ID : 35462416
رئیس اداره سلامت آموزش و پرورش یزد:

طرح غربالگری شپش سر در مدارس استان یزد اجرا می‌شود


رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش یزد از اجرای طرح غربالگری ابتلا به شپش سر در مدارس استان خبر داد.

به گزارش یزدرسا، سید احمد حسینی تبار با تاکید بر این که مدارس محل شیوع شپش سر نیستند گفت: این تصور در ذهن مردم وجود دارد که مدارس محل شیوع شپش است در حالی که با آغاز سال تحصیلی همه دانش‌آموزان غربال شده و مورد بررسی قرار می گیرند از این رو تعداد زیادی از دانش آموزان آلوده به شپش سر شناسایی می شوند از این رو مدرسه محل شیوع شپش نیست بلکه محل و مرکز شناسایی و کنترل شپش است.

وی افزود: اگر شناسایی، کنترل و پیشگیری در مدارس انجام نشود به دلیل بالا بودن تمرکز احتمال دارد که شیوع شپش بیشتر شود.

حسنی‌تبار اظهار داشت: در تعطیلات تابستان متاسفانه کنترل و مراقبتی برای جلوگیری از آلودگی به شپش توسط خانواده ها انجام نمی شود اما با شروع فصل پاییز و اجرای طرح غربالگری در مدارس دانش آموزان آلوده شناسایی می شوند حتی طبق آمارها بعد از تعطبلات نوروز نیز میزان شیوع شپش افزایش می یابد.

وی با بیان این که آموزش و پرورش در خصوص این مشکل با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی کمیته استانی تشکیل و مصوبات آن را برای اجرا به تمامی مدارس ابلاغ می کند افزود: به این ترتیب مدارسی که مراقب سلامت دارند باید تمامی دانش اموزان مورد بررسی قرار گیرند و مدارسی مراقب سلامت ندارند این کار توسط پایگاه های سلامت شهری انجام می شود؛ در روستاها نیز بهورزهای خانه های بهداشت موظف هستند دانش آموزان را معاینه کنند.

رئیس اداره سلامت اداره کل آموزش و پرورش یزد ادامه داد: اگر دانش آموزی آلوده باشد به مرکز بهداشتی ارجاع و باید در آن جا سیر درمانی آن انجام شود و طبق دستورالعمل جدید کشوری همزمان با شروع دوره درمانی در مرکزبهداشتی دانش آموز می تواند به مدرسه بازگردد و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

حسینی تبار در خصوص شناسایی دانش آموزان آلوده به شپش سر گفت: امکان ندارد در مدرسه ای دانش آموز آلوده ای شناسایی نشود چرا که امروزه وجود شپش سر بخشی از زندگی بشر شده است درست مانند ویروس سرماخوردگی است و مشکلی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز مانند هلند، آلمان، آمریکا و سایر نقاط جهان وجود دارد.

وی در توصیه به خانواده ها هشدار داد: اگر فرزند و یا اعضای دیگر خانواده آلوده به شپش شدند به هیچ عنوان موضوع را کتمان نکنند و پیگیری کرده و درمان کامل آن را از طریق مراکز بهداشت دنبال کنند. مشکل شپش سر یک مشکل اجتماعی است که عوامل بسیار متعددی در شیوع و پیشگیری از آن دخیل است اما باور به وجود آن بسیار مهم است.

حسینی‌تبار با تاکید بر این که باید پذیرفت که مشکل شیوع شپش سر وجود دارد گفت: همان گونه که باید مراقب بود که سرمانخوریم و یا به بیماری های دیگر مبتلا نشویم باید مواظب بود که به شپش سر نیز آلوده نشد و تنها راه پیشگیری از آن رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است.

انتهای پیام/111

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.