فعالیت 52 درصد شرکتهای دانش بنیان یزد در حوزه ICT
به گزارش یزد رسا، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد در دیدار خبرنگاران انجمن صنفی مدیران پایگاههای خبری و سرپرستیهای خبرگزاریها در استان گفت: فناوری اطلاعات در سایر بخشها از جمله گردشگری و سلامت رسوخ کرده و نقش توانمندسازی سایر بخشها را ایفا میکند و از این جهت نیاز به فرهنگ سازی مداوم و مستمر دارد و امیدواریم این مأموریت را به انجام برساند.
اکر فداکار ادامه داد: اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات بعد از خصوصی شدن شرکت مخابرات در استانها با قدمت چندساله خود و نبود حاکمیت وزارت ارتباط در استانها؛ با مأموریت سیاست گذاری، هماهنگی، برنامهریزی و نظارت بر واحدهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استانها از جمله اداره کل پست و پستبانک و شرکتهای دارای پروانه تحت عنوان اف سی تی به وجود آمدند.
وی افزود: تعداد زیادی شرکت دارای پروانه در استان در حال فعالیت هستند که هماهنگی و نظارت بر فعالیت آنها با اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ در حوزه سیار همراه اول، ایرانسل و رایتل نقش اپراتور را ایفا میکنند و 17 شرکت اف سی تی نیز در استان یزد فعال هستند.
فداکار با بیان اینکه درمجموع خانواده وزارت ارتباطات خانواده بزرگی است، تصریح کرد: مهمترین ماموریت اداره کل ارتباطات توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات است که توسعه تلفن همراه، ثابت، توسعه ارتباطات روستایی، روشهای مختلف ارتباطی مانند فیبر و ... مجموعه اقداماتی است که در مجموعه فعالیتهای این اداره گنجانده میشود و اگر این زیرساختها نباشد ارتباطات صورت نمیگیرد و کسب و کاری انجام نمیشود.
وی با بیان اینکه تأکید بر اینکه از ابتدا دولت یازدهم شتاب جدی در توسعه و پیشرفت زیرساختهای ارتباطی وجود داشته است، افزود: در حال حاضر سرعت اینترنت سیار در استان یزد بالای چهار است و تمام شهرهای استان از اینترنت نسل 4 بهرهمند شدهاند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با اشاره به رقمهای بالا در نسبت شاخصهای این اداره اعلام کرد: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون پهنای باند ورودی استان 9 برابر افزایش یافته و همچنین پهنای باند واگذار شده به اپراتورها پانزده برابر شده و میزان مصرف فوقالعاده در حال رشد است؛ پس از مجهز شدن تمام شهرهای استان به اینترنت 4G نیز میزان مصرف اینترنت همراه بالا رفته است که به همان نسبت باید سرمایهگذاری جدید در زیرساختها داشته باشیم.
فداکار با اشاره به دیگر شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد گفت: استان یزد جایگاه اول را در ضریب نفوذ تلفن همراه و رتبه چهارم در ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور را دارد و مجموع مشترکین اینترنت ثابت و سیار بیش از یک میلیون است که نسبت به ابتدای دولت یازدهم با 7 برابر رشد مواجه بوده که برابر با ضریب نفوذ تقریبا 94 درصدی است و رتبه چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات به صورت جدی در حوزه اشتغال و توسعه کسب و کار وارد شده است، افزود: وزارت ارتباطات تعهدی در زمینه ایجاد اشتغال ندارد؛ اما تنها حوزهای که اقتصاد و اشتغال آن توأم با یکدیگر در حال رشد هستند بخش فناوری اطلاعات است و به این دلیل که کشور دارای جوانان پراستعدادی است این وزارت خانه احساس کرده که باید به این موضوع وارد شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با بیان اینکه این ارگان توسعه کسب و کار جدید و ایجاد اشتغال را برای تسهیلگری و بسترسازی به صورت جدی دنبال میکند، افزود: استان در حوزه شرکتهای دانشبنیان از جایگاه سوم در کشور برخورد ار است که در مجموع از 77 شرکت دانشبنیان تقریبا 52 درصد از آنها در حوزه آی سی تی فعال هستند که ازاین منظر استان در جایگاه دوم کشوری قرار دارد.
انتهای پیام/