غذایی که در هیچ رستورانی نمی یابید/ متنجینه یا فسنجان یزدی
خبرنگار حوزه زنان یزد رسا به سراغ یکی دیگر از بانوان یزدی رفته است تا با دستور پخت غذای متنجینه یا فسنجان یزدی آشنا شود.
شما با مواد اصلی این غذا آشنا شوید ولی اگر علاقه مند به پخت آن هستید و مایلید بعضی مواد آن را حذف کنید بهتر است مطلب را تا پایان ادامه دهید.
مواد لازم:
گوشت قرمز یا سفید ..... به میزان دلخواه
گردو +بادام ..... به میزان دلخواه
چغندر ..... یک عدد به اندازه پرتقال متوسط
به یا سیب یا آلو ..... یک عدد
برگه زردآلو یا آلوچه تازه ..... یک مشت
رب انار ..... به مقداری که طعم آلو و به را ازبین نبرد
پیازداغ ..... یک قاشق غذاخوری
ادویه ..... زردچوبه کمی/ حل سه عدد ساییده شده
مراحل پخت:
1- گوشت قرمز را به دو روش می توانید برای پخت آماده کنید: به صورت تکه های کوچک و یا متوسط یا گوشت چرخ کرده را گلوله گلوله می کنید.
از گوشت سفید مرغ و بوقلمون هم می توانید استفاده کنید به شرطی که به قطعات کوچک تقسیم کنید.
2- زردچوبه را در پیاز داغ تفت دهید و به گوشت اضافه کنید و فرصت دهید تا در ظرف جداگانه کاملا پخته شود.
3- پس از اینکه گوشت نیمپز شد گردو و یا بادام آسیاب شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید تا روغن بیندازد.
4- چغندر را به صورت نگینی خورد می کنید و به همراه به یا سیب و آلو بپزید.
به و سیب را می توانید از مواد حذف کنید ولی چغندر را نه.
5- سپس مواد پخته شده دوم را که بیشتر به عنوان یک سس برای مزه دار کردن گوشت استفاده می شود به ظرف گوشت اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید و هل ساییده شده را هم اضافه کنید. . مقدار آب را به دلخواه اندازه کنید زیرا به سرعت امکان ته گرفتن غذا وجود دارد.
6- غذا را بچشید و ترشی مورد دلخواه را معین کنید: ابتدا بر اساس ذائقه خود رب انار را به میزان یک یا دو قاشق غذاخوری اضافه کنید و سپس مجدد غذا را بچشید.اگر مایل بودید می توانید شکر هم به مواد اضافه کنید.
نکته بسیار مهم:
اگر گردو ویا بادام ساییده شده در دسترس ندارید می توانید این مواد را حذف کنید زیرا بسیاری از یزدی ها چون طعم متنجینه با چغندر را می پسندند گردو یا بادام آن را هم حذف می کنند.
از گردو و بادام نیز می توان به صورت همزمان استفاده کرد.