ID : 3733255
دوپینگ طبیعی برای ورزشکاران؛

غذایی انرژی زایی که سریع جذب خون می شود


یک ماده غذایی طبیعی و بسیار انرژی زا وجود دارد که هر گرم از آن بیش از سه کیلو کالری انرژی تولید می کند که قندهای موجود در آن به سرعت جذب خون و می شود و در اختیار یاخته های بدن قرار می گیرند.

به گزارش یزد رسا به نقل از خبرنگار یزدبانو، عسل یک غذای بسیار انرژی زا است که هرگرم از آن حاوی ۳/۱۵ کیلو کالری انرژی است.قسمت اعظم عسل شامل قندهای ساده گلوکز و فروکتوز است که این دو قند بدون نیاز به تجزیه شدن در روده(هضم)، جذب خون می شوند و به سرعت در اختیار یاخته های بدن قرار می گیرند.
از لحاظ انرژی زایی، فرق عسل با قند معمولی در سرعت جذب و انرژی زایی سریع آن است.بنابراین در مواردی که شخص به تجدید سریع قوای از دست رفته بدن نیاز داشته باشد یا برای یک کار یا ورزش شدید نیاز به انرژی سهل الوصول داشته باشد.

* شربت عسل به جای شربت قند برای ورزشکاران
نوشیدن شربت عسل به جای شربت قند توصیه  می شود. ورزشکاران می توانند ۱۵ دقیقه قبل از شروع ورزش یا مسابقه و نیز در فرصت استراحت بین مسابقهْ یک لیوان شربت عسل بنوشند تا برای یک فعالیت عضلانی شدید، انرژی کافی داشته باشند.
نوشیدن شربت عسل قبل از مسابقات ورزشی و در بین دو نیمه زمان مسابقه، هم انرژی زیادی به بازیکن می دهد و هم ممنوعیتی ندارد.بنابراین به ورزشکاران، به خصوص فوتبالیست ها که نیاز شدیدی به انرژی دارند توصیه می شود از شربت عسل استفاده کنند تا انرژی و قوای تحلیل رفته آنها ضمن ورزش سنگین، توسط عسل تأمین شود و ضمن قدرتمند بودن در تمام طول مسابقه یاتمرینات، به سلامتی آنهاا لطمه نخورد.
چنانچه از چهار ساعت قبل از مسابقات فوتبال تا هنگام شروع مسابقه، بازی کنان تعیین شده برای بازی، در هر ساعت یک لیوان شربت عسل بنوشند ( در هر لیوان یک قاشق غذاخوری عسل)، مقدار قابل توجهی انرژی به صورت گلیکوژن در کبد و عضلات آن ها ذخیره می شود.
این بازیکنان با لیوان چهارم شربت عسل که باید ۱۵ دقیقه قبل از شروع مسابقه نوشیده شود، انرژی لازم برای شروع پرقدرت بازی را به دست می آورند و پس از مدتی بازی که قند خون سوخته شد، بلافاصله گلیکوژن به عنوان ذخیره انرژی موجود در کبد و عضلات توسط  واکنش آنزیمی به گلوکز تبدیل می شود و گلوکز به عنوان منبع تولید انرژی توسط خون به تمام یاخته های بدن می رسد و یاخته های بدن با سوزاندن گلوکز، انرژی آزاد می کنند که این انرژی می تواند توسط ورزشکار مورد استفاده قرار گیرد.
در عسل گلوکز و فروکتوز به نسبت تقریبا مساوی وجود دارد.گلوکز در روده به سرعت جذب می شود و جذب فروکتوز با مقداری تأخیر انجام می شود به همین دلیل پس از مصرف عسل، انرژی موجود در آن در دو مرحله به یاخته های بدن می رسد و همین خاصیت موجب می شود که قند خون به مقدار زیاد و یک مرتبه بالا و پایین نرود.
این خاصیت مصرف عسل، به ویژه برای کوهنوردان یا ورزشکاران در مسابقات سودمند است.

*آیا افرادی که دچار حساسیت هستند می توانند عسل مصرف کنند؟
برخی افراد، به خصوص کودکان به  گرده های گیاهی یا برخی انواع گرده ها حساسیت دارند و عسل به طور غیر قابل اجتناب حاوی گرده های گیاهی است که در افراد حساس موجب حساسیت می شود.
این افراد باید از مصرف عسل پرهیز کنند و در مکان هایی که گرده گیاهان در فضا پخش است بدون ماسک بینی و دهان رفت و آمد نکنند.
درمان التهاب پوستی، زخم های پوستی، خارش، کهیر، اگزما، گال و…بامالیدن عسل روی پوست و پانسمان موضع و تکرار آن به مدت ۷ تا ۱۲ روز ممکن است.
از مزایای مصرف عسل برای موارد پوستی، التیام کامل موضع و به جای نماندن اثرات این عوارض روی پوست است.
جوش های ناشی از جوانی در برخی افراد، دمل ها، تاول ها و… نیز به درمان با عسل ممکن است جواب دهند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.