ID : 35191292
کارشناس مدیریت جهانگردی:

عملکرد استان در حوزه گردشگری ضعیف است /گردشگری یزد به بافت تاریخی محدود شده است


کارشناس مدیریت جهانگردی گفت: گردشگران اروپایی که وارد یزد می‌شوند هزینه کرد پایینی دارند در واقع برای آنها شرایطی فراهم نشده و کار دقیق و منسجمی انجام نشده که هزینه کرد بیشتری داشته باشند، که این نشان از ضعف عملکرد در این زمینه است.

به گزارش یزدرسا، علی دلشاد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا در خصوص وضعیت صنعت گردشگری استان و کشور گفت: موانع داخلی و خارجی وجود دارد که مانع از توسعه گردشگری در کشور شده است که عوامل بیرونی و کلان شامل مسئله تحریم‌ها، قوانین و محدودیت‌هایی که دیگر کشورها برای گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند وضع کردند، تنش‌های سیاسی و مشکلات و محدودیت‌ها در تبادلات مالی گردشگران هستند.

وی ادامه داد: ناشناخته ماندن ایران در بین مقاصد گرددشگری مطرح جهان و تصویر ذهنی که گردشگران از ایران دارند دیگر موانع کلانی است که مانع توسعه گردشگری شده است و گردشگران با ورود به ایران و مشاهده مهمان نوازی، امنیت ایران و جاذبه‌های گردشگری آن شگفت زده می‌شوند.

کارشناس مدیریت جهانگردی عنوان کرد: در سطح خرد و داخلی نیز توسعه نیافتگی زیرساخت‌ها اعم از دسترسی، آبرسانی، بهداشت، تاسیسات و خدمات گردشگری مانند هتل‌ها و رستوران‌ها و مراکز تفریحی و سرگرمی از جمله مواردی است که مانع توسعه و رونق گردشگری در کشور شده است.

دلشاد عنوان کرد: گردشگران که وارد ایران می‌شوند الگوی مشخصی دارند که عمدتا میراثی است، درواقع این گردشگران از تهران، کاشان، اصفهان دیدن می‌کنند و پس از بازدید از یزد، شیراز و کرمان به مقصد خود برمی‌گردند که عمدتا این گردشگران اروپایی هستند، گردشگران مذهبی نیز که عمدتا از کشورهای شیعه مذهب مانند عراق هستند قم و مشهد را مقصد خود قرار می‌دهند.

وی عنوان کرد: این گردشگران اروپایی هزینه کرد پایینی دارند در واقع برای آنها شرایطی فراهم نشده و کار دقیق و منسجمی انجام نشده که هزینه کرد بیشتری داشته باشند، مثلا در یزد از چند مکان گردشگری دیدن می‌کنند به مدت دو یا سه روز اقامت دارند و سپس به مقصد بعدی یا کشور خود برمی‌گردند که این نشان از ضعف عملکرد در این زمینه هست.

رئیس بخش مدیریت جهانگردی دانشگاه یزد گفت: حتی اگر گردشگران متقاضی ورود به کشور بیشتر شوند نیز عملا امکان پذیرایی از آنها را نداریم و با یک ارزیابی منصفانه از هتل‌ها و مراکز پذیرایی یزد به نسبت ادعایی که در خصوص ستاره و درجه و اینگونه مسائل در بحث اقامت وجود دارد سرویس متناسب با آن در مقایسه با رقبایی چون ترکیه و امارات ارائه نمی‌شود.

دلشاد افزود: البته نمی‌توان روش و شیوه حوزه گردشگری مقاصدی چون آنتالیا، دبی و تایلند را در کشور خودمان پیاده کرد چرا که گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند آگاه‌تر، فرهیخته‌تر و علاقمند به ارتباط با مردم محلی، علاقمند به فرهنگ و سنن و طبیعت و رسوم هستند و باید توان خود را روی این حوزه متمرکز کنیم و به توسعه خدمات، فراهم آوردن زیرساخت‌ها، بهبود کیفیت و خدمات در حمل و نقل ریلی و هوایی بپردازیم تا از انواع گردشگری که منحصر به آداب و رسوم ما هستند بیشترین بهره را ببریم ولی متاسفانه دراین حوزه عملکرد ضعیفی داریم.

 این مدرس دانشگاه گفت: با وجود اینکه زیاد در مورد صنعت گردشگری استان صحبت می‌شود اما آنچنان گردشگری در برنامه‌ریزی شهری و توسعه استانی جایی ندارد بخصوص در چند سال اخیر که یزد با مشکلات زیادی در حوزه خشکسالی، آب و عقب ماندگی صنعت نیز روبرو بوده است.

دلشاد افزود: البته این اواخر مسئولان استان به این نتیجه رسیده‌اند که باید گردشگری را در استان توسعه دهند و در این چند سال اخیر جزو اولویت‌های کارآفرینی استان قرار گرفته است و از جمله مواردی که می‌توان منابع را روی آن متمرکز کرد گردشگری است.

وی با اشاره به مشکلات زیادی که در حوزه گردشگری در استان وجود دارد، عنوان کرد: متاسفانه ما نتوانستیم از ظرفیت‌هایی مانند میراث، معماری، آداب و رسوم، سنت‌ها و صنایع دستی استفاده خوب کنیم و تمام این توان‌ها را به صورت بالفعل درآوریم و تجربیات ملموس‌تر و بیشتری را داشته باشیم.

دلشاد با بیان اینکه متاسفانه گردشگری استان یزد در سطح کشور و جهان در شهری دارای بافت تاریخی محدود شده است، تصریح کرد: این در حالی است که توان یزد بسیار بیشتر از این است، مثلا در حوزه گردشگران ورودی که بیشتر از اروپا و آسیا به یزد وارد می‌شوند می‌توانیم انواع گردشگری خلاق و مبتنی بر منابع و میراث‌های ناملموس را به گردشگری فرهنگی میراثی موجود پیوند بدهیم.

وی افزود: مثلا گردشگر خارجی با آداب و رسوم مردم یزد تعامل برقرار کند و در آن شرکت کند و یا صنایع دستی را صرفا خریداری نکند بلکه آموزش ببیند و در تولید آن مشارکت داشته باشد که این کارها نیاز به برنامه ریزی اساسی دارد و باید به متخصصان امر آن سپرده شود و با پشتیباتی دولت و تسهیل امور از سوی دولت انجام شود به نحوی که دولت در کسب و کار دخالت نداشته باشد.

کارشناس مدیریت جهانگردی با بیان اینکه توسعه گردشگری در استان یزد غیر از فعالیت‌های داخلی وابسته به کشور نیز هست، ادامه داد: چنانچه در کل کشور رونق کردشگری داشته باشیم به تبع آن گردشگری در یزد نیز رونق می‌یابد هر چند که زیاد نمی‌توان بر عوامل بیرون از استان کنترل داشت و اعمال مدیریت بر عوامل داخلی بهتر انجام می‌شود با این حال می‌توان برای عوامل بیرون از استان نیز رایزنی انجام داد و سیاست‌های دولت و کشور نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند و باید در راستای توسعه گردشگری قرار گیرند و صرفا بر روی کاغذ اعمال نشوند بلکه به اجرا در بیایند.

دلشاد با اشاره به گردشگری سلامت در یزد و اینکه یزد به عنوان قطب درمان کشور مطرح می‌شود، تصریح کرد:  متاسفانه در این حوزه هم نتوانستیم موفق باشیم، برای موفقیت در این زمینه باید زنجیره تامین خدمات گردشگری پزشکی از ابتدا تا انتها در یزد انجام شود، بیمار بدون برنامه ریزی وارد یزد می‌شود؛ البته بیمارانی که از خارج کشور می‌آیند برنامه‌ریزی دقیق‌تری دارند؛ و بعد از درمان به حال خود رها می‌شوند در حالی که خدمات پاراکلینیکال درآمد بیشتری را می‌توانند برای یزد به دنبال داشته باشد.

وی در پایان گفت: همراهانی که همراه با این گردشگران وارد یزد می‌شوند نیز زمان آزادتری را دارند و به راحتی می‌توان برای آنها برنامه‌ریزی و از آنها کسب درآمد کرد و به این ترتیب میزان هزینه کرد و ماندگاری آنها را افزایش داد که باعث رونق فعالیت‌های گردشگری می‌شود و در نتیجه این رونق بر اقتصاد شهر تاثیر می‌گذارد.

انتهای پیام/111




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.