردشگری پایدار استان هم با بیان این که باید طرح‌های گردشگری را به منظور حفظ میراث شهرمان برای آیندگان مدیریت کنیم، گفت: برای تفهیم شدن و برانگیختن دغدغه‌مندی مردم باید مستندی از آینده یزد ساخته شود که مردم بدانند با روند کنونی آینده ما چطور خواهد شد و نیاکان ما چه کردند.

وی افزود: در زمینه آگاه‌سازی مردم و حساس شدن جامعه نسبت به حفظ یزد، انجمن شهر هوشمند می‌تواند اقدامات قابل توجهی به ویژه با برخورداری از قدرت فضای مجازی داشته باشد.

این مسئول از ضرورت احیای روزهای طبیعت ایران باستان یاد کرد و گفت: در گذشته هر فصل یا ماه و حتی هر هفته، روزی مختص به طبیعت و حفظ و گرامیداشت آن داشته که احیای آن ها می‌تواند در اگاه سازی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی جامعه نقش داشته باشد.

لزوم تغییر رویکرد شورای یزد در زمینه پسماند

«علیرضا عابدینی» مدیر انجمن شهر هوشمند یزد نیز در این نشست با اشاره به ضرورت برگزاری این جلسات، تصریح کرد: ضروری است که در جلسات کارگروه‌های مختلف به خصوص گردشگری نماینده‌ای از کارگروه محیط زیست شهری حضور داشته باشد.

وی تجمیع ظرفیت‌ها و تخصص‌های مختلف را موثر در انجام کارهای بزرگی دانست و گفت: خواستار تغییر رویکرد و عملکرد شورا در زمینه پسماند هستیم چرا که سازمان پسماند درگیر روزمرگی شده و آینده روشنی با وجود ساختار فعلی این سازمان برای یزد نخواهد داشت.

وی با گلایه از فعالیت‌های اجرایی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد و متمرکز نبودن فعالیت‌های فرهنگی در زمینه‌های مختلف گفت: باید با جلوگیری از پراکنده گویی از هدر رفت منابع جلوگیری شود.

این مسئول افزود: باید برنامه‌های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت تدوین شود اما تا زمانی که آیین‌نامه‌ای در دست نباشد نمی‌توانیم در این زمینه نظر بدهیم.

وی از ضرورت اگاه سازی اداره بداشت شهر نیز در زمینه الزامی کردن استفاده از ظروف یکبار مصرف یاد کرد و گفت: متاسفانه در وهله اول باید اداره بهداشت را توجیه کنیم چرا که رستوران ها و هتل‌ها را به استفاده از ظروف یکبار مصرف ملزم کرده است.

در این جلسه موضوعات تفکیک زباله، پارک زباله، هدایت نخاله‌ها به صنعت سیمان سازی، المان سازی با ضایعات، احیای وقفیات گوشت و آشغال گوشت برای حیوانات بلاصاحب، هدایت و پرورش سگ‌های بلاصاحب برای نگهبانی، چاره اندیشی برای جمع اوری غیراصولی زباله، نبودن سطل زباله سه رنگ در بافت تاریخی، ضرورت اقداماتی در زمینه اموزش، تبلیغات شهری در رابطه با تفکیک زباله، کارت همیاران مدارس، برگزاری تورها و کارگاه‌های عملی در زمینه زباله ها و پسماند مطرح شدند.

انتهای پیام




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


محمد اسفیداری
هزینه چند صد میلیونی اپلیکیشن شهربین کافی نبود که دنبال اپلیکیشن جدید هستند؟
در قالب همون اپلیکیشن "موفق" این ظرفیت رو ایجاد کنند.
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۸/۱۲/۸ ۰۹:۰۵.