ID : 40255716
استاد فقه و حقوق اسلامی دانشگاه یزد:

عشق به امام حسین (ع) تجلی دهنده اتحاد و همدلی در بین مسلمانان است


شایق، استاد فقه و حقوق دانشگاه یزد، با تاکید بر نقش عشق و حب به اهل بیت (ع) در پیشبرد اهداف در زندگی گفت: عشق به امام حسین (ع) آدمی را به رنگ امام حسین (ع) در می آورد و با این همرنگی جلوه های اخلاق الهی و حسینی در زندگی و مردم ظاهر می شود.

محمدرضا شایق در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به تاثیر ماه محرم در بازنمایی اعمال صالح مردمی اظهار کرد: تاثیر بسیار محسوس و روشن ماه محرم را در تغییر روحیات مردم مانند ایثار و فداکاری، گذشت، افزایش همدلی، مهر و محبت، احترام به حقوق یکدیگر و اخلاص می بینیم.

وی افزود: عشق به هر چیز، آدمی را به رنگ همان در می آورد؛ اگر معشوق بالا باشد، انسان را به بالا می برد و اگر معشوق پست باشد، عاشق را به فرش می آورد و انسان را پست می کند.

این مقام برجسته علمی با تاکید بر اهمیت عشق معنوی تصریح کرد: با توجه به اینکه عشق زمینی انسان را به درجه پستی می برد، در حالیکه انسان از جایگاه و مقام بالایی برخوردار است، همواره آدمی را از عشق به مادیات و دنیا نهی کرده اند.

*پیاده روی اربعین، مظهر همرنگی و اتحاد مسلمانان

شایق ادامه داد: عشق به امام حسین (ع) آدمی را به رنگ امام حسین (ع) در می آورد و با این همرنگی جلوه های اخلاق الهی و حسینی در مردم ظاهر می شود که نمونه این محبت و همرنگی را می توان در جریان پیاده روی اربعین مشاهده کرد به گونه ای که عظمت آن مهربانی، مهرورزی، اخلاص و برادری که در مراسم اربعین جاری است را با هیچ قلمی نمی توان توصیف کرد.

وی با بیان خاطره ای از رزمندگان در جنگ تحمیلی بیان کرد: یکی از رزمندگان در دوران دفاع مقدس، در جنگ با عراق، در حین درگیری با گروهی از عراقیان در سوسنگرد، فرمانده آن گروه را با تیر مستقیم هدف قرار می دهد و بر سر جنازه حاضر شده تا از فوت آن فرمانده اطمینان حاصل کند به همین دلیل صورت آن فرمانده در خاطرش می ماند.

این مقام برجسته علمی ادامه داد: آن رزمنده در مراسم پیاده روی اربعین در زمان قبل از کرونا، با اصرار یکی از خانواده های عراقی به منزل آن خانواده می رود و مهمان آنان می شود در همین حین با مشاهده عکس بر روی دیوار متوجه می شود که این خانواده، خانواده همان فرمانده عراقی است که او در زمان جنگ ایران و عراق با تیر مستقیم هدف قرار داده بود؛ به همین علت با احساس ناراحتی از اینکه عامل یتیم شدن چندین بچه در آن سال ها او بوده است تصمیم می گیرد که خانه را ترک کند.

وی تصریح کرد: بعد از اعلام به خانواده که نمی تواند در آنجا بماند با اصرار و ناراحتی صاحبخانه مواجه می شود که از مهمان امام حسین (ع) هنوز پذیرایی نکرده است، و آن رزمنده ماجرا را تعریف می کند که بعد از تعریف، پسر بزرگ خانواده با التماس و زاری می گوید که ما از خون پدرمان گذشتیم چون تو مهمان امام حسین (ع) هستی پس همچنان در خانه ما بمان و اجازه بده از مهمان امام حسین (ع) پذیرایی کنیم.

شایق با اشاره به این خاطره، تنها محبت و عشق حسینی را عامل شفقت و گذشت دانست و گفت: در هیچ کجای دنیا این محبت و گذشت دیده  نمی شود و این خود نشان دهنده اتحاد و برادری است که به عشق امام حسین (ع) در میان مردم جریان دارد.

*موکب ها، مظهر زیبایی و مرام شخصیت امام حسین (ع) هستند

این مقام برجسته علمی بیان کرد: هیئت ها و موکب ها یک نمونه و مظاهر زیبایی از بزرگداشت و مرام شخصیت امام حسین (ع) است و این مراسمات از رسوم فاخر گذشتگان ما است و موسس و بنیانگذار این مراسم مطمئنا جایگاه ویژه ای نزد خدا دارد و به اعتقاد من این رسوم ابداع نیست بلکه الهامی است از جانب خدا و امام حسین (ع) به دلهای پاک و محب اهل بیت (ع).

وی افزود: مطمئنا این رسوم و موکب ها می توانند در تحولات فرهنگی و مقاومت در برابر هجوم فرهنگی می تواند بسیار موثر باشد و از ویرانگری جلوگیری کند و باید این مراسم و نگرش در تمام روزهای سال در زندگی و در متن زندگی اجتماعی ما جریان داشته باشد و در هر موقعیت و شرایطی که به وجود می آید این موکب های امام حسینی با همدلی و کمک روش و اسم امام حسین (ع) را زنده نگه دارند.

* امام حسین(ع)، ملاک صلح و جنگ در مسلمانان است

شایق با اشاره به اینکه ملیت گرایی ذاتا عامل تفرقه پراکنی است، اظهار کرد: دو جنگ جهانی با تضاد در ملیت و ملیت گرایی شروع شد و نازیسم و اعتقاد نازی ها به برتری نژاد آلمانی به اوج خود رسیده و باعث کشته شدن میلیون ها انسان بی گناه شد.

این مقام برجسته علمی تصریح کرد: ایران کشوری است که با هفت قومیت مختلف همچنان با اتحاد و همدلی در کنار یکدیگر زندگی می کنند و جهان اسلام از قومیت های مختلف تشکیل شده و بهترین زمینه برای تفرقه در جهان اسلام وجود دارد.

وی ادامه داد: دشمن با علم به اینکه در بین مسلمانان قومیت های مختلف وجود دارد، می تواند عامل تفرقه پراکنی در بین مسلمانان شود اما حب و عشق به امام حسین (ع) و رنگ خدایی امام حسین (ع)، از این تفرقه پراکنی جلوگیری می کند.

شایق رنگ امام حسین (ع) را جلوه گر رنگ خدا دانست و عنوان کرد: محبت امام حسین (ع) همه قومیت ها را در کنار یکدیگر جمع می کند و همانگونه که در زیارت عاشورا بیان شده ملاک صلح و جنگ در بین مسلمانان، امام حسین (ع) است.

وی افزود: امام حسین (ع)، محور مقاومت و ایثار است و با همین محور داعش و دشمنان اسلام نابود شدند زیرا جوان ایرانی، پاکستانی، افغان و ... همه با یک هدف و محور به جنگ با دشمنان اسلام رفتند.

استاد فقه و حقوق اسلامی دانشگاه یزد با تاکید بر اهمیت حفظ حب و عشق به امام حسین (ع)، اظهار کرد: ملی گرایی در راستای حفاظت از خاک وطن، عقیده ای سالم و درست است اما نباید فراموش کرد که شعاری که در جنگ تحمیلی به کشور و رزمندگان اسلام کمک کرد، ملی گرایی نبود بلکه نام اهل بیت (ع) و امام حسین (ع) بود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.