فاسدترین رهبران سیاسی جهان در طول تاریخ +تصاویر
محمد سوهارتو دومین رئیس جمهور اندونزی بود. او در دهه ۱۹۶۰ با یک کودتای نظامی، احمد سوکارنو اولین رئیس جمهور و بانی استقلال اندونزی را از قدرت برکنار کرد و مدت ۳۳ سال زمام امور کشورش را دردست داشت. سوهارتو در سال ۱۹۹۸ به دلیل افزایش بی سابقه قیمتها و نارضایتی عمومی مجبور به کناره گیری از قدرت شد. دیده بان شفافیت بین المللی، ' محمد سوهارتو' را فاسدترین رهبر همه دوران معرفی کرده و مدعی است وی در دوران قدرت خود بین ۱۵ تا ۳۵ میلیارد دلار از بودجه اندونزی را غارت کرده است.
فردیناند مارکوس دهمین رئیسجمهور فیلیپین بود. وی از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۶ میلادی که رژیماش سرنگون شد، اداره امور را در کشور فیلیپین با دیکتاتوری در دست داشت. تخمینزده میشود که وی مبلغی بالغ بر ۵ میلیارد دلار آمریکا را که از طریق فساد مالی اندوخته بود با خود از کشور خارج و در حسابهایی بانکی در جزایر ویرجین بریتانیا و دیگر مناطق آزاد مالیاتی مخفی کرده بود.
موبوتو سسه سوکو رئیس جمهور و دیکتاتور زئیر برای ۳۲ سال از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۷ بود. وی مسئول قتل پاتریس لومومبا شناخته می شود. او در ۷ سپتامبر ۱۹۹۷ در تبعیدگاهش در رباط در کشور مراکش در سن ۶۷ سالگی درگذشت. موبوتو، با اختلاس بیش از ۵ میلیارد دلار آمریکایی از کشور خود، عنوان سومین رهبر فاسد آفریقایی در دو دهه گذشته را داراست.
اسلوبودان میلوشویچ از ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۷ رئیس جمهور جمهوری صربستان و سپس از ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ رئیس جمهور جمهوری فدرال یوگسلاوی بود. نخست وزیر وقت یوگوسلاوی، میلوشویچ را پس از کناره گیری از ریاست جمهوری متهم به فساد اداری کرد و به زندان افکند ولی دلیلی دربرابر او به دست نیامد و در بازداشت خانگی بسر می برد که غرب با فرستادن نیروی ویژه او را ربوده و به لاهه منتقل کردند. دارایی وی در دوره فعالیتش ۲.۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
دووالیه سی و سومین رییس جمهور هایئتی بود. از سال ۱۹۷۱ میلادی تا هنگام برکناری اش در سال ۱۹۸۶رهبری این کشور فقیر حوزه کارائیب را به عهده داشت. دووالیه پس از برکناری از قدرت از هائیتی فرار کرد و ۲۵ سال در تبعید به سر برد، اما در سال ۲۰۱۱ به این کشور جزیره ای بازگشت. او همچنین در عرضه مواد مخدر دست داشته است و گفته می شود با جمع اوری دارایی بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار آمریکا، ششمین رهبر فاسد جهان نام گرفته است.
سیاستمدار پرویی دارای اصلیت و ملیت ژاپنی است که از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور پرو بود . فوجیموری اقدامات خود را به منظور مقابله با تروریسم و ایجاد ثبات اقتصادی در پرو متمرکز کرد، ولی این اقدامات پس از وارد شدن اتهاماتی در مورد نقض حقوق بشر ناکام ماند. در اوخر سال سال ۲۰۰۰ و پس از بروز جنجال فساد مالی وافزایش انتقادات به دلیل نقض حقوق بشرو بی ثبات شدن جامعه پرو، فوجیموری این کشور را جهت شرکت در اجلاس اپک در برونئی ترک کرد و سپس به ژاپن رفت و در این کشور رسما از مقام ریاست جمهوری پرو استعفا داد. او طی دوره ریاستش ۶۰۰ میلیون دلار آمریکا اختلاس کرد.