ID : 17630905
در فاصله دوماه مانده به انتخابات؛

فتنه 88 خط قرمز شورای نگهبان/شمارش معکوس برای تایید صلاحیت ها


در فاصله‌ای، 2 ماه به برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین پنجمین دوره خبرگان رهبری، این روزها بیش‌ترین توجه به شورای نگهبان و بررسی صلاحیت‌های کاندیداها است.

به گزارش  یزدرسا  به نقل از سایت قم فردا، مهلت ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حالی روزهای گذشته به پایان رسید که طبق آمارهای اعلامی ۸۰۱ داوطلب وارد رقابت انتخاباتی مجلس خبرگان شده‌اند که تعدادی از آن‌ها از چهره‌های شاخص ملی یا منطقه‌ای هستند و همچنین پرونده داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز روز جمعه پس از هفت روز نام‌نویسی با ثبت‌نام 12 هزار و 123 نفر بسته شد.

شاید بتوان گفت امسال ستاد انتخابات وزارت کشور و حوزه‌های 207 گانه فرمانداری‌های با توجه به حضور داوطلبان از همه جناح‌ها و سلایق سیاسی داغ‌ترین روزهای ثبت نامی خود را تجربه کردند، تا جایی که این استقبال کم‌نظیر باعث شد برخی از چهره‌های فعال سیاسی در این خصوص اظهارنظرهایی را مطرح کنند، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تعداد زیاد کاندیداها برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را نشان‌دهنده احساس هم سرنوشتی مردم دانست و در این خصوص گفت: اقبال مردم در نام‌نویسی بیانگر احساس نشاط در مردم است.

از طرفی با اتمام نام‌نویسی از داوطلبان روند بررسی صلاحیت‌ها توسط هیئت‌های اجرایی آغاز می‌شود که برای این موضوع تاریخ پنج دی‌ماه تا 14 دی‌ماه در نظر گرفته‌شده است و پس‌ازآن نتایج رد صلاحیت‌ها یا تأیید صلاحیت‌ها توسط هیئت اجرایی توسط فرمانداران از حوزه انتخابیه اصلی 15 دی‌ماه اعلام می‌شود.

درعین‌حال تاریخ 27 دی تا 16 بهمن به دریافت شکایت از داوطلبان رد صلاحیت شده و اظهارنظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در خصوص کلیه داوطلبان و اعلام قطعی اسامی به مراکز حوزه‌های انتخابیه توسط وزارت کشور در نظر گرفته‌شده است.

این در حالی است روند بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان یکی از مهم‌ترین بخش‌های محسوب می‌شوند، اگرچه برخی چهره‌های سیاسی مهم در کشور طی ماه های اخیر با اظهارات شگفت انگیز سعی داشته‌اند جایگاه اصلی و مهم شورای نگهبان را تضعیف کنند، اما رسیدن به این هدف غیرممکن خواهد بود.

شورای نگهبان قانون اساسی از نهادهای مهم جمهوری اسلامی ایران است که وظیفه نظارت بر کلیه انتخابات کشور را بر عهده دارد، شورای نگهبان موظف است که صلاحیت تمامی کاندیداهای ثبت‌نام نموده را بررسی کند و پس‌ازآن اجازه شرکت در انتخابات را به کاندیداها بدهد.

از سوی دیگر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با اشاره به حرف‌های بی‌منطقی که در باب انتخابات درباره وزارت کشور و شورای نگهبان زده می‌شود تأکید دارند: شورای نگهبان چشم بینای نظام در انتخابات است و در همه دنیا، چنین نهادی با اسم‌ها و عناوین متفاوت وجود دارد، نظارت شورای نگهبان در انتخابات، استصوابی و مؤثر است و این نظارت بخشی از همان حق‌الناس است و باید آن را رعایت و حفظ کرد.

پس شورای نگهبان با وظایفی که در اختیار دارد می‌تواند موضوعات مختلفی را برای تأیید صلاحیت‌ها در نظر بگیرد و بررسی‌ها را انجام دهد، نجات الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان گفتار و عمل کاندیداهای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی درباره حوادث سال 88 را ملاک بررسی صلاحیت آن‌ها توسط شورای نگهبان می‌داند و در این خصوص می‌گوید: رفتار و گفتار داوطلبان انتخابات مجلس و خبرگان رهبری که مصداق طرفداری از فتنه و عناوینی از این دست که به عنوان خط قرمز نظام و رهبری مطرح‌شده است، در بررسی صلاحیت افرادی که برای هر دو انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند، مدنظر قرار خواهد گرفت.

به هر حال مردم نیز به درجه‌ای از رشد و بلوغ سیاسی رسیده‌اند که بتوانند بهترین انتخاب را در انتخابات پیش رو داشته باشند و خود را در آینده کشور سهیم کنند، درحالی‌که حزب‌ها و جریان‌های سیاسی مختلفی در کشور ثبت‌نام کرده‌اند و داوطلبان زیادی آمده‌اند نشان از یک حرکت عظیم در جهت پیش برد اهداف است.

همچنین گفتنی است که اسامی قطعی نامزدها 27 بهمن‌ماه به وزارت کشور اعلام خواهد شد و انتشار اسامی آنان توسط فرمانداران 28 بهمن‌ماه خواهد بود، پس‌ازآن انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به‌طور همزمان در هفتم اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود، همچنین تعداد نمایندگان مجلس خبرگان 88 نفر است که از این تعداد یک نماینده برای حوزه انتخابیه استان قم است و تعداد نمایندگان مجلس نیز 290 نفر است که از این تعداد 3 نفر وارد مجلس می‌شوند.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.