عدم احراز صلاحیت شدم نه رد صلاحیت!
به گزارش یزد رسا، عبدالله طالبي احمدآبادي در واکنش به انتشار یک خبر در رسانه های محلی شهرستان اردکان در مصاحبه با اردکان گویا با تاکيد براينکه عدم احراز با عدم صلاحيت متفاوت است، اظهار داشت: برابر قانون تمامي داوطلبين شركت در انتخابات بايد توسط هيات هاي پيش بيني شده در قاون تاييد صلاحيت آنان محرز گردد. در اين بين، برخي از كانديداها صلاحيتشان توسط هيئتهاي اجرايي احراز نشده و برخي ديگر رد صلاحيت ميشوند. متاسفانه در اذهان عمومي فرق اين دو مقوله به درستي دانسته نميشود و عموما به همه اين موارد رد صلاحيت اطلاق ميشود.
وي در تعريف عدم احراز اينگونه بيان داشت: كانديداهايي كه در محل تولد و يا حوزهاي كه ثبت نام كردهاند به دلايل مختلف ممكن است چندان معروف نباشند و در تحقيقات به عمل آمده از رفتار و كردار و عقايدشان به درستي اطلاعاتي بدست نميآيد لذا هيئتهاي اجرايي نميتوانند صلاحيت آنها را از جنبههاي مختلف احراز کنند.
ايشان تصريح کردند: با اعلام عدم احراز به كانديداي مورد نظر، كانديدا موظف ميشود كه با ارايه مدارك و شواهد مستدل صلاحيت خود را به هيات نظارت ثابت کند و اينگونه افراد چه بسا كه افراد بسيار با صلاحيت، معتقد و مقيد باشند و نبايد آنها را به عنوان افرادي كه صلاحيت كانديداتوري ندارند، به حساب آورد.
طالبي تصریح کرد: عدم صلاحيت در مورد افرادي است كه با استعلام از مراجع چهارگانه، مواردي درباره آنها كشف ميشود كه به دلیل وجود آن موارد و به موجب قانون، صلاحيت كانديداتوري را ندارند.
وي افزود: هيئتهاي اجرايي يا نظارت به صورت محرمانه موارد و يا مورد بخصوص قانوني را كه موجب رد صلاحيت شده را به وي ابلاغ ميکنند.
طالبي خاطرنشان کرد: كانديداهايي كه عدم احراز صلاحيت شده ويا آندسته كه رد صلاحيت شده اند ميتوانند در مهلت مقرر نسبت به وضعيت صلاحيت خود اعتراض کرده و اگر اشتباهي در موردشان شده باشد در بازبيني پرونده تصحيح ميشود، ولي بايد دانست كه بين رد صلاحيت و عدم احراز صلاحيت همچنان كه در بالا ذكر شد تفاوت بسيار زيادي وجود دارد.