ID : 13951408
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد:

طرح «استانی شدن انتخابات» با اصول متعدد قانون اساسی تعارض دارد/کمرنگی نقش ملت در تعیین سرنوشت با این طرح


دکتر اکبر غفوری با اشاره به رد شدن طرح استانی شدن انتخابات مجلس، در شورای نگهبان گفت: طرح استانی شدن انتخابات مجلس با اصول متعدد قانون اساسی در تعارض است و همین موضوع باعث رد شدن این طرح در شورای نگهبان شده است.

به گزارش یزد رسا، کارشناس مسائل سیاسی استان در مصاحبه با عصرسیاست با اشاره به رد شدن طرح استانی شدن انتخابات مجلس در شورای نگهبان اظهار داشت: شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی وظایف و مسئولیت‌های متعددی دارد که از جمله مهمترین آن‌ها بررسی انطباق مصوبات مجلس شورای اسلامی با قانون شرع مقدس اسلام و قانون اساسی می باشد.

دکتر اکبر غفوری افزود: در واقع قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی از یکسری ضعف ها و کمبودها رنج می برد که از جمله می‌توان به هزینه های انتخاباتی نامزدها اشاره کرد که بحث اصلاح آن مطرح بود. برای مثال در سال 1386 طرحی در مجلس مطرح شد که مشابه طرح فعلی استانی شدن انتخابات است که در آن زمان نیز از سوی شورای نگهبان رد شد.

وی تاکید کرد: دلایل شورای نگهبان برای رد کردن طرح استانی شدن انتخابات، هم دلایل شرعی و هم قانونی وجود دارد. برای مثال در قانون اساسی در اصول متعدد به موضوع نقش مردم در تعیین سرنوشت خود و مشارکت عامه مردم در عرصه‌های گوناگون اشاره شده است.در اصل سوم قانون اساسی یکی از وظایف نظام، تامین مشارکت عامه مردم در زمینه تعیین سرنوشت سیاسی خود اشاره شده است. در اصل 9و 15قانون اساسی نیز به نقش و جایگاه مردم و اتکای نظام به آرای عمومی و مشارکت مردمی تاکید شده است.

غفوری تصریح کرد: در اصل ششم قانون اساسی به طور صریح به موضوع تکیه با آرای عمومی اشاره دارد مانند بندهای 65 و 62 قانون اساسی.لذا اگر مصوبه‌ای به حضور اکثریت مردم در صحنه انتخابات ضربه بزند و یا باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات شود شورای نگهبان با آن مخالفت می‌کند اما با توجه به اینکه کشور ما از قومیت‌ها، زبان‌ها و نژادهای گوناگونی تشکیل شده است لذا انتخاباتی شدن مجلس باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات می‌شد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.