قطره نفازولین تاثیری در درمان کرونا ندارد
به گزارش یزدرسا، محمد حسین مصدق معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد در جمع خبرنگاران گفت: طی روزهای اخیر با انتشار صدای ضبط شده یک فرد غیر گروه پزشکی در فضای مجازی مبنی بر توصیه به مصرف قطره چشمی نفازولین جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید-۱۹، متاسفانه تمایل به مصرف این دارو در بین مردم افزایش چشمگیری یافته است.
وی ادامه داد: این داروها هیچ گونه اثر ضد ویروسی ندارند و هیچ شواهد علمی مبنی بر مفید بودن قطره ها و یا اسپری های بینی ضد احتقان (دکونژستانت) در پیشگیری و یا درمان بیماری کووید-۱۹ وجود ندارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: تنها در مواردی که بیمار دچار احتقان بینی یا چشمی ناشی از بیماری کووید-۱۹ شده باشد استفاده از داروهای ضد احتقان بینی یا چشمی با دوز مناسب به صورت کوتاه مدت و تحت نظر پزشک می تواند به رفع علائم احتقان (گرفتگی بینی یا چشمی) کمک کند و بیماران مشکوک به عفونت کووید-۱۹ باید توسط پزشک معالجه شوند و بررسی ها و درمان های لازم بسته به شرایط بیمار انجام گردد.
مصدق با اشاره به مصرف خودسرانه این داروها گفت: استفاده خودسرانه این داروها می تواند منجر به افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، گشاد شدن مردمک و حساسیت به نور، تشدید احتقان (مصرف بیش از ۳ روز) و بی قراری شود.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از این داروها در جمعیت های خاص از جمله خانم های باردار و شیرده، بیماران دچار مشکلات قلبی عروقی مانند پرفشاری خون، سابقه سکته قلبی (انفارکتوس میوکارد)، آنژین، گرفتگی عروق کرونر (آترواسکلروز)، مشکلات تیروئید (هایپرتیروئیدی)، بیماری های پروستات، افزایش فشار داخل چشم (گلوکوم) و افتادگی پلک (پتوز) باید تحت نظر پزشک باشد و در مواردی که خودسرانه استفاده شود می تواند برای بیماران مشکلات جدی را ایجاد کند.
مصدق تصریح کرد: به هموطنان گرامی توصیه می شود جهت درمان هر نوع بیماری خصوصا کووید-۱۹ ، ضمن مراجعه به پزشک، تنها به توصیه های متخصصان و همکاران گروه پزشکی و مطالب منتشر شده از طریق مراجع رسمی توجه و جهت حفظ سلامت خود از انجام اقدامات و انتشار مطالب بی پایه و اساس موجود در فضای مجازی جدا خودداری کنند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- صرفاً کرونا سبب ایجاد بیماری قارچ سیاه نمیشود/ قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست
- اثرات مثبت طرح شهید سلیمانی در مقابله با کرونا
- صدای پای «لامبدا» به گوش میرسد
- توزیع انسولین به صورت گسترده در یزد انجام میشود
- تغییر چراغ خاموش نام بیمارستان محمد رسولالله یزد/ علوم پزشکی: اطلاعی نداریم
- ۶۳۲ بیمار کرونایی در بیمارستانهای یزد بستری شدند