علیرغم تحریمها تلاش کردهایم کمبود دارو برای مردم ملموس نباشد
دکتر محمدرضا میرجلیلی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در واکنش پیرامون محدودیتها در ارائه انسولین به بیماران دیابتی، اظهار داشت: در مورد انسولین ماجرا این است که بیمهها در تهران نشستهاند، دستورالعملی نوشتهاند که میزان حمایتی که بیمهها از انسولین میکنند چقدر باشد.
وی ادامه داد: بیشتر توجه مردم به انسولینهای قلمی است که هزینه اینها هم در دنیا بسیار بالاست؛ بهطوری که اگر شما بروید در ایالات متحده بپرسید چند درصد مردم انسولین قلمی استفاده میکنند درصدش کم است؛ اما در کشور ما این درصد بسیار بالا رفته است، بخاطر اینکه بیمهها حمایت خوبی از این انسولینها میکردند و کامل میدادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اضافه کرد: اگر شما یک قلم انسولین در خارج از کشور بخواهید تهیه کنید، مثلا الان از حاجیهایی که عربستانند بپرسید اگر از اینجا نبرده باشند و آنجا بخواهند تهیه کنند هزینه زیادی برایشان دارد و یک قلم انسولین چندین میلیون تومان برایشان هزینه دارد، در حالی که در کشور ما الان با حمایت بیمه هر عدد ده هزار تومان است.
میرجلیلی گفت: برای بیمهها این هزینهها سنگین بوده است، لذا آمدهاند یک بخشیاش را حمایت میکنند و بخشیاش را حمایت نمیکنند و میگویند ما به این تعداد میدهیم؛ این قانون را هم برای همه کشور خود بیمهها چیدهاند و اینطوری نیست که فقط در یزد باشد و مثلا ما در یزد چنین چیزی تعیین کرده باشیم، متولیاش هم اداره بیمه است.
وی افزود: مطمئنا تحریمها در این مسئله تأثیرگذار است، افزایش قیمت ارز نیز تعیینکننده است، میگویند قند قابل کنترل است و دیدگاه بیمهها به این سمت رفته است که میگویند اگر قرار نیست مریض خودش همت کند و رژیم بگیرد چرا من باید پول افزایش انسولینش را بدهم؟! باید یک بخشیاش را هم خود مریض کمک کند به این ماجرا و با رژیم و فعالیت بدنی کمک کند یا انسولین معمولی استفاده کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: چون استفاده از انسولین هیچ فایده مبنی بر اینکه مثلا طول عمر بیمار را اضافه کند و یا غیره ند ارد، بلکه دلیل روی آوردن به انسولین قلمی آسانتر بودن استفادهاش است وگرنه در سرنوشت مردم و در سلامتی آنها تفاوتی ندارد که انسولین دستی و معمولی یا قلمی استفاده کنند.
میرجلیلی تأکید کرد: تحریمها هدفمند روی داروها اثر گذاشته است، اما با همه مشقاتی که وجود دارد، اجازه ندادیم کمبود دارو در استان ملموس باشد و همکاران دارند زحمتشان را میکشند و در کل کشور داروها را دارند به صورت قرارگاهی و جهادی تأمین میکنند و اصلا اسمش قرارگاه شده و دیگر معاونت دارو و غذا نیست و قرارگاه دارو و غذا شده و به این صورت دارند در همه کشور هم توزیع میکنند تا کمبودها را برسانند و مشکلات مردم کمتر شود که البته در برخی داروها مثل داروهای پیوند این کمبودها باعث مشکلات هم شده که امیدواریم رفع شود.
انتهای پیام/