ID : 13506422
گزارش/کیفیت نامطلوب برنامه‌های کودک وفیلم و سریال؛

غفلت از ظرفیت‌های استان یزد در برنامه‌های شبکه تابان/لودگی به‌جای طنز/نتایج نظرسنجی از شبکه تابان


شهروندان استان انتظارات زیادی از شبکه استانی تابان دارند و معتقدند که تولیدات این شبکه در حوزه فیلم، سریال، برنامه کودک، مستند و غیره متناسب با ظرفیت‌های موجود در استان نیست به طوری که مدیرکل صدا و سیمای استان یزد از رضایت 35‌درصدی مردم از صدا و رضایت 50‌درصدی از سیمای استان خبر می‌دهد.

به گزارش یزد رسا، شهروندان استان انتظارات زیادی از شبکه استانی تابان دارند و معتقدند که تولیدات این شبکه در حوزه فیلم، سریال، برنامه کودک، مستند و غیره متناسب با ظرفیت‌های موجود در استان نیست به طوری که مدیرکل صدا و سیمای استان از رضایت 35‌درصدی مردم از صدا و رضایت 50‌درصدی از سیمای استان خبر می‌دهد.

همشهری نوشت:شهروندان یزدی انتقاداتی را به عملکرد رسانه ملی در استان مطرح می‌کنند که از جمله آنها ساخته نشدن سریال و فیلم‌های قوی متناسب با ظرفیت‌های استان، کیفیت نامطلوب برنامه‌های گروه کودک و کمبود ارائه برنامه در بخش طنز در شبکه تابان است.


جایگاه نامطلوب استان در تولید فیلم و سریال
یکی از شهروندان یزدی از جایگاه نامطلوب استان در تولید فیلم و سریال نسبت به سایر استان‌های کشور گلایه می‌کند و می‌گوید: تولیدات فیلم و سریال بسیاری از استان‌های کشور از شبکه‌های سراسری پخش می‌شود که انصافا کیفیت مطلوبی هم دارد.
«امید محمدی» اضافه می‌کند: با این حال استان یزد با داشتن ظرفیت‌های شاخص در حوزه فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و طبیعی، فاقد تولیدات درخور و شایسته در حوزه فیلم و سریال برای پخش از شبکه‌های سراسری و حتی شبکه استانی است.
وی ادامه می‌دهد: بیشتر فیلم‌هایی که  در یزد از سوی تهیه کننده و کارگردان یزدی تولید می‌شوند، کیفیت مطلوبی ندارند و پیام خاصی را درباره استان به مخاطب القا نمی‌کنند.


کیفیت نامطلوب برنامه‌های کودک
یکی دیگر از شهروندان یزدی نیز با اشاره به کیفیت نامطلوب تولیدات کودک شبکه تابان، دکورهای نامناسب، مجریان ناتوان و فاقد تجربه و اجرای ضعیف را از معایب برنامه‌های حوزه کودک در شبکه تابان اعلام می‌کند.
«رویا اسکندری» می‌گوید: اغلب کودکان یزدی تمایلی به تماشای برنامه‌های کودک شبکه تابان ندارند به ویژه اینکه لهجه شیرین یزدی در این برنامه‌ها به خوبی ادا نشده و در واقع به سخره گرفته می‌شود.
این شهروند ادامه می‌دهد: مسئولان صدا و سیمای استان گاهی با دعوت از مجریان کشوری برای ارتقای این برنامه‌ها تلاش می‌کنند اما این شیوه، تنها مسکن و برای مدت کوتاهی اثرگذار است.
وی پیشنهاد می‌کند: مسئولان صدا و سیمای استان هزینه‌ای را که برای دعوت از مجریان کشوری برای اجرای برنامه‌های کودک استان پرداخت می‌کنند برای استعدادیابی و پرورش افراد مستعدی که در استان شناسایی می‌شوند، صرف کنند.
اسکندری می‌گوید: طرح لباس و دکور صحنه برنامه‌های کودک در مقایسه با برنامه‌های شبکه سراسری بسیار ضعیف است و بهتر است از نظر کارشناسان و هنرمندان علاقه‌مند و صاحب‌نظر در این حوزه استفاده شود تا کیفیت ‌ارتقا یابد.


لودگی به‌جای طنز
یکی از شهروندان یزدی می‌گوید: برنامه‌های طنز شبکه تابان بسیار پیش پا افتاده است و از شکل طنز به سمت لودگی کشیده شده است.
«ابراهیم کریمی» می‌افزاید: در این برنامه‌های طنز، از لهجه یزدی به عنوان ابزاری برای خنداندن و تمسخر استفاده می‌شود در حالی که لهجه یزدی میراث فرهنگی این مرز و بوم است و باید به بهترین شکل به مخاطبان عرضه شود.
وی ادامه می‌دهد: البته تولیدات طنز در تمام شبکه‌های صدا و سیمای کشور، کیفیت چندانی ندارد اما میزان و کیفیت آنها در صدا و سیمای مرکز استان بسیار ضعیف است و بهتر است از نظر کارشناسان برای ارتقای کیفیت این برنامه‌ها استفاده شود.
«حسن امامی» یکی دیگر از مخاطبان شبکه تابان نیز از تولید نشدن مستندهای تاریخی و طبیعی درباره جاذبه‌های استان گلایه می‌کند و می‌گوید: صدا و سیمای مرکز استان در حوزه تولید مستند، بسیار ضعیف عمل کرده است و عملکرد قابل دفاعی ندارد.


نتایج نظرسنجی از شبکه تابان
اما مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان با بیان اینکه اثرسنجی برنامه‌های صدا و سیما مهم‌تر از نظرسنجی است، می‌افزاید: بر اساس نظرسنجی انجام شده 35‌درصد از مخاطبان صدا و 50‌درصد از مخاطبان سیمای مرکز استان از کیفیت برنامه‌ها رضایت دارند.
«احمد پهلوانیان» می‌گوید: اگرچه ظرفیت‌های استانی برای عرضه در صدا و سیما زیاد است اما لازم است که سایر دستگاه‌های استان نیز برای نمایش این ظرفیت‌ها تکانی بخورند.
وی ادامه می‌دهد: استفاده از نیروهای بومی ‌به جای هنرمندان غیربومی ‌از دغدغه‌های ما است اما در مواردی از جمله حوزه کودک، چاره‌ای جز دعوت از مجریان کشوری برای اجرای برنامه‌ها نداریم اما در دراز مدت، تقویت استفاده از نیروهای بومی ‌آموزش دیده و مستعد را در دستور کار قرار داده‌ایم.
این مسئول می‌افزاید: ضعف شبکه تابان در تولید فیلم و سریال را می‌پذیریم اما باید توجه داشت که مشکلات فنی و زیرساختی در استان بسیار جدی و خلاقیت هم کم است.
وی ادامه می‌دهد: برنامه‌ریزی‌هایی برای تولید فیلم و سریال در صدا و سیمای مرکز استان انجام شده است اما تلاش ما معطوف به ساخت فیلم‌های فاخر و باکیفیت است و از هنرمندان با این انگیزه حمایت خواهیم کرد.



تولید مستند از جاذبه‌های استان
مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان می‌گوید: ساخت مستندهایی از جاذبه‌های استان با همکاری و تعامل با فرمانداران شهرستان‌های استان در دستور کار قرار گرفته است. «احمد‌پهلوانیان» می‌افزاید:  تلاش می‌کنیم که هر جاذبه طبیعی و تاریخی استان یک بار در 10‌سال آینده در کارت پستال‌هایی به مخاطبان معرفی شود. وی ادامه می‌دهد: این مستندها و کارت‌پستال‌ها  قرار است با کیفیت عالی برای نمایش و عرضه به گردشگران داخلی و خارجی تولید شود که طرح آن نوشته شده و در حال پیش تولید است تا تصاویر جذابی را برای مردم نمایش دهد.



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.