عراقچی:دسترسی آژانس به مراکز غیرهستهای فقط در چارچوب پروتکل الحاقی خواهد بود
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "سید عباس عراقچی" معاون وزیر امور خارجه ایران پس از دیدار با "یوکیا آمانو" مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران گفت که پس از توافق هستهای، دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی به مراکز غیرهستهای فقط در چارچوب پروتکل الحاقی خواهد بود و دسترسی به این مراکز طبق پروتکل الحاقی شرایط خاص خود را خواهد داشت و بر اساس نمونه برداری محیطی خواهد بود.
"یوکیا آمانو" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی چند روز پیش اعلام کرد که توافق آتی با ایران اجازه دسترسی به سایتهای نظامی را میدهد.
وی که با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس مصاحبه میکرد، افزود: ایران زمانی که با چارچوب توافقی که هم اکنون در حال کار کردن روی آن هستند توافق کرده، بهطور ویژه با اجرای پروتکل الحاقی موافقت کرده است.
آمانو اضافه کرد: در بسیاری از کشورها هر از چند گاهی ما درخواست دسترسی به سایتهای نظامی را میکنیم، پس چرا ایران نه؟ اگر ما دلیلی برای درخواست دسترسی داشته باشیم این کار را میکنیم و بر اساس چارچوب، ایران باید آن را بپذیرد.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: آژانس هرزمان میتواند درخواست دسترسی، شفاف سازی یا بازرسی کوتاه داشته باشد.
آمانو در پاسخ به سؤالی در این باره که آیا پروتکل الحاقی به بازرسیهای آژانس کمک خواهد کرد، پاسخ داد: هنوز نمیدانیم. هم اکنون در جایگاهی قرار نداریم که بتوانیم یک برآورد ارائه دهیم و این موضوع بهطور گستردهای به سطح همکاری ایران بستگی دارد.
از سوی دیگر "بهروز کمالوندی" سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت : تفسیر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی از پروتکل الحاقی تفسیر موسع و مورد نظر خود اوست.
کمالوندی افزود: آقای آمانو تکلیفی برای ایران مشخص نکرده بلکه تفسیر خود را از پروتکل الحاقی ارائه کرده است که البته ما ملاحظاتی درباره آن داریم.
وی گفت: اولاً جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر پروتکل الحاقی را اجرا یا تصویب نکرده است ثانیاً در هیچ مادهای از این پروتکل تکلیف و الزام مشخصی بهمنظور دسترسی به سایتهای نظامی برای کشورهای امضا کننده، پیشبینی نشده است.
کمالوندی اضافه کرد: ثالثاً دسترسی به مکانهای مد نظر آژانس آنطور که در بند (ج) ماده 5 پروتکل آمده، مستلزم ارائه شواهد و مدارک و نیز توجه آژانس به ملاحظات مختلف کشورهای عضو از جمله ملاحظات امنیتی است.
معاون حقوقی و امور بین الملل سازمان انرژی اتمی گفت: چنانچه کشور عضو به هر دلیلی معذوریتی داشته باشد دادن دسترسی به مکانهای مجاور محل مد نظر و یا استفاده از روشهای دیگر که مقبول دو طرف باشد در پروتکل الحاقی پیشبینی شده است.
کمالوندی تأکید کرد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران نیز در صورت اجرا و تصویب پروتکل الحاقی تکالیف خود را بر اساس ماده 5 این پروتکل در نظر خواهد داشت.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- تیم مذاکره کننده هستهای وارد وین شد
- بعد از ۳ روز مذاکره ایران و اتحادیه اروپا در نیویورک امروز رایزنیهای داخلی برگزار میشود
- عراقچی: مفید بود/توضیحات آمریکاییها درباره اختلاف با کنگره
- ایران به هیچ عنوان اجازه نزدیک شدن به سایتهای نظامیاش را هم نخواهد داد
- فیلم/ شطرنج با گرگ ها +دانلود
- تحریم بانکهای ایرانی جزء تحریمهای هستهای نیست/تحریم بانکها برداشته نمیشود
- مرحله «ما بعد دبه»!
- دیدار عراقچی و روانچی با اشمید برای ادامه نگارش پیشنویس برجام