طلاب علوم دینی؛ مدافعان حریم فکر و اندیشه اهل بیت/ برای رفع نیاز جهان تشیع به نیم میلیون طلبه پا به کار نیاز است
به گزارش یزدرسا؛ حجت الاسلام حمید کمالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اردکان گویا با اشاره به آغاز ثبت نام علاقمندان به تحصیل در حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: اساسی ترین وظیفه حوزه های علمیه یاوری دین خداست.
وی افزود: اگر امروز جوانان ما در سوریه و عراق با عنوان زیبای مدافع حرم اهل بیت(علیهم السلام) جهاد می کنند و به شهادت می رسند و ما بدان ها به حق افتخار می کنیم؛ طلبه علوم دینی را که جوانی، شور، نشاط و توان خود را در راه آشنایی با دین خدا و سپس تبلیغ آن و پاسخگویی در برابر شبهات دینی و اعتقادی فدا می کند را باید مدافع حریم اهل بیت و مدافع فکر، اندیشه و اهداف بلند انبیا و اولیای الهی دانست.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(علیه السلام) اردکان اظهار داشت: در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی در هر دقیقه دهها و صدها شبهه اعتقادی از طرف دشمنان تشیع و اسلام به فکر و دل جوان مؤمن آسیب می زند، چه کسی باید پاسخگو باشد؟ اگر حوزه های علمیه از جهت نیروی انسانی و حضور طلاب و روحانیون فهمیده، بصیر و عمیق تقویت نشود، چه کسی از حریم دین خدا دفاع خواهد کرد؟
وی گفت: کسانی که از حوزه علمیه توقع دارند که در عرصه مسائل فرهنگی و دینی حضور بیشتر و بهتری داشته باشد ولی گامی در جهت تقویت این نهاد دینی بر نمی دارند توقعی نابجا دارند. حجت الاسلام کمالی افزود: یکی از مهمترین راههای تقویت حوزه، تشویق و ترغیب دانش آموزان به حضور در مدارس علمیه است که بحمدالله امروز بیش از پیش استعدادهای بالا وارد حوزه می شوند ولی هنوز موانع زیادی در راه تحصیل یک نوجوان و جوان در حوزه وجود دارد که گاهی پدران و مادران عزیز دغدغه هایی دارند و گاه معلمان و مدیران و مربیان.
وی تأکید کرد: ضمن احترام به دغدغه های این عزیزان باید گفت غالب این افکار که گاهی علیرغم اشتیاق شدید دانش آموز مانع حضور او در حوزه می گردد ناشی از عدم آشنایی دقیق با حوزه است که پدران و مادران عزیز و معلمان گرامی باید بدانند که حوزه، تنها امام جماعت شدن و منبر رفتن نیست هر چند این نیز خود وظیفه ایست و افتخاری برای یک روحانی.
حجت الاسلام کمالی گفت: امروز بیش از سی رشته تخصصی در سطوح مختلف در حوزه وجود دارد که بعد از دوره عمومی حوزه که بین 4 تا 6 سال طول می کشد یک طلبه می تواند آن را انتخاب نماید و آینده علمی خود را در آن رقم بزند و علاوه بر دو علم شریف فقه و اصول که زیربنایی علوم حوزوی است رشته هایی چون تفسیر، کلام و فلسفه اسلامی، علوم تربیتی، روانشناسی، علوم سیاسی، تاریخ اسلام، مهدویت، امامت، قضاوت، اقتصاد، حقوق با گرایش های مختلف، ادیان با گرایش های مختلف، تبلیغ با گرایش های حج، کودک، نوجوان، مشاوره، مدرسی ادبیات عرب، مدرسی معارف اسلامی و حتی هنر با گرایش های مختلف کارگردانی، تهیه کنندگی، فیلمنامه نویسی با نگاه اسلامی و دینی و رشته های دیگر
وی اظهار داشت: جالب است بدانید تعداد زیادی از طلاب اردکانی در رشته هایی که نامبرده شد مشغول تحصیل اند و یا در مراتب بالای علمی یعنی دکتری فارغ التحصیل شده اند.
مدیر حوزه علمیه اردکان گفت: راه ارتباطی بین حوزه و دانشگاه نیز باز است و امروز یک طلبه می تواند بعد از گذراندن سطح 2 حوزه در آزمون سراسری کارشناسی ارشد سراسر کشور و بعد از گذراندن سطح 3 در آزمون سراسری دکترای سراسری شرکت نماید و وارد دانشگاه شود البته با حفظ هویت طلبگی خود.
وی در ادامه به چند پرسش متداول در مورد حوزه اشاره کرد و گفت: از پایه هشتم دوره اول متوسطه تا دکتری دانشگاه می توان وارد حوزه شد ولی حوزه های شهرستان تنها دانش آموزان پایه هشتم تا قبل ورود به دانشگاه را پوشش می دهند و کسانی که علاقمند هستند می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با حوزه علمیه امام صادق(علیه السلام) اردکان تماس بگیرند.
حجت الاسلام کمالی در پاسخ به این سؤال که اگر کسی وارد حوزه شد و بعد فهمید که استعداد یا توانایی لازم را ندارد چه باید بکند و آیا راهی وجود دارد گفت: یکی از ویژگی های حوزه، برگزاری دوره اختبار و تثبیت در بدو ورود به حوزه و قبل از شروع سال تحصیلی است. چیزی که در هیچ مدل دانشگاهی نمی توان یافت. این دوره که یک ماه به طول می انجامد دانش آموز یا پدر و مادر عزیز و یا مسئولان حوزه می توانند محک بزنند که آیا استعداد و علاقه کافی در فرد برای حوزه وجود دارد یا خیر؟ اگر علاقه یا توانایی نباشد دانش آموز عزیز چیزی را از دست نداده است و می تواند برای ادامه تحصیل خود در مدارس آموزش و پرورش ثبت نام نماید.
وی در جواب به این پرسش که دوره تحصیل در حوزه زیاد است و صبر زیاد می خواهد در حالیکه در دانشگاه چنین نیست گفت: دوره رسمی تحصیل در حوزه نیز مانند دانشگاه و دیگر نظام های آموزشی محدویت دارد. حوزه از سطح یک تا سطح 4 دارد که حدود 15 سال طول می کشد که در مقایسه با همین سطح در دانشگاه (دکتری) برای دانش آموزی که از پایه هشتم یا نهم وارد حوزه می شود، تقریبا برابری می نماید اگر نگوییم دوره آن کوتاه تر است. البته علم اندوزی غیر رسمی در حوزه ها همیشه بوده است و یک روحانی اگر بخواهد پاسخگوی نیازهای رو به رشد جامعه باشد باید دست از مطالعه و فکر برندارد همانطور که علما و اندیشمندان ما اینگونه بوده اند مثلا وقتی از شهید مطهری پرسیدند چقدر مطالعه می کنید فرمود در حد مرگ!
حجت الاسلام کمالی افزود: این علم اندوزی ویژه حوزه نیست در دانشگاه نیز هیئت های علمی دانشگاه ها و اساتید باید هر سال مقاله ای ارائه نمایند و سطح علمی و پژوهشی خود را ارتقا بخشند.
وی در پاسخ به این سؤال که آینده شغلی طلاب و روحانیون چیست گفت: این دغدغه پدران و مادران و سؤال مناسبی است باید گفت نگاه ما در حوزه نگاه شغل نیست بلکه نگاه انجام وظیفه است که به دنبال آن خدای متعال رزق انسان را "من حیث یحتسب و من حیث لایحتسب" تأمین خواهد نمود.
مدیر حوزه علمیه اردکان گفت: برای انجام وظیفه حوزه های وسیعی وجود دارد؛ مدرسی حوزه، مدرسی دانشگاه، استخدامی آموزش و پرورش، تبلیغ عمومی، تبلیغ تخصصی«کودک، نوجوان، جوان، اهل تسنن، ادیان مختلف و....» مشاوره عمومی و تخصصی در حوزه های خانواده، فضای مجازی، نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تألیف و تدوین کتاب یا مقاله به عبارت دیگر نویسندگی و کار پژوهشی کردن و نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان های نظامی و انتظامی و...
وی تصریح کرد: امروز به جد معتقدم اگر طلبه ای درس خوان باشد و تقوای کافی را داشته باشد و تنها یک مهارت را آموخته باشد مورد اقبال وسیع مردم قرار می گیرد چرا که نیاز زیاد است.
حجت الاسلام کمالی در پایان متذکر شد که امروز برای رفع نیاز های دینی، علمی و معنوی جهان تشیع قریب به نیم میلیون طلبه و روحانی پا به کار نیاز است بگذریم از نیاز جهان اسلام.
وی گفت: البته باید اقرار کرد که حوزه ها معصوم نبوده اند و نیستند و نباید اشتباهات، خطاها و گاها کج اندیشی های برخی را به پای این نهاد مقدس نوشت و آنچه مهم است حرکت عمومی حوزه به سوی تعالی و رشد و بصیرت روزافزون در عرصه های علمی، اخلاقی و انقلابی است.
انتهای پیام/