ID : 39031536
سازمان تعاون روستایی استان یزد در گذر4دهه از انقلاب اسلامی

عضویت بیش از 100هزار کشاورز یزدی در تعاونی های روستایی


مدیر سازمان تعاون روستان یزد گفت:در حال حاضر102اتحادیه تعاونی روستایی کشاورزی در سطح استان فعال بوده که ذخیره قانونی این اتحادیه ها بالغ بر108میلیارد ریال بوده و با عضویت بیش از 100هزار نفر از کشاورزان و روستاییان یزد زمینه اشتغال 353نفر تحت نظارت سازمان تعاون روستایی استان را فراهم آورده اند.

به گزارش یزدرسا، سازمان تعاون روستایی یکی از نهادهایی است که در متن بازار روستاها می بایست حضور داشته وبه علت ماهیت تعاونی این سازمان نقشی بی بدیلی را در توسعه پایدار روستاها ایفا کند و همچنین با تثبیت اقتصاد های محلی کمک شایانی توجهی برای ایجاد شرایط مطلوب سرمایه گذاری در روستاها را فراهم آورده و گروه های حاشیه ای را توانمند نماید.

در همین زمینه و برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای این سازمان و همچنین اطلاع از تاثیراتی که این سازمان در طول دهه فعالیت خود در زمان حیات انقلاب اسلامی بر جوامع روستایی خود داشته با مدیر عامل سازمان تعاون روستایی استان به گفتگو نشستیم .

یدالله جواد پور مدیرسازمان تعاون روستایی استان یزد در گفتگو  با یزد رسا ، با بیان اینکه تأسيس اين سازمان با هدف پيشرفت، گسترش و تقويت تعاون و توسعه عمليات اقتصادي، بازاريابي، بازرگاني وخدمات تعاوني در روستاها بوده اظهار داشت: در حال حاضر102اتحادیه تعاونی روستایی کشاورزی در سطح استان فعال بوده که ذخیره قانونی این اتحادیه ها بالغ بر108میلیارد ریال بوده و با عضویت بیش از 100هزار نفر از کشاورزان و روستاییان یزد زمینه اشتغال 353نفر تحت نظارت سازمان تعاون روستایی استان فراهم شده است.

وی با اشاره به فعالیت سازمان تعاون روستایی پس از انقلاب اسلامی و اثرات و برکات فراوان این فعالیتها  خاطرنشان کرد: در حال حاضر 12 واحد نظام صنفی كشاورزي در سطح استان فعال بوده که این واحدهای صنفی در راستاي مدیریت، ساماندهی، نظم بخشی کارهای کشاورزی و حمایت از حقوق افراد شاغل در بخش کشاورزی در حال ارائه خدمات به کشاورزان می باشندکه عضویت 19هزار نفربهره برداربخش كشاورزي نشان از پشتوانه مردمی این واحدهای صنفی و موثر بودن انها در سطح روستاها می باشد.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از اقدماتی که این سازمان بعد از انقلاب اسلامی انجام داده، ایجاد واحدهای صنایع تولیدی، تبدیلی، تکمیلی وفرآوری بوده که توانسته در این راستا تاکنون 30واحد را ایجاد نماید تصریح کرد: این واحدهای صنایع در حوزه های تولید دام ، مواد لبنی، کشتارگاه مرغ، بسته بندی خشکبار وحبوبات و قند وشکر و مواد پودر ومحصولات گلخانه ای و ایستگاههای جمع آوری شیر و پرورش طیور و همچنین تولید خوراک دام صنعتی و ایجاد سردخانه و ایجاد ایستگاه بوجاری بذر بوده است.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد ادامه داد: ایجاد 93باب انبار چند منظوره به ظرفیت 77هزار و250تن ، تاسیس دو شرکت حمل ونقل دورن شبکه ای، راه اندازی 8 باب بازارچه و مراکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی،ایجاد 47باب فروشگاه مصرف و 48باب فروشندگی مواد سوختی وایجاد3جایگاه پمپ بنزین سکودار در سطح استان از دیگر اقدماتی بوده است که تعاون روستایی استان یزد در طول 42سال فعالیت خود در انقلاب اسلامی انجام داده است.

جواد پور در ادامه این گفتگو با تشریح نقش موثر این سازمان در تاثیرگذاری مناسب در تعیین نرخ محصولات کشاورزی تولیدی گفت:ازسال 72و به دنبال سیاستهای کشوری، سازمان تعاون روستایی در زمینه خرید تضمینی گندم تولیدی کشاورزان استان اقدام کرده که در این راستا در سال98 رتبه برتر کشوری را در زمینه بالاترین درصد رشد وزنی خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: سازمان تعاون روستایی استان یزد در زمینه خرید انواع محصولات کشاورزی تولید استان به صورت تضمینی یا حمایتی نیز فعالیت داشته که در همین زمینه، طرح خرید توافقی محصول انار کشاورزان یزدی توسط شبکه های تعاونی روستایی یکی از تجربه های موفق ملی بوده که باعث ارائه یک الگوی موفق برای اجرا در دیگر مناطق کشور بوده است .

مدیرسازمان تعاون روستایی استان یزد گفت: در زمینه خرید های حمایتی، این سازمان علاوه بر خرید محصولات کشاورزی حتی در زمینه شیر مازاد تولیدی دامداران استان به صورت حمایتی اقدام و جهت فرآوری و تبدیل به خامه و شیر خشک تحت اختیار کارخانه ها قرار داده است.

جواد پور کمک و تسریح به روند صادرات انواع محصولات کشاورزی توسط کشاورزان را یکی دیگر از اقدامات این سازمان ذکر و تصریح کرد: با برگزاری جلسات کارشناسی  و آموزشی سعی شده حجم سرمایه گذاری تعاونی ها را متناسب کرده و در زمینه اصلاح کاربری زیرساختهای موجود این تعاونی ها نیز اقدام تا این شرکت های تعاونی بتوانند حضور موثر تری در عرضه تولیدات خود ایفا و دامنه جغرافیایی گسترش تولیدات آنها افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه استان یزد در زمینه تولید محصولات گلخانه ای حایز رتبه های برتر کشوری بوده که در زمینه صادرات این محصولات نیز اقدمات خوبی در حال انجام است اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی در این زمینه برنامه جامع بازار رسانی وصادرات محصولات گلخانه ای تولیدی استان را تدوین وارائه کرده که کمک شایانی به تولیدکنندگان محصولات گلخانه ای خواهد کرد.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان در ادامه تشریح  اقدمات این سازمان در بعد از انقلاب اسلامی تاکنون اظهار داشت: این سازمان از سال94در زمینه تامین، ذخیره سازی و توزیع میوه سیب و پرتقال شب عید نیز ورود پیدا کرده که هرساله توانسته با خرید و عرضه هوشمندانه و به موقع این محصولات جلوی سوء استفاده سودجویان را گرفته و در تنظیم بازار میوه این ایام نقش پررنگی داشته باشد.

وی با بیان اینکه این سازمان اقدام به تهیه و تدوین و اجرای طرح تکمیل زنجیره تولید تا مصرف شیر و مرغ در راستای شاخص های اقتصاد مقاومتی کرده و این طرح هم اکنون در حال اجرا می باشد، گفت: این سازمان طبق انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتحادیه های تعاونی های کشاورزی مرغداران و دامداران و اصناف توزیع کننده مرغ و شیر و حتی سوپرمارکت های استان این چهارضلع عرضه کننده مرغ و شیر را به صورت مستقیم به یکدیگر مرتبط و باعث حذف دلالان و واسطه ها شده وعملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته است.

جواد پور یکی دیگر از حوزه های فعالیت سازمان تعاون روستایی را توزیع انواع فرآورده های نفتی و انواع کالاهای اساسی و معیشتی در بین روستاییان ذکر و خاطرنشان کرد: این سازمان در طول 4دهه انقلاب اسلامی سعی کرده با توزیع انواع نهاده های کشاورزی و تامین و توزیع انواع کودهای شیمیایی، ریز مغذی و سموم دفع افات نباتی وبذرهای اصلاح شده نگذارد روستائیان و کشاورزان در این زمین ها کمبودی احساس کرده و در روند فعالیت آنها خللی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه بیشترین سهم از سهام صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان یزد متعلق به شبکه اتحادیه ها و تعاونی های کشاورزی و روستایی و تولید تحت نظارت این سازمان می باشد اظهار داشت: مهمترین برنامه های این سازمان برای آینده، توانمندسازی شبکه، ساماندهی تعاونی های موجود، تنوع بخشی فعالیتهای اقتصادی درون شبکه و بازرگانی و بازار رسانی محصولات کشاورزی می باشد که با برنامه ریزی های انجام شده روند حرکت به سمت محقق شدن این اهداف در حال انجام می باشد.

یدالله جواد پور مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد در پایان این گفتگو با اینکه تامین نهاده های دامی کشاورزان وروستاییان جز دغدغه های مهم مدیران این سازمان می باشد خاطرنشان کرد: دراین راستا با برنامه های در حال انجام ، سعی در افزایش و توسعه تامین و توزیع نهاده های دامی داریم که امیدواریم به زودی محقق شود.

انتهای پیام/ک




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.