فیلم «پلههای یک منبر» نشانگر تضاد رژیم پهلوی با مقدسات است
به گزارش یزدرسا؛ اصغر عباسی ـفیلمساز یزدیـ که با مستند «پلههای یک منبر» در بخش مسابقه سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی حضور دارد درخصوص تازهترین اثرش گفت: این مستند داستانی به ممنوع بودن عزاداری و روضهخوانی حضرت سیدالشهدا (ع) در دوره رضاخان و رژیم منحوس پهلوی اشاره دارد و گوشهای از جنایتها و برخورد رژیم ستمشاهی با برگزارکنندگان مراسم سوگواری اهلبیت (ع) را روایت میکند.
وی افزود: موضوع اصلی این مستند، یکی از پیرغلامان و ذاکران اهلبیت (ع) در شهرستان ابرکوه است که در زمان رضاخان داییهایش به جرم روضهخوانی و برپایی مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان توسط عوامل رژیم پهلوی به قتل رسیدند.
عباسی هدف از تولید این اثر را ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی و نشان دادن عشق و ارادت همیشگی مردم ایران به ائمه اطهار (ع) و همچنین دشواری برگزاری مراسم عزاداری در دوران خفقان طاغوت عنوان کرد و گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی و خون مطهر شهدا، مراسم سوگواری حضرت امام حسین (ع) نهتنها در ایران بلکه در مناطق مختلف جهان باشکوه خاصی برگزار میشود.
این هنرمند با بیان این که برپایی این عزاداریها به راحتی و آسودگی حاصل نشده، اظهار داشت: امروز با توجه به توطئه دشمنان و فضایی که ایجاد کردهاند، خاندان پهلوی در پی تطهیر جنایات و بیگناه جلوه دادن خود است و اینجاست که ما میتوانیم نشان دهیم چقدر آنان با اهلبیت (ع) و مقدسات مردم در تضاد بوده و با این همه جنایت و خیانت، امروز حافظه تاریخی خود را فراموش کردهاند.
عباسی بیان داشت: این اثر محصول مشترک حوزه هنرى استان یزد و مرکز مستند سوره است که تولید آن بیش از دو سال به طول انجامید.
نویسنده و کارگردان «پلههای یک منبر» دلیل طولانی شدن روند تولید فیلم را لزوم بهرهگیری از کاراکتر اصلی فیلم در مقاطع مختلف عنوان کرد و گفت: ما مجبور بودیم تصویربرداری را در زمانهای خاص به ویژه ماه محرم انجام دهیم که همین عامل موجب طولانی شدن روند پیشرفت کار شد.
این فیلمساز ابرکوهی که هماکنون در حال تولید نخستین فیلم سینمایی خود است، در خصوص لوکشینهای مستند «پلههای یک منبر» بیان داشت: با توجه به داستان فیلم که در زمان رضاخان میگذرد، بیشتر تصویربرداری کار در بافت سنتی و تاریخی شهرستان ابرکوه انجام شد.
عباسی ادامه داد: تمام لباسهای بازیگران و آکساسوار صحنه نیز از شهرک سینمایی غزالی تأمین شد که با ترکیب گریم و گویش ویژه، دوره زمانی خاصی را در ذهن مخاطب تداعی میکند و او را به سالهای دور میبرد.
این کارگردان با اشاره به حضور حدود 60 بازیگر، هنرور و عوامل فنی در این اثر گفت: سید نورالله حسینىدوست، ثریا شهبازیان، شهروز چقازردى، مسیح ریاحى، سید امیرمحمد زارعى و سپیده سادات احمدزاده از جمله نقش آفرینان اصلی این مستند داستانی هستند.
سایر عوامل فیلم را دستیار کارگردان و برنامهریز: بهناز زحمتکش، مدیر تولید: مجید آزادگان، مدیر تصویربردارى: محمدجواد دهقان، صدابردار: حمید زیباکلام، منشى صحنه: زهرا اسدى، طراح صحنه: حبیبه گلمکانى، تیتراژ و جلوههای ویژه بصرى: وحید ربانى، طراح چهرهپردازی: بهناز علیمحمدى، طراحى و ترکیب صدا: امین شریفى، تدوین: على گورانى، مجرى طرح: سید محمدرضا قائم محمدى، طراح لباس: عاطفه صالحى، عکاس: امیر جلالى تشکیل میدهند.
گفتنی است: هیأت انتخاب بخش مستند جشنواره فیلم رضوی متشکل از عبدالحمید بقائیان، سیدمسعود آستانداری و سیدمحمد حسینی از میان 189 اثر ارسالی 27 مستند را برای بخش داوری انتخاب کردند.
سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی ۲۷تا ۲۹ آبان و مراسم اختتامیه 30 آبان در یزد برگزار میشود.
Related Assets:
- هنرمند ابرکوهی در راه فستیوال اسپانیا
- درخشش نام هنرمند ابرکوهی در بین 22 چهره برتر هنر انقلاب اسلامی كشور
- به تصویر کشیدن زندگی پیشکسوت روضه خوانی ابرکوه در مستند «پله های یک منبر»
- پخش مستند «پله های یک منبر» کارگردان یزدی از شبکه سراسری سیما در محرم
- دفاع از حرم،تداومبخش دفاع مقدس است/باید مفهوم مقاومت توسط رسانهها و هنرمندان داخلی تبیین شود
- اختصاص عنوان اثر برتر به مستند «هفت سین مقدس» فیلم ساز ابرکوهی