فراهم کردن آب و برق بر عهده بنیاد مسکن نیست/ مردم می توانستند با تانکرِ آب و کشیدن برق از جای دیگر به ساخت و ساز بپردازند
به گزارش یزد رسا، به نقل از اردکان گویا؛ بنیاد مسکن روستای مزرعه نو اردکان با تحویل زمین به متقاضیان بعد از گذشت چند سال هنوز زیرساخت لازم را برای ساخت مسکن آماده نکرده است و متقاضیان به دلیل عدم ساخت و ساز مجبورند قیمتی بیش از قیمت خرید را برای جریمه پرداخت کنند در صورتی که این عدم ساخت وساز به دلیل نبود برق و دیگر امکانات و زیر ساخت بوده است.
مسعود جدیدی مسئول بنیاد مسکن روستایی در این رابطه گفت: هزینه هایی که بنیاد مسکن از متقاضیان برای خرید زمین دریافت می کند خرج آماده سازی و جدول بندی و آسفالت می شود و آب و برق و گاز این زمین ها هم بر عهده متولی و اداره برق و گاز است و این که این ادارات بودجه دارند یا ندارد، بنده نمیدانم.
وی افزود: ما نمیتوانیم کل زمین ها را جدول بندی و زیرسازی و آماده سازی کنیم که بعد از آن مردم برای ساخت و ساز زمین ها مراجعه کنند چرا که امکانات بعد از مدتی ممکن از آسیب ببینند. بنیاد مسکن زمین ها را تقسیم بندی می کند و طبق آن و همزمان با ساخت و ساز مردم زیر سازی لازم را نیز انجام می دهد.
این مقام مسئول ادامه داد: زیرسازی لازم برای ساخت و ساز تا کنون انجام شده است و مشکلی وجود ندارد و آب و گاز دارد، تنها مشکل این زمین ها نداشتن برق است که اداره برق برآورد بالایی برای برق کشی این منطقه انجام داده است که حدودا 300 میلیون است و شاید اداره برق بودجه ندارد.
وی درخصوص جریمه هایی که از متقاضیان گرفته می شود تاکید کرد: در قراردادی که اداره بنیاد مسکن با مردم بسته است اعتبار خاصی را برای گرفتن پروانه ساخت برای متقاضیان مشخص می کند، متقاضیان 18 ماه فرصت دارند تا پروانه ساخت مسکن خود را بگیرند، ما توقع ساخت نداریم چرا که وضعیت مردم را می دانیم و شاید هم زمین ها آب و برق نداشته باشند اما گرفتن پروانه ساخت از ملزمات است و باید در این 18 ماه حداقل پروانه ساخت را بگیرند که این پروانه 2 سال زمان دارد و با آن 18 ما عملا مردم 3 سال و نیم وقت دارند تا شروع به کار کنند و ما نیز تسهیلات لازم را می دهیم.
جدیدی ادامه داد: اگر فرد در این 18 ماه موفق به گرفتن پروانه نشد باید برای ساخت مسکن قرارداد را تمدید کند که این پولی که دریافت می شود بابت تمدید قرار داد است. شاید فرد سهل انگاری کرده است و پروانه ساخت نگرفته است و حالا پرداخت این جریمه برایش سخت است.
وی در پاسخ به این که مردم چگونه بدون زیرساخت لازم به ساخت و ساز مشغول شوند عنوان کرد: زمان طولانی بوده است و مردم در این زمان می توانستند به ساخت و ساز بپردازند، میتوانستند با تانکر آب و کشیدن برق از جای دیگر به ساخت و ساز بپردازند. مردم نباید منتظر باشند که همه زیرساخت آماده شود بعد شروع به ساخت وساز کنند، ثانیا که ما توقع ساخت نداریم ما توقع گرفتن پروانه ساخت داریم و پرونده را تکمیل کند. این ها از سهل انگاری خود مردم است چرا که آن زمین ها آب داشته است و گاز داشته است و شروع به ساخت و ساز نکرده اند.
مسئول بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: این توجیه درستی نیست که مردم بنشینند و بگویند کل شهرک آماده شود بعد ما شروع به ساخت و ساز می کنیم. در خصوص جریمه هم قیمت ها مشخص شده است و هزینه جریمه بر اساس سالی که قرار داد تمدید نشده است محاصبه می شود و هرسال عدم تمدید درصدی را به جریمه اضافه میکند.
وی در پایان گفت: قبول دارم که این مبلغ سنگین است برای مثال 5 سال پیش زمین را 500 هزار تومان گرفته است و حالا برای تمدید این قرار داد مجبور است یک میلوین و نیم پول بدهد و برایش سخت است که پولی بیشتر از زمین بپردازد اما ما اینجا شرایطی چون تقسیط مبالغ تمدید قرارداد را داریم اما این که این مبلغ را اصلا نگیریم، نمی شود.
انتهای پیام/