ID : 10608442
نیاز 17 میلیاردی طرح‏‏ های بالای 80 درصد؛

طرح‌های عمرانی در یزد خاک می‌خورند/ هیچ طرحی تکمیل نشده است!


اصولا طرح ‏‏های نیمه‌تمام میراثی ناخوشایند از دولت‎‎های قبل برای دولت جدید محسوب می‌ِشود؛ دولت یازدهم نیز بی‏‏نصیب از این میراث نبوده و تعداد زیادی از این نوع طرح‌ها را به ارث برده است.

به گزارش یزد رسا، اصولا طرح‏‏های نیمه‌تمام میراثی ناخوشایند از دولت‎‎های قبل برای دولت جدید محسوب می‌ِشود؛ دولت یازدهم نیز بی‏‏نصیب از این میراث نبوده و تعداد زیادی از این نوع طرح‌ها را به ارث برده است.

همشهری نوشت:این میراث در استان در حال حاضر بیش از 2800 طرح نیمه تمام است که به گفته معاون برنامه‎‎ریزی استان یزد برای تکمیل آنها به اعتبار عمرانی برابر با 10 سال استان نیاز است. طرح‌های کوچک و بزرگ از جمله تکمیل سالن‌های ورزشی روستایی تا اجرای طرح‌های آب‎رسانی، گازرسانی و غیره، همگی در گروی تخصیص اعتبار است و این در حالی است که وضعیت تخصیص اعتبارات در سال‌های اخیر اصلا رضایت‎بخش نیست.


هیچ طرحی تکمیل نشده است
معاون برنامه‏‏ریزی استاندار در مورد این طرح‌های نیمه کاره اظهار کرد: با توجه به این‌که امکان تخصیص کامل اعتبار استان برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام وجود ندارد و باید بخشی از اعتبار نیز به طرح‌های جدید و ضروری اختصاص یابد، درخصوص اولویت‎‎بندی طرح‌های نیمه تمام اقدام شده است. «محمدرضا بابایی» گفت: به همین منظور طرح‌هایی که پیشرفتی بالای 80‌درصد دارند، شناسایی شده‌اند که شامل 160‌طرح بزرگ و کوچک است و تکمیل آنها در اولویت قرار دارد.  
وی با بیان این‌که از ابتدای سال این روند در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با توجه به نحوه برنامه‎‎ریزی و تخصیص اعتبار در سال جاری هنوز هیچ طرحی تکمیل نشده، اما امیدواریم که تا پایان سال مالی یعنی تا انتهای تیرماه سال آینده، به این مهم دست یابیم.

نیاز 17 میلیاردی طرح‏‏ های بالای 80 درصد
این مسئول با اشاره به این‌که برای تکمیل این طرح‌ها 17‌میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار نیاز است، افزود: از بزرگ‌ترین این طرح‌ها می‌توان به تکمیل مجتمع فرهنگی هنری یزد، مجتمع امام علی(ع) و مطالعه و ساخت کتابخانه مرکزی در یزد اشاره کرد.
بابایی از دیگر طرح‌های بزرگ نیمه تمام بالای 80 درصد استان به تکمیل و تجهیز اردوگاه شهید صدوقی سانیج، ساخت خوابگاه 330 نفره دخترانه دانشگاه یزد، تامین آب آشامیدنی روستاهای استان در قالب طرح ولایت و ساخت مخزن 20 هزار مترمکعبی آب برای شهر یزد اشاره کرد.

تکمیل طرح ‏‏هادر گرو تخصیص اعتبار است
معاون برنامه ریزی استاندار درباره تکمیل راه‌های استان نیز گفت: بیشتر طرح‌های راه‎سازی مشمول دریافت اعتبارات ملی است و تامین اعتبار آنها از محل اعتبارات استانی نیست.  وی افزود: البته برخی از طرح‌های راه‏‏سازی از جمله تکمیل راه آسفیج - کوهبنان در شهرستان بهاباد و بهسازی راه چاه افضل - اردکان در شهرستان اردکان از جمله طرح‌های استانی محسوب می‌شود.
وی درباره تکمیل ورزشگاه بزرگ یزد نیز گفت: ورزشگاه بزرگ یزد هم از طرح‌های ملی است که باید با اعتبارات ملی تکمیل شود و ارتباطی با اعتبارات استانی ندارد.
این مسئول درباره زمان‏‏بندی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام نیز گفت: زمان مشخصی برای تکمیل این طرح‌ها پیش‏‏بینی نشده و تکمیل آنها در گروی تخصیص اعتبار است.
به گفته بابایی اگر تخصیص اعتبار کامل باشد یا پیمانکاران در مراحل اجرا با مشکل مواجه نشوند، احتمال این که طرح‌های نیمه تمام مذکور تا پایان سال آینده تکمیل شوند، وجود دارد.

تدوین سند راهبردی طرح‌های نیمه تمام
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی ‌هم درباره تکمیل این طرح‌ها گفت: طرح‌های نیمه تمام استان در حوزه‌های مختلفی است که باید براساس میزان اعتبار مورد نیاز و جمعیتی که از تکمیل آنها برخوردار می‌شوند اولویت‎‎بندی شوند.
«محمدصالح جوکار» گفت: بهتر است که طرح‌هایی که در بازه زمانی کوتاه‏‏تر به نتیجه می‌رسند در اولویت تکمیل قرار گیرند، چرا که تکمیل آنها مقرون به صرفه‎تر است.وی با تاکید بر ضرورت تدوین سند راهبردی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام استان، گفت: طرح‌های نیمه تمام استان در حوزه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی، زیرساختی و غیره است که احتیاج به مطالعه کامل دارد و باید براساس نتایج مطالعات دقیق، تصمیمات مناسبی برای تکمیل آنها اتخاذ کرد.

توجه به توازن رشد و توسعه در تخصیص اعتبارات
جوکار گفت: مسئولان استان باید در مورد تخصیص اعتبار برای تکمیل طرح‌های استان، توازن رشد و توسعه را مورد توجه قرار دهند به طوری که همه مردم استان از منابع کشوری بهره‏‏مند شوند. در این زمینه باید نگاه بخشی وجود نداشته باشد و دیدگاه استانی تعمیم یابد. وی با تاکید بر اولویت‏‏بندی طرح‌های نیمه‌تمام بر اساس نیاز هر منطقه، اظهار کرد: تأمین آب در برخی از نقاط استان در اولویت است، اما برخی نقاط دیگر در زمینه‌های فرهنگی نیازمند توجه هستند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در ادامه، ‌آب را حیاتی‏‏ترین مسأله استان اعلام کرد و افزود: باید بیشترین منابع استانی در حوزه آب‎‎رسانی هزینه شود تا در آینده با معضل جدی در این رابطه مواجه نشویم.
انتهای پیام/ع



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.