ID : 1073965
صدیقه حاتمی مدیر آموزشگاه ایثار ابرکوه:

قانون حمایت از معلولین، همچنان در مرحله تصویب باقی مانده است/ معلولیت بیماری نیست


صدیقه حاتمی مدیر آموزشگاه ایثار ابرکوه گفت: قانون حمایت از معلولین در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، و در حد همان تصویب باقی ماند و به صورتی که باید، اجرا نمی شود. معلولیت بیماری نیست، اما اگر به آن توجه نشود زمینه بیماری های فرارانی خواهد شد.

صدیقه حاتمی مدیر آموزشگاه ایثار در گفتگو با خبرنگار یزدرسا از ابرکوه،در راستای فعالیت های این آموزشگاه اظهار داشت: امور مربوط به توانبخشی و آموزش دانش آموزان این آموزشگاه تحت نظارت سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور، و امور حقوقی و تامین کادر آموزشگاه تحت نظر اداره آموزش و پرورش منطقه ابرکوه می باشد. آموزشگاه ایثار حدود 60 دانش آموز از 10 روستای شهرستان را پوشش می دهد که در مقاطع پیش دبستانی، ابتدائی، راهنمایی و دبیرستان مشغول به تحصیل می باشند.

صدیقه حاتمی در رابطه با کادر آموزشی آموزشگاه گفت: در حال حاضر تعداد اعضای کادر آموزشگاه 20 نفر می باشد که عبارتند از: گفتار درمان و کار درمان، مشاور، مربی پرورشی، مربی تربیت بدنی (جهت انجام ورزش های خاص برای معلولین).

حاتمی ضمن اشاره به مشکلات خاص آموزشی دانش آموزان این آموزشگاه بیان کرد: آموزش به دانش آموزان معلول سختی های فراوانی دارد که مربیان این مجموعه سختی های آن را به جان خریده اند و با اشتیاق و شور وصف ناپذیری آنچه را در توان دارند برای پیشرفت این کودکان به خدمت گرفته اند. علاوه بر این هزینه های آموزشی دانش آموزان بسیار بالا است که سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور آن را تامین می کند.

وی ادامه داد: مشکل بزرگی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم تامین هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان است. بسیاری از دانش آموزان این مدرسه از روستاهای اطراف به اینجا می آیند و اکثرا در خانواده هایی زندگی می کنند که از نظر مالی در مضیقه هستند. متاسفانه ما در طی سال های گذشته شاهد این بوده ایم، خانواده هایی به علت عدم تمکن مالی مجبور به منع فرزندان معلول خود از یادگیری و تحصیل شده اند.

مدیر آموزشگاه ایثار تاکید داشت: بچه های استثنائی، انسان هایی هستند که مانند دیگران نیاز به آموزش و یادگیری دارند. بعضی از این بچه ها در خانواده هایی زندگی می کنند که والدینشان سطح سواد کافی ندارند و اگر آنها از آموزش هم محروم شوند، اندک استعدادی هم که دارند در نطفه خاموش می شود.

وی تصریح کرد: قانون حمایت از معلولین در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، و در حد همان تصویب باقی ماند و به صورتی که باید، اجرا نمی شود. بسیاری از مسئولین بی تفاوت هستند و حتی در برنامه هایی هم که برای معلولین برگزار می شود شرکت نمی کنند. اما قابل ذکر است که این آموزشگاه به یاری خدا و لطف تعدادی از خیرین، تا کنون همه دانش آموزان را از نظر خوراک، پوشاک و سایر هزینه ها تامین کرده است.

صدیقه حاتمی اذعان داشت: معلول واژه ای است که شرح لفظی آن با شرح اجتماعی آن بسیار متفاوت است، روز جهانی معلول روزی است که به همگان یادآوری می کند که باید به معلولین توجه ویژه ای داشته باشند ولی متاسفانه مسئولین ما این روز را فقط در حد یک گرامیداشت به خاطر می سپارند. معلولیت یک بیماری نیست، اما اگر به آن توجه نشود زمینه بیماری های فرارانی خواهد شدکه با درمان های پزشکی قابل جبران نیست.

حاتمی افزود: آموزش بچه های کم توان مستلزم توجه ویژه ارگان ها و مسئولین و همچنین تامین نیازهای آنان است. ما در هر جایگاه و مقامی  که هستیم باید تلاش کنیم تا تحولی بنیادی و پویا در امر آموزش معلولین ایجاد کنیم و با تلاش و اراده ای استوار شرایط را دگرگون سازیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار در رابطه با شدت سختی ومصائب خاص آموزش و اداره این آموزشگاه گفت: همه مربیان وکارکنان این آموزشگاه به این موضوع واقف اند که معلولیت، محدودیت نیست لذا این حق طبیعی افراد کم توان است که از آموزش بهره مند شوند و از این حیث خدا را شاکریم که این توفیق نصیب ما گردیده است تا در حد توان، به این عزیزان خدمت کنیم.

حاتمی تصریح کرد: در این آموزشگاه سخت ترین مرحله کار بر دوش مربیان و آموزگاران است. آنها این وظیفه خطیر را به بهترین شکل و با عشق وعلاقه  به این بچه ها انجام می دهند.

مدیر آموزشگاه ایثار ابرکوه در پایان از همکاری ها و کمک های بی دریغ فرمانداری شهرستان در ساخت تعداد 4 کلاس در آموزشگاه و همچنین از بی بی رباب فلاح زاده مادر شهیدان آدمی و دکتر عباس قیومی به علت حمایت های مالی از دانش آموزان معلول این آموزشگاه قدر دانی بسیار کرد.




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.