ID : 9635917
کارشناس فضای مجازی:

فضای مجازی نیازمند انقلابی عظیم است/ تلفن های همراه بین فکر و دل ما حائل شده اند!/ حسرت به گذشته، نتیجه آلودگی فرهنگی/ لزوم حضور مبتکرانه در فضای مجازی


یک کارشناس فضای مجازی به لزوم وقوع انقلاب در نحوه استفاده از فناوری های جدید در گوشی های تلفن همراه اشاره کرد و گفت: گوشی های موبایل دیگر شباهتی به گوشی تلفن ندارد، بلکه سرشار از فضاهای غیر مجاز شبکه های موبایلی هستند که این خطر بزرگی برای یک جامعه است.

به گزارش یزدرسا ،روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی در گفت و گو با طنین یاس؛ به لزوم وقوع انقلاب در نحوه استفاده از فناوری های جدید در گوشی های تلفن همراه اشاره کرد و گفت: باید در فضای مجازی انقلابی عظیم صورت بگیرد، همانگونه که مد نظر مقام معظم رهبری است.

 

وی در ادامه عنوان کرد: این انقلاب شامل گوشی های همراه نیز می شود، زیرا گوشی های موبایل دیگر شباهتی به گوشی تلفن ندارد، بلکه سرشار از فضاهای غیر مجاز شبکه های موبایلی هستند که این خطر بزرگی برای یک جامعه است.

 

کارشناس فضای مجازی گفت: یک شرکت کره ای در تبلیغات خود نوشته بود، گوشی همراه شما از رگ گردن به شما نزدیک تر است! متأسفانه تلفن های همراه بین فکر و دل ما حائل شده است؛ چرا که فکر کردن و چگونه رفتار نمودن ما با این گوشی ها هماهنگ شده است و تصمیم گیرنده و اجراکننده نهایی در مورد افکار و عملکرد ما این گوشی ها هستند.

 

مومن نسب همچنین افزود: به سمت و سویی رفته ایم که اگر از نزدیک‌ترین فرد به خودمان خبر نداشته باشیم، اینقدر کلافه و نگران نیستیم که وقتی شارژ گوشی ما تمام می شود سردرگم و پریشان می شویم!.

 

وی با اظهار تاسف از اینکه موبایل های ما تا رخت خواب ما هم پیشروی کرده است، تصریح کرد: آخرین چیزی که با آن تماس داریم همین گوشی است و اولین چیزی هم که صبح با ما است همین گوشی است و حتی نیمه شب هم بیدار می شویم تا مبادا پیامی را از دست بدهیم، در حالیکه مادر برای فرزندش اینطور مشتاق از خواب خود نمی زند.

 

این کارشناس فضای مجازی گفت: تمام این وابستگی ها به شبکه های غیر مجاز اولین ضربه به فرهنگ ما را وارد می کند و موجب از بین رفتن فرهنگ و باورهای انسان می شود، وقتی هم که فرهنگ از میان برود چیزی برایمان باقی نمی ماند زیرا به تعبیر مقام معظم رهبری فرهنگ برای انسان مانند هوایی است که تنفس می کند؛ اگر انسان نتواند و یا فضا برای نفس کشیدن وجود نداشته باشد جان آدمی گرفته می شود.

 

مومن نسب در ادامه به تشبیه آلودگی فرهنگ به آلودگی هوا پرداخت و تاکید کرد: همانطور که آلودگی هوا بدون اینکه انسان متوجه باشد به مرور ریه را بیمار می کند، آلودگی فرهنگی نیز به مرور نفس انسان را آلوده می کند، پس کافی است فرهنگ ما را بگیرند دیگر چیزی جز نگاه حسرت بار به گذشته و این که چه بودیم و چه شدیم نخواهیم داشت.

 

وی در ادامه اظهار کرد: فرهنگ یک ملت از نیروی اراده و ایمان او به وجود آمده است، اگر ایمان و اراده جوانان و مردم ما را بگیرند یعنی جامعه را به سمت نابودی پیش برده اند؛ اما اگر فرهنگ سالم و پویا ایجاد شود دشمن به هیچ طریقی نمی تواند به دل و قلب مردم نفوذ پیدا کرده و در پی اجرای اهداف شوم خود باشد تا هم جامعه را در اختیار بگیرد و پولی هم به جیب بزند.

 

کارشناس فضای مجازی به یکی از احکام مقام معظم رهبری در حکم شورای فضای مجازی اشاره کرد و گفت: در این حکم در جایی معظم له فرمودند: «مواجهه فعال و مبتکرانه با فضای مجازی» که اگر ما به همین یک اصل توجه کنیم دارای پیام و راهنمایی های زیادی است که می توان مواجهه شدن را به  گوشی های موبایل مرتبط دانست، چراکه وقتی به شبکه های موبایلی وصل می شویم، یعنی به آمریکا وصل شده ایم.

مومن نسب در ادامه افزود: در این مواجهه باید بدانیم به کجا رفته ایم و حس مواجهه شدن را داشته باشیم که اگر این احساس نباشد نمی فهمیم به کجا رفته ایم و دیگر اینکه فعال باشیم، زاکربرگ فعال است پس من هم فعالم اما فعالیت من با زاکربرگ بسیار متفاوت است چرا که من نمی توانم او را حذف کنم اما او می تواند و همین برای ما بس است که بدانیم "نفی سبیل" در اینجا از بین رفته است در حالیکه قرآن فرموده «مسلمانان اجازه ندارن بگذارند باطل بر ایشان احاطه داشته باشد».

 

وی همچنین به حضور مبتکرانه در این فضا اشاره کرد و ادامه داد: باید در این فضا ابتکار داشته باشیم و این به این معنا نیست که فرد ادعا کند شبکه ای مانند فیسبوک درست کرده؛ وقتی می گوید مانند فیسبوک دیگر نام ابتکار نمی گیرد، زیرا مبتکر نباید مانند بسازد بلکه باید خود خلق کند؛ مانند اکنون که شبکه هایی ساخته شده مانند فیس بوک ایرانی، فیس نما، فیس بکس که حتی زحمت تغییر نام را هم به خود نداده اند.

 

کارشناس فضای مجازی در پایان خاطرنشان کرد: معضل ما بی برو برگرد به همین سه کلمه برمی گردد که اگر مواجهه درست با این فضا داشته باشیم و حضور فعال و فرهنگ ساز خودمان را گسترش دهیم و مبتکرانه در پی تاسیس شبکه های مجاز و راه اندازی شبکه امن، سالم، ارزان و سریع ملی اطلاعات باشیم هم پول در جیب بیگانه نمی ریزیم و هم فرهنگ و ارزش خود را با عزت و سربلندی حفظ خواهیم کرد.

 


انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.