وی با بیان اینکه گاهی کالاهای اساسی خریداری شده در بنادر دپو میشود تا در قیمت نهایی محصول در داخل افزایش پیدا کند، تشریح کرد: نمونه آن دپوی ۴ میلیون نهاده دامی از حدود ۵ ماه پیش در بنادر بود که در حال حاضر هنوز رقم بالایی ترخیص نشده است.
عباسی با اشاره اینکه مسئولان جهاد کشاورزی، پشتیبانی دام و طیور، گمرک و سازمان بنادر در مورد کالاهای دپو شده هر کدام حرفی می زنند و هیچ کدام هم نظر دیگری را قبول ندارد، افزود : در بررسی اخیر در نشست کمیسیون کشاورزی مجلس، یک عضو دعوت شده نظر میداد که میزان ذرت ذخیره شده در انبار ۶۰ هزار تن است و نظر عضو دیگر در این مورد ۲۰۰ هزار تن بود، اما در بندر که بررسی کردیم به رقم ۱.۵ میلیون تن ذرت دپو شده رسیدیم.
وی با بیان اینکه در سطح دستگاه تصمیم گیریها با اعمال نظرات متفاوت و آمار و ارقام مختلف سبب بروز مشکل میشوند، عنوان کرد: این جریان بر میزان ارائه یک کالا یا محصول به بازار تاثیرگذار است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه حدود ۲۲ هزار واحد مرغداری و دارای مجوز در کشور داریم، بیان کرد: طی ۶ ماه گذشته نزدیک به ۴هزار واحد مرغداری غیر فعال بر پایه دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی دان مرغ دریافت کردهاند، به عبارتی حدود ۵ تن از ۲۰ میلیون تن برابر ۲۰ درصد نهاده دام و طیور وارداتی به جایی ارائه شده است که تعطیل است.
وی با اشاره به اینکه در داخل کشور حتی یک گرم نهاده دامی با ارز غیر از ارز ۴۲۰۰ تومانی نداریم، گفت: وقتی یک مرغدار در کشور سویا با قیمت واقعی کیلویی ۱۷۰۰ تومان را به نرخ ۱۴ هزار تومان برای هر کیلو خریداری میکند، آن را از شخصی خریداری کرده که سهمیه دریافتی بر پایه ارز دولتی را دریافت کرده اما وارد مرغداری نکرده است.
عباسی با بیان اینکه یک مرغداری باید ۱۰۰ هزار قطعه مرغ در واحد تولیدی خود داشته باشد که برای آن تعداد دان مرغ دریافت کند اما ۱۰۰ هزار دان را که دریافت کرده است بالغ بر ۵۰ هزار قطعه را معدوم کرده تا ۵۰ هزار دان را در بیرون به فروش برساند، تصریح کرد: رقم سود این مقدار دان برای مرغدار تنها در یک دوره دو ماهه برابر ۴۰۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه در میان مرغداران و تولیدکنندگان افرادی منصفی داریم که وجود بالا بودن هزینهها و فشارهای اقتصادی تنها با کیلویی ۵۰۰ تومان سود مرغ را به بازار عرضه کردند، گفت: از این افراد تشکر میکنیم که به فکر تولید بودهاند، اما یک اشتباه در این قسمت عرصه مرغ بر پایه دان ۴۲۰۰ تومانی در بازار آزاد بود که سبب شد مرغ به قیمت ۳۵ و یا حتی ۴۵هزار تومان به دست مصرفکننده برسد.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه ششم این مهم مورد توجه بوده که تمام نهادههای دامی و طیور از زمان عرضه ارز ۴۲۰۰ تومانی تا قرار گیری آن بر سر سفره مردم مانیتورینگ و رصد شود، عنوان کرد: اگر توان انجام این کار را نداریم بهترین راه حل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بالغ بر ۵ میلیارد دلار یارانه پرداخت میکنیم، بیان کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی رقم کل یارانه به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد که میتوان آن را میان ۸۰ میلیونی ایرانی تقسیم کرد.