قدرتنمایی نرم شیعه در پیادهروی اربعین
یزد رسا؛ از آن زمان که پیامبر عظیم الشان اسلام فرمود:« إنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةٌ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَنْ تَبْرُدَ أَبَداً» بیش از هزار و چهارصد سال میگذرد و امروز حقیقت کلام نورانی ایشان روشن و مبین است که نه تنها شیعه، بلکه اهل تسنن و مسیحی و یهودی و زرتشتی و پیرو هر دین و آیینی در سال روز شهادت سیدالشهدا(ع) به سوگ مینشیند.
قیام خونین حسینی هر ساله زنده و زنده تر میشود و تاثیرات انسانی خود را در هر زمان آشکارتر میسازد.
کدام عقلی میتوانست درک کند که زائران اندک اربعین حسینی یعنی جابر بن عبدالله انصاری و همراهانش، هزار و چهارصد سال بعد تبدیل به دریای خروشان چند ده میلیونی عاشقانی گردد که کیلومترها راه را در روز اربعین سیدالشهدا طی میکنند تا نشان بدهند که حسین زنده است و قیام حسین در پهنه تاریخ گسترده مانده است؟
در چند سال اخیر، حضور خیل عظیم مشتاقان اباعبداللهالحسین(ع) در پیادهروی اربعین، به موضوعی فرهنگی، دینی و سیاسی تبدیل شده که هر سال نیز بر شکوه و عظمت آن افزوده میشود؛ اما نکته مهمی که این حرکت مردمی و کاملاً خودجوش در ذهن متبادر میسازد، بازتاب جهانی و بینالمللی آن است.
سایت «ویکیپدیا» در فهرست خود از «بزرگترین اجتماعات صلح آمیز تاریخ»، گردهمائی اربعین حسینی(ع) در کربلا را در صدر فهرستش قرار داده است. این سایت مرجع، آمار شرکت کنندگان در پیاده روی اربعین را 20 میلیون نفر ثبت کرده است. بر این اساس، باید تجمع مردم در روز اربعین را بزرگ ترین اجتماع مسلمانان جهان خواند.
با این وضعیت، شکی نیست که تفکر عاشورایی شیعه که معتقد به نشر روحیه انقلابی و جهادی و بازتاب دعوت اسلام ناب به توحید و عدالت است، نمیتواند ساده از کنار این تجمع بزرگ بگذرد.
همان طور که پیام قیام امام حسین(ع) نسل به نسل و سینه به سینه نقل و منتقل شده، امروز هم وظیفه شیعیان حسین است که ادامه دهنده راه حسین و منتشر کننده پیام الهی حرکت اباعبدالله(ع) باشند و چه فرصتی بهتر از اجتماع عظیم روز اربعین؟
خلأ وجود اجتماعی عظیم و جهانی که مخصوص شیعیان باشد را پیادهروی در ایام اربعین پر میکند. واقعیت این است که در مراسم حج به دلیل مدیریت خاص و تسلط خاندان سعودی، امکان بهرهبرداری صحیح و انقلابی از حضور میلیونها مسلمان فراهم نیست. اما در عوض اجتماع اربعین فرصت خوبی است که اندیشه و شعار اسلام ناب علوی و حسینی به جهانیان انتقال یابد. لذا اربعین میتواند به عنوان یک فرصت طلایی و حائز اهمیت برای جهان تشیع به حساب آید.
آیت الله گرامی در جایی میفرمایند: «.این حرکت انبوه، بیننده را به تفکر وا میدارد که این چه جذبهای است که این گونه انسانها را به حرکت وا داشته است و هرچه زائران را میکُشند، باز بر جمعیت افزوده میشود؟» وقتی برای جهانیان مسجل شود که اربعین، بزرگ ترین اجتماع تاریخ است، برای بسیاری از آنان جای سوال خواهد بود که این خیل جمعیت برای چه انگیزهای جمع شدهاند؟
چرا 20 میلیون نفر پیر و جوان، زن و مرد، کودک و خردسال، باید 70-80 کیلومتر راه را با پای پیاده راهی مکانی شوند که هر آن احتمال عملیات تروریستی و شهادت آنها وجود دارد؟
لذا راهپیمایی بزرگ شیعیان در روز اربعین را میتوان مصداق بارزی از یک قدرت نمایی نرم دانست که نمونه آن به ندرت فراهم میشود. از همین رو است که سردار حاج قاسم سلیمانی معتقد است: «قدرتنمایی مانور 20 میلیونی اربعین، بیش از یک رژه مسلحانه است.» حال چنانچه شعار اباعبداللهالحسین(ع) که همانا «هَیهات مِنا الذِله» است، در مانور قدرت نمایی اربعین جاری شود، خود به خود توجهات مردم دنیا را به خود متمرکز خواهد کرد.
لذا حیف است اگر چنین فرصت مغتنمی بدون برنامه جمعی و بدون اعلام شعار به جهانیان از دست برود. شعار و پیام اباعبدالله(ع) شعار و پیامی است که تایید هر انسان آزاده و طالب آزادگی را به دنبال خواهد داشت.
کافی است از پس استبداد رسانهای غرب، این پیام به گوش جهانیان برسد. این را سران و سردمداران استکبار خوب میدانند که اگر پیام سیدالشهدا(ع) به مردم دنیا معرفی شود، نلسونماندلاها، گاندیها و سرامد آنها، خمینیها به پا خواهند خاست و جنبش های مقاومت از بین مستضعفین و آزادی خواهان جهان پا خواهد گرفت و سلطه آنها را به زیر خواهند کشید.
خاصه اینکه امروز قلب استکبار، آبستن اعتراضات شدید مردمی است و مردم دنیا تشنه عدالت و حقیقت شدهاند.باید جهانیان را با مظهر حقیقت و عدالت و آزادگی، حسین بن علی(علیهما السلام) آشنا کرد...
نویسنده: احسان عابدی
انتهای پیام/ع