فیس بوک؛ بزرگترین تکنولوژی جاسوسی در جهان/ تکمیل فرم های جاسوسی به دست خود کاربران
این محقق و کارشناس ارتباطات و شبکه های اجتماعی با تایید اینکه شبکه های اجتماعی ابزاری برای جاسوسی محسوب می شوند گفت: در این شبکه ها اطلاعات شخصی افراد توسط خود آن ها منتشر می شود بنابراین ابزاری برای جمع آوری اطلاعات خصوصی و عمومی محسوب می شوند.
وی افزود: جولیان آسانژ، موسس ویکی لیکس که یکی از مخالفان و افشاگران نظام سلطه ارتباطی آمریکا درجهان به شمارمی رود از ˈفیس بوکˈ به عنوان بزرگترین تکنولوژی جاسوسی آمریکا یاد می کند که در آن فرم های اطلاعات فردی به دست خود کاربران تکمیل می شود.
حجت الاسلام دهقان با طرح این سوال که آیا راه مقابله با این ابزار جاسوسی فیلتر شدن آن است؟ گفت: اگر شبکه های اجتماعی فیلتر شود، بسیاری کاربران برای استفاده از این شبکه های اجتماعی از فیلتر شکن ها استفاده می کنند؛ کما اینکه در چند سال اخیر تعداد کاربران شبکه های اجتماعی افزوده شده است.
وی راهکار صحیح را ارایه اطلاعات به مردم عنوان کرد و افزود: باید قدرت تحلیل افراد در فضای مجازی و به طور کلی سواد دیجیتالی را افزایش دهیم؛ به افراد بیاموزیم که چه نوع اطلاعاتی را می توان در این نوع شبکه ها منتشر نمود و یا از انتشار چه نوع اطلاعاتی باید خودداری کرد.
این کارشناس افزود: همچنین باید به کاربران بیاموزیم که چه نوع اطلاعاتی می تواند علیه حریم خصوصی و خانواده یا منافع ملی کشور استفاده شود. آنها باید بدانند چگونه از این ابزار استفاده درست داشته باشند تا تبعاتی برای خود، خانواده و کشورشان نداشته باشند که متاسفانه این امر در کشور مغفول مانده است.
وی اظهار داشت: از آنجا که ناگزیر از استفاده از این فناوری ها هستیم، بهترین راه این است که روش کارکرد صحیح از این شکبه ها را به مردم بیاموزیم و فرصت ها و تهدیدهای آنها را کاملا مشخص کنیم.
وی اضافه کرد: در بین پدیده های مربوط به فضای مجازی، تکنولوژی وبلاگ به سرعت بومی شده است چرا که این فناوری زودتر از هرکشور دیگری اخذ کرده ایم نتیجه این است و بنابراین کاربران داخلی سراغ فناوری های خارجی در این زمینه نمی روند.
وی افزود: اما در حوزه شبکه های اجتماعی این کار را انجام نداده ایم از این رو کاربران از شبکه های غیربومی استفاده می کنند.
دهقان تاکید کرد: راهکار ایده آل این است که شبکه های اجتماعی بومی برای کشور داشته باشیم اما در این زمینه زمان زیادی را ازدست داده ایم.
راهکار این موضوع این است که باید در ایجاد و توسعه شبکه های اجتماعی پرطرفدار بومی اقدامات درخوری داشت.
وی تصریح کرد: با توضیحات ارائه شده به نظر می رسد بهترین راهکار این است که شبکه های اجتماعی بومی برای کشور داشته باشیم اما عقب ماندگی زمانی دراین زمینه باید اقدامات پرسرعتی انجام دهیم.