ID : 26471557
زنگ بحران آب در يزد به صدا درآمد؛

كاهش 63 درصدی بارش‌های استان يزد در سال جاری


ميزان بارندگي استان يزد تاكنون 12 ميليمتر بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 63درصد و نسبت به مدت مشابه متوسط دوره آماري، 73 درصد كاهش داشته است

به گزارش یزدرسا، محمدمهدي جواديان زاده در هشتمين جلسه شوراي حفاظت از منابع آب شهرستان مهريز ادامه داد: براساس آخرين آمار، ميزان بارندگي درشهرستان مهريز 12.5 ميليمتر بوده  است كه اين ميزان بارندگي ها  نسبت به مدت مشابه سال قبل  68درصد و نسبت به مدت مشابه متوسط دوره آماري 77 درصد كاهش را نشان مي‌دهد.

وي تعداد چاه‌هاي غير مجاز در استان را 166 حلقه چاه اعلام و بيان كرد: از اين تعداد چاه غيرمجاز، 52 حلقه چاه غيرمجاز در شهرستان مهريز قرار دارد.

مدير عامل آب منطقه‌اي يزد ميزان سطح  افت آب در دشت بهادران را 67 سانتي‌متر در سال اعلام كرد و گفت: در دشت ارنان –دهج متوسط افت سطح آب 14 سانتي‌متر در سال است كه در سال آبي 94-93 به 22 سانتي‌متر رسيده است و اميدواريم با اجراي طرح احياء وتعادل بخشي ،اين افت به صفر برسد يا  ازميزان  افت بيشتر جلوگيري شود.

جواديان زاده از همراهي و حمايت  دستگاه‌هاي اجرايي استان  براي حفظ منابع آب استان  ابراز خرسندي كرد و گفت: همراهي و حمايت مسئولان استان و حضور  آنها در جلسات شوراي حفاظت ازمنابع آب استان موجب مي‌شود تا ما با گام‌هاي استوارتر و باانگيزه ي بيشتر براي حفظ منابع آب استان تلاش كنيم.

وي افزود: نياكان ما درگذشته  آب را به سختي  به دست مي آوردند و در مواقع كاهش بارندگي و كمبود آب، الگوي كشت خود راتغيير داده  و گياهان كم آب خواه و سازگار بامحيط را كشت مي نمودند، ما هم بايد درمديريت منابع آب  به گذشته باز گرديم و آب حجمي را دراختيار كشاورزان قراردهيم، تا آنها مديريت  آب را برعهده بگيرند.

اين مسئول خاطرنشان كرد: وجود خشكسالي بايد در تمامي بخش هاي  كشاورزي ، صنعت و شرب و بهداشت حس شودو همه به اين باور برسند كه بحران آب وجوددارد.

لزوم تبديل مديريت عادي منابع آب به مديريت بحران

«مهدی حسن‌پور» دادستان شهرستان مهریز ابراز كرد: قانون آب بسيار قديمي است و در زماني وضع شده كه اين خشكسالي‌ها نبوده و نوع مديريت، مديريت عادي بوده است و اين مديريت بايد به مديريت بحران تبديل شود چرا كه‌ اكنون در بحران كم بود، آب به سر مي‌بريم.

وي افزود: نوع تصميمات و اجراي آن بايد متناسب با بحران باشد و بايد مردم متقاعد شوند و اگر كسي بخواهد به خاطر منفعت خود به ديگران ضرر برساند بايد با وي برخورد قانوني شود.

استقبال كشاورزان از طرح خاموشي زمستانه چاه‌ها

«سيدمحمد رستگاري» فرماندار مهريز افزود: اجراي طرح خاموشي زمستانه چاه‌هاي كشاورزي اتفاق مباركي است كه با استقبال كشاورزان رو به رو شده است.

وي بيان كرد: نقش‌آفرين اصلي اجراي طرح‌هاي حفاظت از منابع آب، كشاورزان هستند .

رستگاري در مورد نصب كنتورهاي هوشمند، اظهار كرد: در نصب كنتورهاي هوشمند بايد اعتماد‌سازي ايجاد شود و كشاورزان به اين نتيجه برسند كه همه تصميماتي كه گرفته مي‌شود به نفع خودشان است.

وي در مورد تأثير مناطق بالادست در ميزان آب در پايين دست، گفت: استخرهاي ذخيره سازي آب نبايد با آب رودخانه‌ها آب‌گيري شود و بايد اجازه داده شود تا آب مسير طبيعي خود را طي كند.

رستگاري در مورد چاه‌هاي غيرمجاز  موجود در شهرستان مهريز، عنوان كرد: بايد براي برخورد با صاحبان چاه‌هاي غيرمجاز تدبيري انديشيد و مدبرانه با آنها برخورد كرد.

وجود 211 حلقه چاه كشاورزي در شهرستان مهريز

«سيد محمد طباطبايي» معاون حفاظت وبهره برداري شركت آب منطقه‌اي يزد تعداد چاه‌هاي آشاميدني شهرستان مهريز را 76 حلقه، صنعت 79 حلقه و كشاورزي را 211 حلقه عنوان كرد.

وي گفت: ميزان  حجم برداشت از چاه‌هاي آشاميدني  11.5 درصد ، صنعت 4.5 درصد و كشاورزي 84 درصد بيان كرد.

وي ميزان صرفه‌جويي در خاموشي مرحله اول دشت ارنان- دهج  را 0.7 ميليون مترمكعب و دشت بهادران 2.3 ميليون مترمكعب اعلام كرد.

طباطبايي تعداد كنتورهاي هوشمند نصب شده در شهرستان مهريز را  112 دستگاه اعلام كرد و گفت: از اين تعداد 62 دستگاه در دشت بهادران، هشت دستگاه در شهرستان مهريز، 42 دستگاه دردشت ارنان –دهج نصب شده است.

وي عملكرد تشكل آب بران دردشت بهادران را مثبت ارزيابي كرد و گفت: جلسات متعددي با كشاورزان شمش و بهادران تشكيل شده و پيگير هستيم كه اختيارات تشكل آب بران در بحث آب و كشاورزي بيشترشود و حتي براي آنها درآمدزايي هم داشته باشد.

طباطبايي افزود: در جلسات با جهاد‌كشاورزي كه متولي تشكل آب بران است بايد براي تشكيل تشكل آب بران از ظرفيت‌هاي موجود استفاده كرد و واحدها و گروه‌هاي تعاوني به تشكل آب بران تبديل شود.

در پايان نيز «عبدالرسول زرنگار» دبير خانه كشاورز استان يزد با استقبال از اجراي طرح احياء وتعادل بخشي آبهاي زيرزميني گفت: كشاورزان از اين طرح‌ها حمايت مي كنند اما نبايد كاري كرد كه آنها انگيزه خودرا ازدست بدهند  و ما بايد شاهد اين باشيم كه اين طرح‌ها در كشور و در سطح ملي اجرا شود و استان‌هاي مجاور هم براي حفظ منابع آب زيرزميني چنين اقداماتي را اجرا كنند تا اين طرح‌ها به نتيجه برسد.

انتهای پیام/

ایسنا




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.