عدم وجود مسجد و نمازخانه در مجتمعهای آپارتمانی یزد
به گزارش یزد رسا، عباسعلی رضایی معاون استاندار یزد در نشست شورای اقامه نماز استان یزد اظهار کرد: استان شوراهای مختلفی با موضوعات و رویکردهای متفاوت دارد که اگر موضوعات این جلسه در هر یک از شوراهای تخصصی مطرح شود، میتوان به صورت تخصصیتر روی آن بحث کرد.
وی افزود: در بحث نماز خانههای مدارس، گزارش مشروح این موضوع را در شورای آموزش و پرورش استان مطرح کنند تا یکی از دستورالعملهای مهم هر جلسه این موضوع باشد.
معاون استاندار یزد گفت: اینکه الان توان ساخت 100 یا 150 نماز خانه در مساجد باشد چه توسط بخش دولتی و چه توسط بخش خصوصی، شاید امکانپذیر نباشد اما اگر موارد مهم را مطرح کنند، میتوان این موضوع را رفع کرد.
رضایی خاطرنشان کرد: همچنین در بحث تجهیز نمازخانهها، اگر موارد مهم را بیان کنند، میتوان این مشکل را حل کرد.
وی گفت: در بحث مساجد هم در کارگروه زیربنایی استان هم یکی از دستورکارها میتواند همان چیزی باشد که در این شورا مصوب میشود.
معاون استاندار یزد خاطرنشان کرد: خیلی از مشکلاتی که الان شاهد هستیم، ناشی از این است که ما تحقیقات لازم را انجام ندادیم و آسیب شناسی لازم صورت نگرفته است.
سردار اکبر فتوحی فرمانده سپاه الغدیر استان یزد هم در این مراسم با انتقاد از اینکه در مجتمعهای آپارتمانی یزد مسجد و نمازخانه نیست، گفت: ما 200 خانه سازمانی داریم و همزمان با احداث این خانهها که شاید جمعیتشان به 1000 نفر هم نمیرسد، مسجد هم در کنار آن ساخته شد که ظرفیت نزدیک به پنج هزار نفر دارد.
وی افزود: الان جمعیت قابل توجهی از استان یزد در مجتمعهای آپارتمانی است، کسانی که در این آپارتمانها هستند، اگر به دنبال عالم باشند، از کجا باید پیدا کنند؟
فرمانده سپاه الغدیر استان یزد گفت: پیشنهاد میشود هر مجتمع یک واحد را به عالم بدهد، بودجه این کار را مردم میدهند و از آن استقبال هم میکنند.
فتوحی خاطرنشان کرد: در ماه رمضان یکی از این آپارتمانهای مسکن مهر، بین دو مجتمع فرش انداخته بودند و نماز میخواندند.
وی تاکید کرد: روحانی که در آپارتمانها باشد، فرزندان ما در نماز شرکت کرده، ارشاد میشوند و مشکلات ما رفع میشود.
حجت الاسلام علی حبیبیان هم در این نشست، با اشاره به اینکه برخی از فیلمهایی که در قطارها پخش میشوند، با سیاستهای نظام مخالف هستند، خواستار برخورد با این گونه اقدامات شد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه ستاد اقامه نماز بررسی موانع برگزاری نماز و راهکارهای جذب مردم به نماز به ویژه نماز جماعت است، افزود: از جمله این موارد، پخش فیلم هایی است که سیاست افزایش جمعیت را به صخره میگیرند.
وی افزود: ما هم در مساجد و هم در مدارس در بحث مکان با مشکل مواجه هستیم، در مدارس هم نوسازی، استانداری، همیاری شهرداریها و انجمن اولیا و مربیان، به صورت مشارکتی اقداماتی انجام میدادند تا نزدیک 50 نمازخانه به این صورت برای مدارس احداث کردند.
دبیر شورای اقامه نماز استان یزد خاطرنشان کرد: هر ساله باید 10 درصد به تعداد نمازخانهها اضافه شود و با توجه به اینکه سازمان نوسازی هم در این زمینه فعال هست، پیشنهاد میشود که کمیتهای از اوقاف، استانداری یا فرمانداری، شهرداریها، انجمن اولیا و مربیان، نوسازی و تبلیغات اسلامی، سپاه، تشکیل شود و در بحث ساخت وارد شوند.
حبیبیان افزود: در بحث تجهیز نمازخانه هم این اعضا با همکاری شرکتهای تولیدی، اقدام به تجهیز کنیم.
وی گفت: در زمینه مساجد و تکمیل و تجهیز آن هم کمیتهای تشکیل شود که مساجد هم هیئت امنا و محل با همکاری اوقاف و شهرداریها اقدام به این زمینه کنند.
وی تصریح کرد: ساخت رمپ برای مساجد بسیار نیاز است، در میبد اقدام به این کار کردند و مساجد مشکلی در این زمینه ندارند، مساجدی که از این به بعد طراحی میشود همه این مشکلات را برطرف کردهاند اما مساجد قدیمی در این زمینه با مشکل مواجه هستند که باید نیازهای آنها رفع شود.
دبیر شورای اقامه نماز استان یزد گفت: در بحث تجهیز مساجد، و سرویسهای بهداشتی مساجد، مرکز بهداشت یزد اقدام به بازرسی کرده و علاوه بر تذکر نسبت به نقایص، به ما نیز گزارش میدهند.
وی تاکید کرد: هر تصمیمی که ما برای مساجد میگیریم، لازم است که این مسجد شناسنامه داشته باشند و این طرح باید اجرا شود.
افزود: در ماه رمضان سابقه اذان و پاسخگویی به احکام شرعی را با همکاری صدا و سیما و مخابرات داشتیم که بیش از 400 نفر شرکت کردند و پس از داوری، به 10 نفر برتر جایزه دادیم.
حبیبیان خاطرنشان کرد: در بحث جوایز آموزش و پرورش برای دانش آموزان مشکل داریم، دو سال دانش آموز یک جزء قرآن را حفظ کرده و برای جایزه 5 هزار تومان به او دادهاند و این اصلا درست نیست.
وی گفت: این نیاز به یک فکر جدی دارد، اگر میخواهیم بچهها به ارزشها جذب شوند، باید آنها را تشویق کرد و این تشویق هم نیاز به بودجه دارد.
حجت الاسلام غلامرضا عادل مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد هم در این مراسم اظهار کرد: عمده مساجد نماز صبح را به صورت جماعت اقامه میکنند.
وی افزود: در ارتباط با مساجدی که در مسیر راه هستند و باید آمادگی برای مسافران داشته باشند، در سطح شهرستان یزد، برای مساجد بین راهی هماهنگی بیشتری برقرار کردیم تا حداقل اگر نماز جماعت نیست، درب مسجد باز باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد خاطرنشان کرد: مسجد صاحب الزمان رضوان شهر، مسجد اشکی نبش پارک اشکی اشکذر، امامزاده سید جعفر علیه السلام، امامزاده سید نورالدین محمد اردکان، مسجد قدس تفت با اقامه جماعت، بقعه شهدای فهرج، مسجد قمر بنی هاشم علیه السلام گردکوه مهریز در موقع نماز صبح پذیرای نمازگزاران هستند.
عادل در ارتباط با راهاندازی تشکل خیرین برای ساخت، تجهیز و توسعه مساجد، اظهار کرد: در این زمینه بسیج اقداماتی انجام داده است و مقرر شد، بعد از دستورالعمل نهایی که قرار است در این زمینه زده شود، همه اقدامات به صورت یکپارچه انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با شناسنامهدار کردن مساجد، از پتانسیل پایگاههای بسیج باید استفاده کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد تصریح کرد: 25 برگ اطلاعات برای هر مسجد در نظر گرفته شده که ریزترین اطلاعات هم در آن دیده شده که توسط سازمان اوقاف تشکیل شده است.
عادل گفت: چون این کار برای تعداد بالای مساجد یک کار میدانی بالایی میپذیرد، بسیج سازندگی اعلام آمادگی کرده است.
وی تصریح کرد: الان در مرحله فنی کار هستیم تا امکانات لازم برای این منظور فراهم شود و بعد از آن کار میدانی آن شروع شود ولی به دلیل تعداد بالای مساجد، این کار طول میکشد.
علی سرداری معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش استان یزد هم در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که مطرح بوده، بحث زنگ نماز بوده است، هماهنگیهای لازم برای این منظور انجام شده و انشاالله برنامهریزی لازم صورت میپذیرد.
وی از مهمترین اقدامات آموزش و پرورش در زمینه ترویج نماز در بین دانشآموزان را، آموزش عملی نماز ویژه دانشآموزان و ترغیب دانش آموزان به حضور در مساجد با تقدیر و تجلیل از دانشآموزان حاضر در نماز عنوان کرد.
سرداری گفت: در بحث نماز در اماکن فیزیکی برای نماز هم با مشکل مواجه هستیم، یک تعداد مدارس جدید در طرحشان نمازخانه دیده شده است، اما هنوز هم مدارسی داریم که یک کلاسهایی را به این موضوع اختصاص میدهند که زیبنده نیست، 24 نمازخانه هم در مدارس در حال ساخت است.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات مدارس در زمینه تجهیز نمازخانهها است، گفت: در زمینه فرش مساجد هم با مشکل مواجه هستیم و هنوز نمازخانههایی هستند که فرش مناسبی ندارند.
منبع: تسنیم