ID : 8653312

علوی: جلسه رسمی با اعضای "حزب مشارکت" نداشتیم


وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال کریمی قدوسی در جلسه علنی مجلس افزود: اطلاع‌رسانی بموقع به مسئولان مربوطه درباره تهدیدات به صورت مستمر داده می‌شود، نمونه آن دادن اطلاعات لازم درباره گروهک جیش‌العدل است.

به گزارش یزدرسا به نقل از «نسیم»، حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات که به منظور پاسخ به دو سوال مشترک دو نماینده مجلس حاضر شده بود، با اشاره به 30 سالگی وزارت اطلاعات، گفت: وزارت اطلاعات حساسیت نسبت به مسائل امنیتی و تهدیدات کشور را همواره عمیقا درک کرده و براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری با استراتژی به تاکیدات امنیتی پاسخ داده و خواهد داد.
وی ادامه داد: وزارت اطلاعات چه در سطح راهبرد و چه در سطح عملیاتی و چه در سطح تاکتیکی با رویکرد واقع‌گرایانه و آینده نگرانه مسائل امنیتی را رصد کرده و به نحو احسن امنیت را در کشور با همکاری سایر نهادهای امنیتی به تثبیت رسانده است.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه بیان جزئیات برنامه‌ها و اقدامات وزارت اطلاعات به لحاظ امنیتی ممکن نیست، اما اصل وظایف قانونی طبق برنامه‌های تدوین شده در دو بخش آماده است، در مورد بخش اول، اظهار داشت: بخش اول شناسایی و پیشگیری است که در این زمینه اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته است.
حجت‌الاسلام علوی اولین مورد را در زمینه شناسایی، پیشگیری و اشراف اطلاعاتی وزارت اطلاعات به گروهک‌ها و تهدیدکنندگان امنیت ملی و رصد مستمر فعالیت‌های آنها و اشراف بر فضای تبادل اطلاعات و تحرکات دشمن دانست و گفت: وزارت اطلاعات فرصت هرگونه حرکتی را از دشمن سلب کرده و اشراف اطلاعاتی به تمام معنا بر دشمن وجود دارد الا مواردی که اطلاع‌رسانی وزارت اطلاعات مورد توجه قرار نگرفته باشد که ممکن است در آنجا آسیب‌هایی وارد شده باشد که وزارت اطلاعات در جهت آسیب‌زدایی تدابیری را اندیشیده است.
وی ادامه داد: مورد دوم، اطلاع‌رسانی و هشدار به مسئولان و کمک به ایجاد فضای یکپارچه در برخورد با تهدیدها که اسناد و مدارک آنها نزد بنده موجود است و براساس آنها وزارت اطلاعات به موقع گزارش‌های جامع و کارآمدی به مسئولان در زمینه تهدیدها داده است. به طور مثال قبل از تحرک گروهک خودخوانده جیش‌العدل در مرز‌های جنوب شرقی، اطلاعات لازم در اختیار مقامات مسئول در استان قرار داده شد و حتی اهداف عملیاتی گروهک مذکور نیز در گزارش‌ها تبیین شده و هشدارهای لازم داده شده است.
وزیر اطلاعات اضافه کرد: سومین مورد، شناسایی مواضع، پایگاه‌ها و مقرها و ردیابی دشمن در قلمرو امنیتی و شناسایی آسیب‌پذیری و ضعف‌ها و چالش‌ها نسبت به تهدید گروهک‌ها و اقدام به رفع آنهاست.
علوی خاطرنشان کرد: مورد چهارم نیز خنثی کردن برنامه‌ها و ناکام گذاشتن دشمن در انجام عملیات که موارد آن بسیار زیاد است، از جمله کشف و خنثی‌سازی دو جلیقه انفجاری که برای انفجار در دو مرکز استان در روز قدس پیش‌بینی شده بود که به یاری خدا و عنایت امام زمان و دعای رهبر معظم انقلاب این توطئه کشف شد و از انجام این عملیات جلوگیری به عمل آمد و نمایندگان استحضار دارند که در صورت انفجار چه فاجعه‌ای به وجود می‌آمد.
وی بخش دوم برنامه‌های وزارت اطلاعات را اقدامات درگیرانه با دشمن عنوان کرد و اظهار داشت:‌ موارد اقدامات درگیرانه با دشمن بسیار زیاد است و می‌توان به تعدادی از آنها اشاره مختصر کرد.
وزیر اطلاعات اولین مورد از اقدامات درگیرانه با دشمن را دستگیری عناصر معاند و ضدانقلاب و شرور از جمله شناسایی و دستگیری هسته‌ها و تیم‌های مرتبط با تکفیری‌ها طی ده‌ها عملیات و دستگیری بیش از 130 نفر از عوامل آنها برشمرد.
علوی افزود: مورد دیگر وارد کردن ضربات غیرقابل جبران به مواضع و نیروهای گروهک شرور و از هم پاشیدن تعدادی از گروهک‌ها در شرق و غرب کشور از جمله برخورد با گروهک خودخوانده الفرقان و کشف و خنثی سازی محموله‌های سنگین انفجاری آنهاست که قرار بود در یکی از شهرهای پرجمعیت و مقدس منفجر کنند و آزاد کردن گروگان‌ها که شمشیرباز بین‌المللی و یک وکیل بودند.
وی تصریح کرد: سومین مورد از اقدامات درگیرانه وزارت اطلاعات، معدوم کردن سران موثر در اقدامات درگیرانه سربازان گمنام امام زمان(عج) با گروهک‌ها در شرق و غرب کشور است که گزارش آن را به صورت مبسوط‌تر در کمیسیون امنیت‌ملی عرض کردم. از جمله به هلاکت رساندن عامل جنایت تاسوعای چابهار و انهدام کامل گروهک وابسته به آنهاست.
وزیر اطلاعات تاکید کرد: امروز دشمن با تمام وجود لمس می‌کند که هیچ نقطه‌ای از چشمان هوشیار و بیدار سربازان گمنام امام زمان(عج) پنهان نیست و پنجه آهنین سربازان گمنام امام زمان(عج) در هر نقطه‌ای در گلویش فرو رفته و آرامش را از آنها سلب و فرصت دسیسه را از آنها بازستانده است.
علوی کشف اسلحه و مهمات از جمله جلیقه‌های انفجاری که دشمن قصد انفجار در اماکن و مناسبت‌های خاص را داشت که اگر موفق به این امر می‌شد فاجعه انسانی سنگینی رخ می‌داد و انهدام تجهیزات و امکانات ارتباطاتی و اطلاعاتی گروهک‌های شرور را از دیگر اقدامات عملیاتی وزارت اطلاعات برشمرد و گفت: نتیجه این اقدامات که به لطف حضرت حق و عنایت امام زمان(عج) تحت رهنمودهای مقام معظم رهبری و همت سربازان گمنام امام زمان(عج) و همکاری شایسته همه دستگاه‌های امنیتی، نظامی و انتظامی به رقم ناامنی‌هایی که در منطقبه وجود دارد، موفقیت فعالیت‌ها و برنامه‌های وزارت برای امنیت آحاد ملت ایران را با تمام وجود لمس می‌کنیدد که نتایج برخی از این اقدامات را عرض می‌کنم.
وی با اشاره به نتایج کارهای سربازان گمنام امام زمان(عج) اظهار داشت: همان‌طور که در 29 سال گذشته وزارت اطلاعات خدمات بسیاری داشته، در یک سال اخیر سربازان گمنام امام زمان(عج) کارنامه درخشانی داشتند و در این مدت مدیریت شد که هیچ‌گونه انرژی در موارد بی‌مورد صرف نشود و در جهت برطرف کردن تهدیدات امنیتی و مدیریت بحران‌های احتمالی توان‌های وزارت اطلاعات به کار گرفته شود.
وزیر اطلاعات بازدارندگی مبتنی بر قدرت امنیتی و اطلاعاتی و عملیاتی را از نتایج اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) دانست و تصریح کرد: دشمن با درک اقتدار نظام انگیزه توطئه را تا حد زیادی از دست داده و امروز اقتدار، صلابت وزارت اطلاعات دل دشمنان را به لرزه درمی‌آورد و فرصت دسیسه را از آنها سلب کرده و مایه آرامش مردم شده و ما امیدواریم این خدمت مقبول درگاه حضرت حق، امام زمان(عج) و رهبر عزیزمان قرار گیرد.
علوی کاهش آسیب‌پذیری با پیشگیری و پیش‌بینی از نفوذ دشمن را در حوزه امنیت داخل کشور و ناامید شدن محیط داخلی و پیرامونی برای دشمن و ایجاد آرامش و آسایش برای مردم و فراهم شدن فضای فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را از دیگر دستاوردهای وزارت اطلاعات برشمرد.
وی در خصوص اقدامات وزارت اطلاعات در زمینه بررسی احراز صلاحیت افراد در به کارگیری افراد در مشاغل حساس و مهم، اظهار داشت: همان‌طور که در کمیسیون امنیت‌ملی عرض کردم، وزارت اطلاعات در چارچوب قوانین و مقررات موجود وظیفه خود را در این زمینه انجام می‌دهد. قوانین موجود مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است و محتوا نیز براساس پرونده افراد است.
وزیر اطلاعات در ادامه گفت: البته ممکن است درباره افرادی در فضای بیرون سخنی گفته شود و شایعاتی باشد، اما این شایعات و صحبت‌ها اگر به صورت مستند در پرونده‌های وزارت وجود نداشته باشد، طبعا نمی‌تواند وزارت اطلاعات برای نفی و اثبات باشد و وزارت اطلاعات بدون هرگونه تسامح و تساهل آنچه در پرونده‌هاست را اعمال می‌کند. اگر فردی مورد عمده مشخص و مسلمی نداشته باشد بیهوده با آبروی افراد بازی نمی‌کند و اگر خدای ناکرده فردی توجه نکرده باشد و با دست خود مشکلی برای خودش ایجاد کرده باشد، خود کرده را تدبیر نیست.
وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: قانون مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام که وزارت اطلاعات براساس آن موظف به انجام وظیفه خود است، دستگاه‌های اجرایی را برای به کارگیری نیروهای مورد نظر با اختیاراتی برخوردار کرده که می‌توانند با مسئولیت خود اقدام کنند و وزارت اطلاعات در این بین فقط اعلام کننده جواب‌های مثبت و یا منفی است، اما اعمال آن از حوزه وزارت اطلاعات برداشته شده و در حوزه اختیارات وزارت دیده نشده است.
وی افزود: در عین حال وزارت اطلاعات هر کجا که مسائل امنیتی نظام لحاظ نشود در صورت وجود مستندات اطلاعات تکمیلی را برای بهره‌وری به دستگاه‌های ذیربط می‌دهد و توصیه‌های لازم را انجام می‌دهد. ترجیح می‌دهیم که در تمام این زمینه‌ها با آرامش مردم و جامعه کارها را انجام دهیم و لازمه کار وزارت اطلاعات را کار همراه با جنجال و سلب آرامش از جامعه نمی‌بینیم.
علوی خاطرنشان کرد: بر خود فرض دینی، شرعی و وجدانی و انقلابی می‌دانم که رهنمودهای مقام معظم رهبری و خطوط قرمزی که ایشان ترسیم کردند و رهنمودهای مقام محترم ریاست جمهوری و سیاست‌های دولت تدبیر و امید را سرلوحه کار خود قرار دهم و در چارچوب احکام شرع، قانون و اخلاق با رویکرد حفظ کرامت انسان‌ها و حرمت آنها با تامین امنیت نظام، کشور و مردم به اعتماد شما نمایندگان پاسخ شایسته و مناسب بدهند.
وی اظهار داشت: قطعا همکاران شایسته، ارزشی و ولایت‌مدار بنده در وزارت اطلاعات که در همه ادوار با مجاهدت‌های خاموش خود امنیت و آرامش را برای ملت تامین کردند و دشمنان نظام را در رسیدن به اهداف‌شان ناکام گذاشتند، این رویکرد را تقویت و امنیت پایدار نظام را تضمین و احساس امنیت در آحاد جامعه تداوم می‌بخشد.
وزیر اطلاعات با اشاره به اظهارات کریمی قدوسی که فرمایشاتی از مقام معظم رهبری را بیان کرد، گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری برای ما حجت است و مبنای عمل ماست، البته توجه وی را به این فرمایشات مقام معظم رهبری جلب می‌کنم که فرمودند «من این دولت را تایید می‌کنم و با تمام توان از آن حمایت می‌کنم و به مقامات بلندپایه آن که آنها را می‌شناسم اعتقاد دارم» و در دیدار با خبرگان فرمودند «این دولت در همین مدت کوتاه کارهای زیادی انجام داده است». ما امیدواریم تمام فرمایشات مقام معظم رهبری مبنای عمل قرار گیرد و انشاءالله در جهت تقویت دولتی که خدمتگذار همه مردم و فراجناحی است و همه را زیر چتر مقام معظم رهبری جمع می‌کند، مبنای عمل قرار گیرد.


علوی با اشاره به سوال مشترک حمید رسایی و کریمی قدوسی مبنی بر  علت دیدار وزیر اطلاعات با اعضای شورای مرکزی حزب منحله مشارکت، گفت: بنده جلسه‌ای با عنوان جلسه با شورای حزب مشارکت به هیچ عنوان نداشتم، البته بنده با افراد مختلف جلسات زیادی داشتم و وزارت اطلاعات نیز با جریان‌های مختلف سیاسی و غیرسیاسی در راستای ماموریت‌های ذاتی خود جلسات بسیار زیادی دارد و ما حتی با شورای حزب منحله دموکرات و شورای کومله داریم که جزء وظایف ذاتی ماست و کار طبیعی سرویس‌هاست که با جریان‌های معاند و محارب بنشینند و صحبت کنند و آسیب آنها را به حداقل کاهش دهند.


وی در ادامه گفت: وزارت اطلاعات با هر کسی که مسائل امنیتی اقتضا کند، می‌نشیند و صحبت می‌کند و این اختیار ناشی از ماموریت ذاتی وزارت اطلاعات است و با هر کس که بنشینیم و صحبت کنیم به رعایت عدد در گفتار و حسن و خلق در رفتار عادت داریم و این جلسات برای کسانی که عادت به حرمت‌شکنی و عدم رعایت ادب دارند، دوستانه جلوه‌گر می‌شود، اما از این منظر چون در تمام جلسات ما ادب رعایت می‌شود، دوستانه است و برای اینکه دوستانه نباشد، به سراغ بی‌ادبی و حرمت‌شکنی نمی‌رویم.


وزیر اطلاعات تصریح کرد: لازمه راهبرد جذب حداکثری و دفع حداقلی مقام معظم رهبری که یکی از راهبردهای ایشان است و برای ما مبنای عمل است، لازمه‌اش این است که حتی با افراد مخالف با اصل نظام و افراد معاند گفت‌وگو و مذاکره شود و چه بسا با افرادی که در درون نظام تعریف می‌شوند و اظهار اعتقاد به اصل نظام، قانون اساسی، ولایت‌فقیه و اصل ولی‌فقیه و مقام معظم رهبری می‌کنند.


علوی افزود: طبیعی است که این جلسات باید در فضای مودبانه برگزار شود و اگر نه جذبی به وجود نمی‌آید تا جذب حداکثری موفق شود و حالا اگر وزیر اطلاعات در جلسه‌ای با افرادی از یکی از جریانات سیاسی درون نظام از فرصت استفاده کند و سعی در نزدیک‌تر کردن آنها به مواضع مقام معظم رهبری داشته باشد، آیا اغتنام فرصت است و یا یک اشکال؟ اگر بنا به این باشد که اطلاعات نیاز به چنین جلسات و مذاکراتی نداشته باشد چه دستگاه و مرجعی مجاز به برگزاری چنین جلسات با هدف جذب حداکثری می‌تواند باشد؟ بنابراین نه تنها منکر چنین جلساتی نیستیم، بلکه با حساب و کتاب به آنها می‌پردازیم و این نشست‌ها نیز به معنای عدم حساسیت نسبت به عملکرد غیرقابل قبول افراد نیست.


وی اظهار داشت: وزارت اطلاعات از هیچ نماینده‌ای بابت سوال از وزیر شکایت نکرده، اما اگر نماینده‌ای خارج از مسئولیت نمایندگی شب‌نامه‌ای پر از افترا و توهین در کازیوی نمایندگان قرار دهد، آیا جزء وظایف نمایندگی است؟ و آیا در صورتی که از وی شکایت شود، این شکایت به خاطر سوال است؟ اگر نماینده‌ای مسئولیت نشریه‌ای را داشته باشد و در این نشریه توهین کند، افترا بزند و هتاکی کند و حرمت‌شکنی کند و بابت آن مطالب شکایت شود، شکایت بابت سوال است؟


وزیر اطلاعات در پایان گفت: شکایت از این نماینده مجلس در این زمینه، مستمسک قرار گرفته که به هیچ‌وجه به عنوان انگیزه سوال مطرح نبوده و به یاری پروردگار در دادگاه موارد به صورت مشروح بیان خواهد شد و آنچه مقتضای حق و حقیقت است به صدور حکم بیانجامد.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.