طرز تهیه فالوده یزدی
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، فالوده یزدی یکی از دسرهای مخصوص استان یزد است که در گذشته تاکنون مشتاقان زیادی را در بین خانوادههای یزدی داشته و در فصل تابستان، یکی از ادوات پذیرایی یزدیها از مهمانان است.با هم طرز تهیه این دسر گوارا را مرور می کنیم:
مواد اوليه:
نشاسته
آب
شيره
گلاب
تخم شربتی
مواد لازم جهت تهيه شربت فالوده:
شکر:2پيمانه (440گرم )
آب: 1پيمانه (250ميلي ليتر)
گلاب: 2قاشق سوپخوري
طرز تهيه شربت فالوده يزدي:
ابتدا شربت فالوده را حاضرکنيد .
شکر را با يک پيمانه آب روي حرارت بگذاريد و خوب هم بزنيد .تا شکرحل شود اجازه دهيد شربت با حرارت ملايم بجوشد تا شهد آماده شود.
درآخرگلاب را بريزيد و شربت را از روي حرارت برداريد.
طرز تهيه :
هر يك كيلو نشاسته 7/4 لیتر آب مي خواهد با اين فرآيند توليد نشاسته هم نرم مي شود و هم ديرتر فاسد مي شود.
يك كيلو نشاسته را با 400 گرم آب ولرم مخلوط كرده تا بصورت دوغ مانند در بيايد و الباقي آب كه حدود 2/4 لیتر آب را جوش مي آوريم.
سپس 150 گرم آب جوشيده داغ را با مخلوط آب و نشاسته مخلوط مي كنيم تا مواد خوب با هم مخلوط شود.
نکته: علت اينكه از آب جوشيده داغ استفاده مي كنيم به اين علت است كه مواد دوغ ( مخلوط آب و نشاسته ) مي باشد تا به هم نچسبند و بصورت گلوله گلوله در نيايد و همه مواد يك دست مي شود.
سپس مواد مخلوطي را داخل آب جوشيده ريخته و شعله گاز را كم مي كنيم و به مدت 15 دقيقه زمان مي برد تا مايه ازفرني سفت تر شود.نشاسته آماده شده است.
نکته: علائم خوب بودن جوش فالوده حباب حباب ريز داخل آن ديده ميشود.
فالوده اوليه كه بصورت ماقوت يزدي مي باشد بدست ميآيد.
براي رشته رشته نمودن نشاسته پخته (ماقوت يزدي) جهت فالوده يزدي ابتدا يك عدد آبكش و يك عدد پاتيل احتياج است آبكش را روي پاتيل پر از آب سرد قرار داده سپس نشاسته آماده را داخل آبكش ريخته و با فشار دادن آن نشاسته بصورت رشته رشته از منفذهاي آبكش خارج شده و در داخل آب سرد ريخته مي شود در صورتي كه فالوده رشته اي مي خواهيد سطح آب را به اندازه 10 سانتي متر قرار دهيد فالوده رشته مي شود و اگر مي خواهيد نشاسته بصورت مرواريدي در بيايد بايد حد فاصل آبكش و آب حدود 60 سانتي متر باشد.
فالوده حاضر شده و شما مي توانيد با شيره ميل كنيد و جهت تزئين از تخم شربتی استفاده كنيد و مقداري هم گلاب به آن اضافه كنيد
انتهای پیام/ع