ID : 14581642
کاهش رشد علمی آموزش وپرورش در سایه ی مدیریت سیاسی ؛

عضویت برخی روسا و معاونان آموزش و پرورش کرمان در احزاب سیاسی با گرایش به کاندیدهای خاص و مسئله دار!


در حالی رئیس آموزش و پرورش شهرستان جیرفت از کسب۹۱ رتبه یک تا سه رقمی توسط دانش آموزان این شهرستان در کنکور سراسری امسال خبر داد که این آمار در مقایسه با سال گذشته 10 درصد کاهش داشته است.

به گزارش یزدرسا به نقل از دقیانوس ، احمد اسکندری در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان جیرفت افزود: دانش آموزان جیرفتی موفق به کسب یک رتبه تک رقمی، هشت رتبه دو رقمی و ۸۲ رتبه سه رقمی در کنکور سراسری شدند که در این زمینه از عملکرد مجموعه راضی هستیم.

 

مدیر آموزش و پرورش جیرفت بیان کرد: در آموزش و پرورش به سمت ارتقای کیفیت کارها پیش می رویم و امیدواریم در سال های آینده نیز شاهد رتبه های تک رقمی بیشتری در سطح شهرستان باشیم.

 

وی با اشاره به فعالیت کلینیک مشاوره خانواده و راهنمایی تحصیلی تصریح کرد: این مراکز با استقبال خانواده ها روبرو شده است که می توانند در زمینه انتخاب رشته کنکور موثر باشند.

 

اسکندری گفت: افتتاح آزمایشگاه نانو یکی دیگر از کارهای بزرگی بوده که در سطح شهرستان با مشارکت خیرین مدرسه ساز انجام شده است.

 

وی با اشاره به برگزاری جشن گلریزان در ماه مبارک رمضان افزود: با کمک خیرین دو میلیارد ریال جمع آوری شد که صرف ساخت مدارس در مناطق محروم می شود.

مدیر آموزش و پرورش جیرفت با اشاره به استقبال از مدارس هیات امنایی در شهرستان افزود: مدارس هیات امنایی از سه مدرسه به ۱۰ مدرسه ارتقا یافته اند که این نشان از استقبال مردم در این بخش می باشد.

 

کاهش رشد علمی آموزش وپرورش استان کرمان در سایه مدیریت های سیاسی

 

به گزارش دقیانوس این میزان قبولی در حالی صورت می گیرد که سال گذشته میزان قبولی دانش آموزان جیرفتی در کنکور بیش از ۱۰۰ نفر با رتبه زیر ۱۰۰۰ بود اما این آمار در مقایسه با امسال کاهشی قریب ۱۰ درصد داشته است که در ادامه به تحلیل برخی از دلایل این کاهش می پردازیم کاهش قبولی هایی که به اذعان آمار سازمان سنجش نه تنها در جیرفت بلکه در سایر شهرستان های استان کرمان نیز مشهود بود به گونه ای که سالیان قبل حداقل دو یا سه نفر از رتبه های تک رقمی کنکور کشوری در استان کرمان بود ولی اکنون خبری از آن نیست.

 

باروی کار آمدن دولت جدید افرادی که بازنشسته شده بودند با اهداف سیاسی روی کار آمدند یکی از این افراد مدیر کل آموزش وپرورش استان کرمان بود و با آمدن خود سر و صدای زیادی در رسانه ها و مجلس شورای اسلامی به پا کرد که چرا افراد بازنشسته دوباره به سمت های مدیریتی باز می گردند و وی زمانی از فانی حکم گرفت که بیش از پنج سال از بازنشستگی اش می گذشت.

 

شاید رفت و آمد هیچ مدیری به اندازه ابراهیم جهانگیری حاشیه دار نبود. شاید یکی از این حاشیه این باشد که وی برادر معاون اول رئیس جمهور است. هر چند برادر دیگر آنها که نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران است، این ارتباط را بد نمی داند.

 

در آن زمان فانی با این بهانه که بازنشستگان منبع تجربه هستند ، تعداد زیادی از مدیران بازنشسته را به کار فراخواند اقدامی که دو شبهه را برانگیخت.

 

اول آنکه آموزش و پرورش وزارتی بسیار مشغله است و انتصاب بازنشستگان موجب کندی روند تحول می شود. عطاءا… سلطانی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه باید از نیروهای باتجربه و مدیران گذشته این وزارتخانه در قالب مشاور بهره گیری کرد نه مدیر ، معتقد است: برخی از افراد بازنشسته پس از یک ساعت حضور در جلسه حوصله خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند به کار ادامه بدهند درحالی که وزارتخانه‌ای مانند آموزش و پرورش به‌قدری سنگین و پرمشغله است که گاه وزیر سابق تا هشت ساعت سر پا درحال انجام کار و پاسخگویی به مراجعان خود بود.

 

دومین ایراد این بود ، که شاید برخی از این افراد تنها مطرح شدن مجدد به کار باز گشته اند تا با انداختن اشکالات به گردن دولت قبل و انتصاب تمامی موفقیت ها به خود راه مجلس را باز کنند.

 

ابراهیم جهانگیری بعد از روی کار آمدن خود تصمیم های بزرگی گرفت ؛ افراد جدیدی را در جهت رسیدن به اهداف خود روی کار آورد به گونه ای که اکنون بسیاری از روسا و معاونان آموزش و پرورش بخصوص در جنوب استان کرمان به عضویت در احزاب سیاسی با گرایش به کاندیدهای خاص و مسئله دار درآمده و علنا در جلسات آنها از جمله حزب ندا ، مام و … شرکت می کنند.

 

بچه هایی که رفتند

در این دوره آموزش وپرورش با مشکلات جدیدی روبه رو شد ازجمله تصادفات زنجیره ای دانش آموزان جنوب استان که علیرغم پیگیری های فروان توسط خبرنگاران در این خصوص هربار جواب سربالایی شنیده می شد.

 

هنوز چند وقتی از آمدن جهانگیری نگذشته بود که مرگ که سه دانش آموز قلعه گنجی در حادثه ای جان باختند که بلافاصله پلیس راهنمایی و راندگی مقصر شناخته شد و چندی بعد هم پنج دانش آموز دیگر در جیرفت راهی بیمارستان شدند که این بار راننده مقصر شناخته شد و بعد هم چند دانش آموز عنبرآبادی مصدوم شدند.

 

آمار مصدومان های دانش آموزی روستا های کرمان در حالی که فقط دو ماه از آغاز مدارس می گذشت دو رقمی شد تا همه متوجه شوند که پنج ساعت یک دانش آموز بر اثر تصادف جان می بازد ولی همه مقصرند به جز اداره ای که مدارس را اداره می کند.

 

حتی اگر این توجیه را بپذیریم که حوادث خارج از مدرسه ربطی به آموزش و پرورش ندارد اما نمی توانیم قبول کنیم که یک وزارت خانه این چنین سکوت کند تا جایی که حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش در برنامه شناسنامه گفته بود: من حاضر بودم همه‌ی دنیا به خاطر این شین آبادی‌ها کتک بزنند ایراد بگیرند بگویند این اتفاق افتاده، اما می‌دانید که خیلی از این حرکاتی که انجام پذیرفت، الآن همین سه ماه قبل در کرمان چند دانش آموز در وانت افتادند له شدند شما شنیدید؟

 

نمی توانیم بپذیریم که یک مدیرکل حتی برای کاهش آلام خانواده ها و دانش آموزان زحمت سفر به جنوب را به خود ندهد ولی بارها و بارها و به مناسبت هایی که ربطی هم به آموزش و پرورش هم ندارند ولی با هزینه این اداره ، به شهرستان هایی برود که می خواهد از آنجا کاندیدا شود.

 

مسئله بعدی این بود که در این دوره وضعیت علمی استان کرمان هیچ گونه رشدی نداشته و توجه مدیر کل آموزش وپرورش به شهر های سیرجان وبردسیر شد و استفاده نکردن از پتانسیل های موجود در آموزش پرورش دست به دست هم دادند برای چندمین سال متوالی  هیچ یک از برترین های کنکور از استان کرمان نباشد.

 

نمی توانیم بپذیریم که تدبیر این باشد که با هزینه بیت المال امید به مطرح شدن یک نفر برای ورود به مجلس افزایش یابد تا آنانی که دولت را رحم اجاره ای خود می دانند ، وضع حملشان را در مجلس انجام دهند.

 

به امید روزی که  این تجربه تلنگری باشد برای مدیران جدید تا رشد علمی استان را فدای اهداف سیاسی خود نکنند وبدانند که آموزش وپرورش سکویی برای پرش به سمت خانه ملت وسایر نهاد های سیاسی کشور نیست.

 

البته ذکر یک نکته ضروری است و آن اینکه ما به هیچ وجه منکر تلاشها و خدمات شبانه روزی مدیر محترم اداره آموزش و پرورش جیرفت جنایب آقای احمد اسکندری نمی شویم که طی مسئولیت خود اقدامات موثر و مفیدی از جمله پیگیری ساخت کلینیک مجهز فرهنگیان داشته ولی روی صحبت با برخی از معاونان وی است که به جای پرداختن و شرکت کردن در جلسات سیاسی و سیاست بازی ها که تنها با اهداف انتخاباتی برگزار می شود بهتر است وقت بیشتری در جهت پیشرفت تعلیم و تربیت دانش آموزان این مرز و بوم بگذارند.

 

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.