عدالت سرلوحه رفتار پیامبر با زنان/ میانه روی در اقتصاد سبک زندگی پیامبر بود
استاد حوزه و دانشگاه به مناسبت سالروز میلاد پیامبر رحمت (ص) در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان یزد رسا در پاسخ به این سؤال که رفتار پیامبر بعد از رحلت حضرت خدیجه(س) و بحث تعدد زوجات با همسران خود چگونه بود؟ اظهار داشت : پیامبر اسلام(ص) تا زمان حیات حضرت خدیجه(س) که اولین همسرپیامبر بود، همسر دومی اختیار نکردند.
* تک همسری پیامبر در زمان حیات خدیجه نشانه " هم کفو " بودن
خانم قیاسی دلیل این موضوع را " هم کفو" بودن پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) دانست و افزود: حضرت علی (ع) نیز تا زمان حیات حضرت زهرا(س) همسر دومی نداشتند و این نشانه هم کفو بودن این دو بزرگوار بود.
وی گفت: پس از رحلت حضرت خدیجه(س) با وجود اینکه پیامبر علاقه بسیاری به ایشان داشت و حتی پس از رحلت خدیجه هرگاه نام او را می شنید اشک از چشمانش جاری می شد ولی بنا بر اقتضائات آن زمان ازدواج مجدد داشتند و در برخی روایات آمار همسران پیامبر پس از خدیجه(س) 9 نفر ذکر شده است.
*سبک زندگی پیامبر در مسائل اقتصادی میانه روی بود
رییس مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) یزد در خصوص سبک زندگی پیامبر(ص) در خصوص مسائل اقتصادی گفت: ایشان با وجود زوجات متعدد از عبای خود به عنوان زیرانداز و از یک رواندازی که با زعفران رنگ شده بود استفاده می کردند و به منزل هرکدام از همسرانشان که می رفتند این روانداز و زیرانداز را نیز با خود می بردند.
قیاسی با تأکید بر این مطلب که حضرت محمد(ص) در مسائل اقتصادی میانه رو بودند افزود: علت تعدد زوجات پیامبر مسائل اقتصادی نبود و ما در روایات داریم که همسران پیامبر در یک منزل و هر کدام در یک اتاق جداگانه زندگی می کردند و اینگونه نبود که از همه امکانات برخوردار باشند.
*عدالت سبک زندگی پیامبر نسبت به همسران
وی تصریح کرد: با این وجود پیامبر به عدالت با همسران خود رفتار می کرد و هر روز و شب را به یکی از همسران خود اختصاص می داد و حتی در اتاق همسری که آن روز به او اختصاص داشت وضو می گرفت.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه ای در قرآن که به تعدد زوجات اشاره دارد گفت: پیامبر(ص) با عدالت در همه مسائل با همسرانشان رفتار می کرد.
قیاسی در خصوص رعایت عدالت و الگو گرفتن از سبک زندگی پیامبر گفت: در احوالات یکی از علمای معاصر آمده است که این عالم دو همسر داشت و یکی دارای قدی بلند و یکی دارای قدی کوتاه بود که هرگاه خانم قد بلند پارچه بیشتری برای لباس خود می خرید و خانم کوتاه قد میزان کمتری می خرید این عالم مبلغ اضافه تری را برای رعایت عدالت به خانم کوتاه قد می داد.
*توصیه مدیریتی پیامبر درباره حسادت همسر
وی در خصوص بحث حسادت در میان همسران پیامبر هم گفت: صفیه یکی از همسران پیامبر و از نسل هارون پیامبر بود و یک روز به پیامبر شکایت کرد که حفصه دختر عمر و عایشه دختر ابوبکر که هردو همسر پیامبر بودند با طعنه به او می گویند که تو بنت الیهودیه هستی و ما از نسل مسلمانیم که پیامبر بدون اینکه خودشان در این موضوع دخالت و درگیر کنند به صفیه می گویند اگر دوباره به تو این طعنه را زدند بگو من از اینکه پدرم پیامبر و عمویم پیامبر بوده است افتخار می کنم و هم اکنون نیز همسرم پیامبر است و وقتی صفیه به این توصیه پیامبر عمل کرد دیگر طعنه آن دو همسر پیامبر تمام شد و می بینیم که مشکل با یک توصیه مدیریتی پیامبر حل شد.