ID : 11582756
میرزاده:

غفلت در اجرای برنامه چهارم توسعه موجب عقب‌‌ماندگی فناوری کشور شد


رئیس دانشگاه آزاد در همایش سیاست‌های فناوری و نوآوری در برنامه ششم توسعه گفت: دارای جایگاه بیستم تولید علم جهانی هستیم که به دلیل سرعت علم در جهان باید برای تغییر جایگاه خود از سرعت بیشتری برخوردار باشیم.

به گزارش یزدرسا، میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یکی از مهمترین اسناد ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری سیاست های کلی علمی و فناوری موضوع مدیریت علم و پژوهش و ارتقاء مستمر شاخص‌ها با توجه به تحولات علمی در منطقه و جهان است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.


وی با اشاره به تغییرات چشمگیر کشورمان از نظر توسعه در قبل از انقلاب اسلامی و بعد از آن تصریح کرد: هم اکنون ما دارای جایگاه بیستم تولید علم جهانی هستیم که به دلیل سرعت علم در جهان باید برای تغییر جایگاه خود از سرعت بیشتری برخوردار باشیم.


وی با اشاره به اینکه مقوله تبدیل علم به ثروت از اهمیت به سزایی برخوردار است گفت: آمارها نشان می‌دهد درصد ناخالصی ملی نقش به سزایی در رشد پژوهش دارد ضمن اینکه کشورهای توسعه یافته به این مهم توجه ویژه‌ای داشته‌اند و کم توجهی به این مقوله موجب عقب‌ماندن کشور از غافله علم وفناوری می‌شود.


میرزاده افزود: بر اساس آنچه پیش‌بینی شده ایران باید در افق 1404 قطب علمی جهان اسلام شود و این یک مأموریت مهم است که باید قوای مقننه و مجریه ساز و کار لازم برای تحقق آن را فراهم کنند و مخاطب این مأموریت بزرگ دانشگاهیان هستند.


میرزاده با تأکید بر اینکه غفلت دولت نهم در اجرای برنامه چهارم توسعه موجب عقب ماندن کشور شد افزود: در سه سال گذشته ما تنها نیم درصد جی دی پی را به پژوهش اختصاص دادیم و این در حالی است که برای اینکه بتوانیم تحریم‌ها را به طول عزتمندانه دور بزنیم باید مقدار بیشتری را جی دی پی را به این مقوله اختصاص می‌دادیم.


وی افزود: اگر توانایی تأمین اعتبارات لازم را برای پژوهش را نداریم بهتر است که برای آن قانونی نیز ننویسیم ضمن اینکه برای تحقق این توسعه در این بخش باید به نروی کارآمد و زیرساخت‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.


میرزاده گفت: متأسفانه اقتصاد ما تجارت محور است و توجه به منافع کوتاه مدت و افزایش واردات مانع از توسعه بخش اقتصادی کشور می‌شود بنابراین به عنوان بهترین راهکار باید در مجلس شورای اسلامی ضمانتی برای بخش پژوهش نیز در نظر گرفته است چرا که پژوهش بدون سفارش بی فایده است و تنها راه نجات از بحران اقتصادی نیز پژوهش است.


وی در پایان از راه‌اندازی بزرگترین شبکه آزمایگاهی کشور در سال آینده خبر داد و تأکید کرد: عدم تأمین مالی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مانع از عمق پژوهش در کشور می‌شود ضمناینکه باید برای رشد علم و فناوری در کشور باید آزمایشگاه‌هایمان را باید مطابق با فناوری روز تجهیز کنیم.

 

منبع:نسیم

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.