فعالیت کشتارگاه مهریز با 10 درصد ظرفیت
به گزارش یزدرسا؛ محمد ناصر بافقی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع کشتارگاهی صنعتی معین دام مهریز یزد گفت: مجوز این کشتارگاه از سال 94 دریافت شد طی مدت 20 ماه در فضایی به مساحت 27 هزار مترمربع ساخته شد و کارخود را شروع کرد.
وی با بیان اینکه کشتارگاه صنعتی مهریز بزرگترین و مجهزترین کشتارگاه چندمنظوره صنعتی کشور محسوب میشود، افزود: این کشتارگاه در مرکز جغرافیایی کشور واقع شده و با هفت کشتار در حال فعالیت است که سه خط آن مربوط به کشتار دام سنگین مانند گاو، شتر و شترمرغ است و چهارخط آن مربوط به کشتار دام سبک است.
مدیر عامل مجموعه کشتارگاه صنعتی مهریز در خصوصو ظرفیت این کشتارگاه عنوان کرد: ظرفیت کشتار 2400 راس دام سبک و 250 راس دام سنگین در هر شیفت کاری است که متاسفانه اکنون به دلیل کمبود دام، کاهش قدرت خرید مردم و عدم همکاری مسئولان کشتار در این مجموعه به کمتر از 10 درصد ظرفیت و در هر شیفت کاری به 200 تا 250 رأس دام سبک و 5 تا 10 رأس سنگین رسیده است.
ناصربافقی با بیان اینکه این کشتارگاه برای بیش از 200 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است، افزود: علاوه بر پرسنلی که مستقیم در این مجموعه فعالیت دارند، کشتارگاه صنعتی مهریز برای بالغ بر یک هزار نفر از شهرستانهای استان از جمله یزد، اردکان، میبد نیز به طور غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از نیروهای مشغول به کار در این کشتارگاه از معتادان بهبود یافته هستند، گفت: تاکنون تقریبا هزینه ترک اعتیاد و بهبودی 600 معتاد از استان یزد و حتی استانهای دیگر از سوی این کشتارگاه پرداخت شده است و این معتادان پس از بهبودی چنانچه مایل بودند در این کشتارگاه فعالیت کنند به کار گرفته میشدند.
مدیر عامل کشتارگاه معین دام مهریز ادامه داد: اکنون 116 معتاد بهبود یافته که هزینه بهبودی آنها از سوی همین کشتارگاه پرداخت شده است در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند که 80 نفر از آنها در همین مکان نیز ساکن هستند و از امکانات رفاهی آن برخوردار میشوند.
ناصربافقی با بیان اینکه متاسفانه در یک ماه گذشته به دلیل بی توجهی به قاچاق دام دوباره شاهد افزایش قیمت دام و گوشت هستیم، تصریح کرد: با وجود اینکه واردات دام میتواند قیمت گوشت را بشکند و کاهش دهد اما مسئولان در این زمینه با ما همکاری نمیکنند.
وی ادامه داد: از پنج ماه گذشته برای واردات 40 هزار دام از رومانی اقدام کردهایم اما با کم لطفی و عدم همراهی مسئولان و همچنین بهانههای مختلف آنها مواجه شدیم و واردات این میزان دام پس از مدت هنوز بی نتیجه مانده است.
وی گفت: با وجود اینکه بیش از 80 درصد دام استان از استانهایی چون فارس و کردستان تامین میشود اما با توجه به اعتباری که این کشتارگاه دارد اما قیمت عرضه گوشت در یزد از بسیاری از استانهای همجوار حتی استان فارس به مراتب با قیمتی پایینتر در حال عرضه است و اگر مسئولان حمایتی انجام ندهند و موجب تعطیلی این کشتارگاه شوند یزد با مشکلات زیادی در این زمینه روبرو میشود.
ناصربافقی با گلایه شدید از عدم همکاری مسئولان گفت: تاکنون هیچ درخواستی و کمکی از مسئولان نداشتیم و حتی از تسهیلات مختلف ارائه شده نیز برخوردار نشدیم اما نه تنها به عنوان مسئول کمکی به بهبود وضعیت کنونی نداشتند بلکه تنها سنگ اندازی کردند و به بهانههای مختلف مانع از واردات دام و توسعه رونق تولید در این زمینه شدهاند.
وی تصریح کرد: اگر میزان سرمایهای که برای این کشتارگاه و توسعه آن به کار بردم در بانک سپرده کردم و یا به خرید و فروش و معامله روی آورده بودم اکنون بدون هیچ زحمت و نگرانی از بهرههای بانکی برخوردار شده بودم اما تنها به خاطر اشتغالزایی برای یک عده جوان و رضای خداوند به این فعالیت مشغول شدم که ادامه روند عدم همکاری مسئولان ما را مجبور به کناره گیری از فعالیت میکند که موجب بیکاری تعداد زیادی از جوانان و روی آوردن آنها به اعتیاد و آسیبهای اجتماعی میشود.
مدیر عامل کشتارگاه معین دام مهریز با اشاره به تعطیلی واحد تولید سوسیس و کالباس این کشتارگاه که موجب اشتغالزایی جمع زیادی از زنان سرپرست خانوار میشد، عنوان کرد: این مجموعه علاوه بر دارا بودن واحدهای پیش سرخانه، نگهداری و انجماد گوشت، دارای واحد قطعه بندی و بسته بندی گوشت و فرآوری سایر احشام دام، واحد تولید و بسته بندی کود از محل ضایعات کشتارگاهی و بزرگتری واخد قرنطینه، میدان دام و مجهزترین آزمایشگاه دام است و حتی آب مصرفی در کشتارگاه نیز پس از تصفیه با تکنولوژی روز در آبیاری فضای سبز مجموعه مصرف میشود.
ناصربافقی با با بیان اینکه اجزای حرام لاشههای دام بستهبندی و به کشورهای دیگر صادر میشود، گفت: چنانچه مسئولان حمایت کنند در نظر داریم خون ناشی از کشتار را پس از تصفیه، به پودر خون تبدیل کنیم و برای مصرف به کشورهای دیگری چون چین صادر کنیم.
انتهای پیام/