ID : 38148582
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد مطرح کرد

عبرت‌هایی که برجام پیش روی ما قرار داد


عضو هیئت علمی دانشگاه یزد گفت: بار دیگر در جریان برجام اثبات شد که دشمنی آمریکا با مردم ایران دشمنی عمیق و مبنایی است.

اکبر غفوری استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به پنجمین سالروز امضای برجام، گفت: برجام دارای نقاط منفی گسترده‌ای بود و حتی اگر بخواهیم قبول کنیم که برجام نکات مثبتی هم داشت اما جنبه‌های مثبت آن کوتاه‌مدت و گذار بود و آنچه ماندگار شد جنبه‌های منفی آن است.

آمریکا می‌خواست ایران را لیبی کند

وی افزود: از خطوط قرمز ما این بود که بخاطر برجام فعالیت‌های هسته‌ای تعطیل نشود، اما غنی‌سازی 20 درصد متوقف شد و فردو و اراک نیز تعطیل شدند و این‌ها پیش‌پرداخت‌هایی بود که از سمت تیم ایرانی به طرف مقابل داده شد اما طرف غربی هر روز یک بهانه جدید می‌آورد و خواسته‌هایشان حد یقف نداشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد با بیان اینکه آمریکا به دنبال این بود تا با تعطیل کردن توان هسته‌ای کشور، همان بلایی که سر لیبی و عراق آورد سر ایران هم بیاورد، اظهار داشت: برجام یکی از اجزای هفت‌گانه طرحی بود که آمریکایی‌ها برای ایران طراحی کرده بودند و مسئله هسته‌ای گام اول آن بود؛ گام دوم بحث موشکی بود که آن‌ها کوتاه شدن برد موشکی را دنبال می‌کردند و مقابله با حضور و نفوذ منطقه‌ای ایران، پیگیری مباحث به اصطلاح حقوق بشری و همچنین حذف نهادهای انقلابی نیز از دیگر گام‌هایی بود که دشمن در این طرح آن را دیده بود.

غفوری با بیان اینکه امروز برجام به عنوان تجربه و عبرت پیش روی ما است، خاطرنشان کرد: اولین تجربه‌ای که ما از برجام گرفتیم این بود که مذاکره و تعامل بین ایران و آمریکا ابدا امکان‌پذیر نیست چرا که آمریکا پایبند به تعهدات خودش نیست و این هم اصلا ربطی ندارد که دموکرات‌ها بر سر کار باشند یا جمهوری‌خواهان و حتی عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش صرفا در قبال ایران نیست بلکه آمریکایی‌ها نسبت به کشورهای دیگر هم همین رویه را دارند.

دشمنی آمریکا با مردم ایران مبنایی است

وی تأکید کرد: با دولتی که مانند آب خوردن نقض عهد می‌کند نمی‌توان تعامل کرد و تجربه برجام پاسخ کسانی بود که می‌گفتند چرا با آمریکا مذاکره نمی‌کنید و حال آن‌ها باید درس بگیرند.

این تحلیلگر سیاسی اضافه کرد: تجربه دوم برجام آشکار شدن عمق دشمنی آمریکا با مردم ایران است و بار دیگر در جریان برجام اثبات شد که دشمنی آمریکا با مردم ایران دشمنی عمیق و مبنایی است.

غفوری ادامه داد: تجربه سوم برجام این بود که هرگونه کوتاه آمدن و انعطاف در مقابل آمریکا بخاطر برخی مصلحت‌اندیشی‌های موسمی نه تنها دشمنی دشمن را کمتر نمی‌کند بلکه او را گستاخ‌تر و پرروتر می‌کند.

وی یادآور شد: در زمان دولت اصلاحات زمانی که برخی مسئولین روی خوش به دشمن نشان دادند، آمریکا ایران را محور شرارت اعلام کرد؛ لذا راه جلوگیری از دشمنی آمریکا انعطات و کوتاه آمدن مقابل آن‌ها نیست و البته تجربه برجام نشان داد که این رویه مختص آمریکا نیست بلکه کشورهای اروپایی هم همین گونه‌اند.

آنچه موجب عقب‌نشینی دشمن می‌شود مقاومت است

استاد دانشگاه یزد عنوان کرد: تجربه چهارم برجام این است که ایستادگی و مقاومت مقابل غربی‌ها موجب عقب‌نشینی آن‌ها می‌شود و این واقعیتی است که در مذاکرات سال‌های ابتدایی دهه هشتاد نیز آن را تجربه کردیم و هرکجا ما کوتاه آمدیم آن‌ها گستاخ شدند و هرجا ایستادیم آن‌ها عقب رفتند.

غفوری تصریح کرد: تجربه پنجم برجام این بود که بار دیگر نشان داده شد که اروپا با آمریکا کاملا همراه است و کشورهای اروپایی در جریان برجام نشان دادند که در حساس‌ترین مواقع با آمریکا همراهی می‌کنند.

وی بیان کرد: تجربه ششم برجام این است که گره زدن حل مسائل کشور به ویژه مسائل اقتصادی به خارج از کشور بسیار اشتباه است؛ لذا امید می‌رود خسارت‌هایی که در جریان برجام بر کشور تحمیل شد، موجب عبرت برای عوامل آن باشد و همگان در آینده از آن درس بگیرند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.