ID : 39311675

عارضه تزریق واکسن کرونا، "مرگ" نیست؛ جلوگیری از مرگ است


معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه عارضه تزریق واکسن مرگ نیست، بلکه ممانعت از مرگ است؛ گفت: معاونت حقوقی وزارت بهداشت اگر به دنبال شکایت از افراد شایعه پراکنی که هراس افکنی از واکسیناسیون در بین مردم می شوند باشد، بخشی از مشکلات حل خواهد شد.

به گزارش یزدرسا، دکتر محسن فرهادی،معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در تشریح روابط علی- معلولی معضل شایعه پراکنی‌ها و تبلیغات سوءیی که در فضای مجازی روند طبیعی انجام واکسیناسیون در کشور را مختل و مردم را دچار بدبینی و بی اعتمادی به واکیسناسیون ملی و به تبع آن هدر رفت سرمایه و تداوم زحمات و کار طاقت فرسای کادر درمان می‌کند، توضیحاتی ارائه داد.

 

مردم به وزارت بهداشت اعتماد کنند

وی در این رابطه گفت: واقعیت این است که مقابله با کرونا با علم کنونی چندان شدنی نیست؛ حالا دست ما در این مقطع زمانی خیلی پر نیست. ما در ابتدای واکسیناسیون ملی قرار داریم و به انجام آن خوشبین هستیم. مردم باید به کادر وزارت بهداشت اعتماد کنند؛ چرا که ما همچنان در این شرایط دو راهکار مهم برای مقابله با تبعات و تلفات کرونا دو راهکار مهم داریم که بالا بردن پوشش سلامت از طریق واکسینه کردن مردم و مقابله و مواظبت از سلامت از طریق رعایت پروتکل های بهداشتی است.

 

 

ایالت فلوریدا/ مردم در صف دریافت واکسن کرونا

 

فرهادی با اشاره به اینکه هنوز در هیچ کجای دنیا واکسیناسیون بطور کامل انجام نشده؛ خاطر نشان کرد: در میان کشورها ممکن است کشوری در ابتدای انجام واکسیناسیون باشد و کشوری بخش اعظمی از جمعیت خود را واکسینه کرده باشد؛ اما مسلم این است که هنوز واکسیناسیون در هیچ کشوری تمام نشده و هرکشوری به میزان گرفتاریهایی که دارد با مشکلات خاص خود دست و پنجه نرم می‌کند.


 

در جهان هنوز ایمنی محقق نشده/ دو استراتژی مهم؛ رعایت پروتکل‌ها و تزریق واکسن

وی با اشاره به این مهم که هنوز ایمنی جمعی که انتظار می رود از طریق واکسیناسیون انجام شود و ملت‌ها بتوانند به آن دست پیدا کنند، در هیچ نقطه ای از دنیا محقق نشده، تصریح کرد: با این وجود ما دو استراتژی در رابطه با مهار کرونا را باید دنبال کنیم که اولین استراتژی این است که سعی کنیم واکسیناسیون را تا حد ممکن و طق برنامه انجام دهیم و در این راه به هیچ عنوان به شایعات توجه نکنیم و دوم اینکه دستورالعمل ها را بشدت مراعات کنیم؛ حتی بعد از پوشش کامل واکسیناسیون باید پروتکل های بهداشتی را سرلوحه کار خود قرار دهیم و کماکان از الکل و ماسک استفاده کنیم. در رعایت فواصل اجتماعی کوشا باشیم و از رفت و آمد در مکان های سرپوشیده و شلوغ ممانعت به عمل آوریم. این موارد شاخصه های مهم شیوه نامه های بهداشتی است که با رعایت آنها حتی در مکان های آلوده می توانیم سلامت خود را حفظ کنیم.

 

پیشینه کوتاه تولید و تزریق واکسن در ایران

 

کارکنان انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۰۰
 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت:  بالاخره همه دنیا به لحاظ علمی روی واکسن سرمایه‌گذاری کرده اند. کشور ما هم به حوزه تامین و تولید واکسن ورود کرده؛ چرا که ایران ما در زمینه واکسن سازی و واکسیناسیون ید طولایی دارد. واکسنه کردن مردم و تولید واکسن در ایران به زمان قبل از انقلاب برمی‌گردد. ایران جزو کشورهای تولید کننده واکسن بوده و هست. بعد از انقلاب هم این صنعت توسعه پیدا کرد. به گونه ای که تقریباً تمام واکیسناسیون مورد نیاز مملکت عموما در دو شرکت  "رازی" و " پاستور" تولید شده اند.

 

انستیتو پاستور ایران - شهریور ماه ۱۳۴۴
اعضای مجلس مشاوره درباره وبا

 

کمترین میزان آمار تلفات به پشتوانه پیشینه علمی ما / ازوم عدم حساسیت به مارک واکسن 

وی در ادامه متذکر شد: با این اوصاف باید تا حد امکان از این توانمندی علمی بهره ببریم و از آن کمک بگیریم تا بتوانیم با بیماری مهلک کرونا مقابله کنیم و کرونا را مهار نماییم. شاید همین پیشینه و توانمندی علمی ما سبب شده که کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر خوشبختانه کمترین آمار تلفات را داشته باشد.

فرهادی در ادامه اظهاراتش با تصریح بر اینکه در حوزه واکسیناسیون سیاست این است که بدون در نظر گرفتن مارک واکسن و اینکه یک واکسن متعلق به چه شرکتی است، مردم از آن استفاده کنند، گفت: واکسن‌های موجود در دنیا تقریبا به شیوه‌ای واحد تولید شده‌اند. یعنی یا از طریق ویروس کشته شده تولید شده اند یا از طریق ویروس های تغییر یافته؛ بهر حال ساختار تولید تقریبا یکی است.

 

مرکز پژوهشی سرم سازی رازی دهه50

 

تشریح عملکرد واکسن پس از تزریق به زبان ساده 

معاون سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در رابطه با عوارض تزریق واکسن که این روزها بستر شایعه سازی ها و دروغ پراکنی های دوست و دشمن در فضای مجازی شده، عنوان کرد: مردم باید بدانند که عوارض تزریق واکسن خدای ناکرده مرگ نیست، بلکه ممانعت از مرگ است؛ چرا که این واکسن‌ها عوارض کنترل شده‌ای و پیش پا افتاده ای مانند تب و لرز و سردرد دارند که ممکن است دو-سه روز فردی که برای او واکسن تزریق شده را درگیر کند.

وی در ادامه متذکر شد: حتی می شود اینگونه مقایسه کرد که خود بیماری کرونا کنترل نشده است و ممکن است که بیماری یک بیمار کرونایی را به مرگ و در صورت خوش شانسی تا سرحد مرگ نزدیک کند؛ اما واکسیناسیون و واکسن زدن مرگ حتمی ناشی از ابتلا به کرونا را کاهش می‌دهد و باعث مقاومت بدن در مقابل بیماری و ویروس خواهد شد.

فرهادی در تشریح فواید دیگر واکسن گفت: تزریق واکسن بجز سردرد و درهای بسیار خفیفی که عرض کردم، عوارض سخت بیماری مانند تنگی نفس، درد‌های شدید عضلانی و استخوانی، درد غیرقابل تحمل قفسه سینه و سایر علائم و عوارض بیماری کرونا را کاهش می‌دهد و رفته رفته با پوشش آن در بدن ایجاد ایمنی می‌کند. به طوری که اگر ویروس کرونا بعد از واکسیناسیون به بدن فرد واکسینه ورود کند، بدن در مقابل بیماری مقاوم است، چرا که با شناسایی ویروس و وجود پادتن یا همان آنتی بادی در بدن ، چنین فردی هرگز به بیماری دچار نخواهد شد.  

 

لزوم شکایت وزارت بهداشت از شایعه پراکنی هدفمند علیه واکسیناسیون

وی در پاسخ به این سوال که شایعه پراکنی هدفمند بسیاری از کاربران در فضای مجازی و تخریب واکسیناسیون ملی که موجب واکسن هراسی، هدر رفت سرمایه بیت المال و تداوم بیماری می‌شود، آیا وزارت بهداشت از سازمانهای قضایی و متولیان مدیریت فضای مجازی تقاضای برخورد دارد یا خیر؟؛ گفت: گرچه نبلیغات منفی علیه واکسیناسیون در تمام کشورها وجود دارد اما با احساس می کنم که معاونت حقوقی وزارت بهداشت اگر به دنبال شکایت از افراد شایعه پراکن و افرادی که باعث بدبینی و هراس افکنی از واکسیناسیون در بین مردم می شوند باشد، بخشی از مشکلات در بین مردم حل خواهد شد.

 

آیا تداوم کرونا به نفع شایعه پردازان است؟!

 

جنبش ضد تزریق واکسن در امریکا

 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه پیرامون معضل شایعه پراکنی علیه واکسیناسیون کرونا در دنیا متذکر شد: شایعات علیه واکسیناسیون در سطح جهان مطرح است. حتی در کشورهایی که ده‌ها‌میلیون و صدها‌میلیون دوز واکسن تزریق کرده‌اند، با مخالفت و شایعه افکنی و دروغ پراکنی عده ای مواجه هستند و این مقوله تنها منحصر به کشور ما نیست و در سطح دنیا این مقوله در حال انجام است؛ شاید ادامه بیماری کرونا به نفع برخی از این افراد و گروه ها باشد؛ در حالیکه از منظر علم پزشکی هیچ توجیهی ندارد.
 

 

ترس پنهان و طبیعی گروه انگشت شماری از واکسن  

وی در خصوص گروه انگشت شماری از مردم که ترسی درونی و پنهان از مقولاتی مانند واکسیناسیون دارند، گفت: در قدیم هم در کشور ما این مقابله ها و ترس از واکسن وجود داشت. چنین واکنش هایی حتی در مورد واکسن هایی مانند واکسن آبله مرغان و واکسن فلج اطفال هم مسبوق به سابقه است. برخی شاید به یاد داشته باشند که مردم می‌گفتند فلج اطفال را نزنید که اگر بزنید عارضه آن خطرناک است. چنین بحث هایی از قدیم بوده اما مسئله این است که در آن زمان بحث سواد و امروزی بودن مطرح نبود در حالی که امروز قاطبه جامعه افراد تحصیل کرده و مطلع و آگاهی هستند و بازگو کردن شایعاتی که خود شاهد آن نبوده اند از این جامعه فهیم بعید است.

 

انستیتو پاستور بعد از انقلاب 

 

فرهادی در پایان گفت: با این احوال امیدواریم کار رسانه ها در آگاهی بخشی به جامعه و شکایت نهاد های متولی از شایعه پردازانی که در صدد هستند به خدمات و زحمات ضربه بزنند، مفید واقع شود و جریان واکسیناسیون هرچه سریعتر به اتمام برسد و انشالله بیماری کرونا به زودی ریشه کن شود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.