قصه ناتمام هایپرلوپ یزد
به گزارش خبرنگار یزدرسا، آخرین خبر منتشر شده در زمینه هایپرلوپ آن هم در استان یزد در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ در سایت وزارت علوم تحقیقات و فناوری است. پرسشی که مطرح می شود این است: سرنوشت این طرح چه شد؟ آیا مسئولان و سازمان هایی که در این زمینه قول همکاری دادند به وعده های خود عمل کردند؟
شرکت توسعه الماس فاطر مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد، مطالعات امکانسنجی و کسب فناوری برای ساخت هایپرلوپ که نوع جدیدی از حمل و نقل سریع است را با بهرهگیری از دانش بومی آغاز کرد.
حمید مطهری مدیرعامل شرکت توسعه الماس فاطر با اشاره به ایده سفر از طریق شلیک کپسولهای پرسرعت در لولههای خلاء که سرعت جابجایی در آنها سریعتر از هواپیما (تا ۱۲۰۰ کیلومتر بر ساعت) انجام میشود، اظهار کرد: این ایده در سال ۲۰۱۳ مجدداً از سوی ایلان ماسک بنیانگذار شرکتهایی همچون تسلا، پیپل و اسپیس ایکس مطرح شده است.
وی در ادامه افزود: در کشور ایران شرکت توسعه الماس فاطر مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد اولین شرکتی است که به صورت رسمی در این حوزه ورود پیدا کرده و با پارک علم و فناوری یزد قرارداد همکاری منعقد کرده است و همچنین این شرکت فاز مطالعات امکانسنجی و کسب فناوری برای ساخت نمونههای اولیه آزمایشگاهی هایپرلوپ را در دانشگاه یزد مدت زیادی است که آغاز کرده است.
به گفته مطهری، این شرکت در این حوزه مطالعات امکانسنجی، آزمایشهای اولیه و بسیاری از شبیهسازیها را در سالهای گذشته انجام داده و همچنان نیز در حال توسعه و کسب فناوریهای مورد نیاز است.
وی تصریح کرد: دانش بومی، نیروی انسانی متخصص و مناسب، پتانسیل و امکان تولید این فناوری در کشور وجود دارد و اگر حمایتهای مورد نیاز صورت پذیرد، میتوانیم به این هدف مهم دست یابیم و از خروج نخبه های کشور جلوگیری کرده و با این اقدام روحی دوباره به دانش علوم پایه دمیده می شود.
مطهری هدف از انجام این طرح را تبدیل آن به یک پروژه کلان ملی که در استان یزد مستقر است، عنوان کرد و اظهار داشت: این پروژه کلان ملی به همراه خود اشتغال دانشبنیان، تولید دانش و فناوری بومی، دستیابی به محصول، افزایش ظرفیت گردشگری استان در بلند مدت، درآمدزایی جانبی و مستقیم، افزایش تجربه دانشجویان و دانشآموختگان در موضوعات فناورانه روز دنیا، استقرار یک طرح ملی دانش پایه در استان یزد، ایجاد امید و انگیزه در بین جوانان و دانشجویان، خودباوری، پیشرفت همگام با دنیا در زمینههای علمی جذاب و تربیت نیروی انسانی متخصص در موضوع را به دنبال دارد.
وی با اشاره به رقابت شدید دانشگاه های مطرح کشور در مورد این طرح، عنوان کرد: دانشگاه های مطرح کشور چنانچه خواستار همکاری در این پروژه کلان ملی هستند، می توانند با دانشگاه یزد در این زمینه مکاتباتی داشته باشند.
انتهای پیام/