فالوده و ماقوت خنک یزدی؛ تسکینی بر گرمای تفت دیده کویر/عطر هل وگلاب؛ طعم واقعی فالوده یزدی
یزد رسا به نقل از یزدبانو، یزد یکی از استانهای کویری کشورمان به شمار میرود وهر ساله عده زیادی از هموطنانمان برای دیدن آسمان زیبای کویرش پا در سفر این دیار ماندگار میگذارند.
استان یزد علاوهبر شگفتیهای معماری، بادگیرهای چشمگیرش دارای شیرینیها ودسرهای خوشمزهای از جمله ماقوت، فالوده یزدی و بستنیهای سنتی میباشد که مانند لهجه مردمان دیارش شیرین وخوشمزه است.
خبرنگار یزدبانو به سراغ یکی از فروشگاههای عرضه این محصولات رفته است. توضیحات مدیر این فروشگاه آقای محمدرضا دهقان درباره روند تهیه دسرهای مذکور را در ادامه میخوانید:
طرز تهیه بستنی سنتی:
شیر را جوشانده و بعد از بیست دقیقه حرارت را ملایم میکنیم. زعفران حل شده را با گلاب، شكر، ثعلب مخلوط کرده و كمكم به آن اضافه كرده و هم میزنیم تا مواد در شیر حل شود.
مجدد مواد را در شیرجوش ریخته تا میکروبهای احتمالی کشته شوند.
بعد از خاموش کردن شعله و خنک شدن مایع بستنی، آن را داخل دستگاههای خنککننده ودورانی ریخته تا مواد فرم بستنی به خود بگیرد.
پرطرفدارترین بستنیها:
در قدیم مردم دوست داشتند که بستنیشان از خامه و پسته تشکیل شده باشد؛ اما با توجه به دگرگونی ذائقهها، مردم خواستار شیرینی زیاد بستنی نیستند و از خامه زیاد هم کمتر استقبال میشود؛بیشتر به بستنیهای میوهای روی آوردهاند.
انواع بستنی:
هل و گلاب، شکلاتی، زعفرانی که در گاهی اوقات در سه لایه قرار می گیرد وبیشتر در جشن های عروسی مورد استقبال قرار میگیرد.
در حال حاضر بستنی با طعمهای پرتقال، کیوی، انبه، انگور وطالبی هم طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است که دارای طعمدهندههای طبیعی میباشند.
طرز تهیه فالوده یزدی:
برای تهیه فالوده یزدی ابتدا نشاسته سپس نشاسته را با آب سرد ومقداری گلاب مخلوط کرده تا صاف ویکدست شود. سپس مواد را از صافی عبور میدهیم تا گلوله نشود.
همزمان با رد کردن مواد از صافی بر روی یخ میریزیم تا حالت رشتهای به خود بگیرد.
بعد از دو الی سه ساعت که کاملا رشته خود را درآب سرد گرفت، آنرا با تخم شربتی، یخ و شربت آماده شده از قبل مخلوط می کنیم تا فالوده یزدی بدست آید.
طرز تهیه ماقوت یزدی:
دسر خیلی ساده ودر عین حال خوشمزه است ومزهای مشابه فالوده یزدی دارد.
با نشاسته پخت میشود وتفاوتش با فالوده یزدی در این است که به برش نیاز ندارد.
نشاسته را با یک لیوان آب سردخوب مخلوط کرده تا کاملا نشاسته در آب حل شود، سپس نشاسته حل شده را در آب جوش ریخته ومرتب هم زده تا حالت گلوله به خود نگیرد.
مواد را حدود ده دقیقه روی حرارت میجوشانیم و مرتب هم میزنیم تا غلظت مناسبی به خود بگیرد.
مواد آماده شده را در کاسههای متوسط ریخته و در یخچال قرار میدهیم و بعد از سفت شدن به آن شیره، گلاب وبیدمشک اضافه میکنیم.
انتهای پیام/