ID : 9144595
اظهارات حدادعادل ،بشیری ،محسن ثانی،منادی وسلیمی دز خصوص وزیر پیشنهادی علوم:

لباسی که بر تن نیلی احمدآبادی گشاد است


چطور فردی که صلاحیت لازم برای ریاست دانشگاه تهران را از شورای عالی انقلاب فرهنگی کسب نمی‌کرد برای به عهده گرفتن وزارت علوم معرفی شده است؟

به گزارش یزدرسا به نقل از تیتر یک ،در حالی که همه منتظر لبیک به دغدغه مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی بابت معرفی شخصیتی علمی و دارای مرزبندی شفاف با فتنه به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت علوم بودیم، خبر معرفی جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی افراد مؤمن و انقلابی را متحیر کرد، چطور فردی که صلاحیت لازم برای ریاست دانشگاه تهران را از شورای عالی انقلاب فرهنگی کسب نمی‌کرد برای به عهده گرفتن وزارت علوم معرفی شده است؟


در این راستا تیتر1 نظر شماری از نمایندگان مجلس نسبت به معرفی نیلی احمدآبادی برای تصدی وزارت علوم را مورد بررسی قرار داده است:


غلامعلی حداد عادل عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با یادآوری معرفی محمود نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: وی برای اغلب نمایندگان مجلس شورای اسلامی شناخته شده نیست و نمایندگان نیز به نوعی با معرفی ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی علوم غافلگیر شده‌اند.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این روزها همه نمایندگان در پی بدست آوردن شناخت بیشتر از وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری هستند و هنوز تصمیمی در سطح مجلس شکل نگرفته است.


این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ تاکید کرد: باید منتظر ماند تا دید در روز باقی مانده از رای اعتماد وی در مجلس نتیجه بررسی‌ها چگونه به جمع بندی خواهد رسید و لذا اکنون انتخاب نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی از مواردی است که فعلا نمی‌توان نسبت به آن اظهارنظر کرد. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه بنده نیز در دانشگاه تهران در دانشکده ادبیات و علوم انسانی هستم و ایشان به عنوان استاد دانشکده فنی فعالیت می‌کردند لذا تا قبل از آنکه وی سرپرست دانشگاه تهران شود نسبت به ایشان شناختی نداشتم و اطلاعاتی که دارم هنوز برای تصمیم گیری کافی نیست حال باید با وزیر پیشنهادی گفت‌وگو کرد تا به یک جمع بندی نهایی دست یابیم.


در همین ارتباط فرهاد بشیری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: به نظر می‌رسد وزیر پیشنهادی علوم نتواند نظر اکثریت نمایندگان را جلب و رأی اعتماد لازم برای تصدی این وزارتخانه را کسب کند.


وی در خصوص علت این دیدگاه نمایندگان، اظهار داشت: نمایندگان مجلس عملکرد نیلی احمدآبادی را عملکرد موفقی نمی‌دانند. البته ممکن است دفاعیات رئیس‌جمهور یا وزیر پیشنهادی علوم بتواند نظر نمایندگان را تغییر دهد، اما تا اینجای کار اقبال چندانی نسبت به وی وجود ندارد. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با پیشینه نیلی احمدآبادی، تصریح کرد: وی از لحاظ علمی چهره‌ای قابل‌قبول و باسابقه است، اما به‌لحاظ رفتاری مورد قبول نمایندگان نیست، برای مثال نیلی احمدآبادی در دیدار با یک هیئت خارجی که تعدادی از نمایندگان مجلس نیز در آن حضور داشتند، به‌سرعت جلسه را ترک کرده و تشریفات دیپلماتیک را رعایت نکرده است.


بشیری ادامه داد: زمانی‌ که می‌خواستند نیلی احمدآبادی را به‌عنوان رئیس دانشگاه معرفی کنند، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نسبت به وی نظر مثبت و مساعدی نداشت و لذا او را معرفی نکردند.


وی در خصوص مواضع نیلی احمدآبادی در رابطه با فتنه 88 گفت: وزیر پیشنهادی علوم موضع شفافی در این خصوص ندارد.
همچنین محمدرضا محسنی ثانی عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه نیلی احمدآبادی فردی دینمدار و دارای دانش و اصالت خانوادگی است، اظهار داشت: آنچه که در رویکرد سیاسی ایشان و نسبت هایی که به وی داده می شود در مورد ارتباط داشتن وی با برخی گروه ها موضوعی است که باید در دفاعیات او در مجلس مشخص شود.


عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از وزارتخانه های حساس و مهم است که باید توسط افراد توانمند و دارای تجربه اداره شود و باید در دفاعیات نیلی احمد آبادی و رییس جمهور که وی را به عنوان وزیر پیشنهادی خود معرفی کرده است دید که آیا وی صلاحیت اداره این وزارتخانه را دارد.
وی با بیان اینکه برخی از نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که نیلی احمدآبادی صلاحیت تصدی وزارت علوم را به لحاظ ویژگی های اجرایی و سیاسی ندارد، عنوان کرد: در حال حاضر فضای سنگینی بر مجلس نسبت به حضور نیلی احمدآبادی در سمت وزیر پیشنهادی علوم حاکم است.


در همین ارتباط علیرضا منادی سفیدان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز درباره نظر مجلس نسبت به انتخاب نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: به نظر می‌رسد فضای مجلس نسبت به معرفی وی به عنوان وزیر علوم مثبت نیست.


نماینده مردم تبریز افزود: با وجود آنکه من موافق معرفی نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم هستم اما تاکنون نمایندگان نسبت به انتخاب وی اقناع نشده‌اند و جو مناسبی برای رای اعتماد به نیلی احمدآبادی در مجلس حاکم نیست.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه به نظر می‌رسد تاکنون نیلی احمدآبادی نتوانسته نظر نمایندگان را به خود جلب کند، تصریح کرد: با وجود تلاش‌های برخی از نمایندگان برای افزایش رای اعتماد به نیلی احمدآبادی اما تاکنون این تلاش‌ها بی‌ثمر بوده است.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، تاکید کرد:‌ اگرچه در بین اعضای فراکسیون رهروان ولایت نظرات موافقی نیز نسبت به وی وجود دارد اما اغلب نمایندگان با انتخاب وی به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مخالف هستند.


رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی،‌ گفت: البته تا بعدازظهر امروز زمان باقی است تا نیلی احمدآبادی بتواند نظر نمایندگان را جلب کند.


همچنین حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: قطعا اگر بر اساس بررسی های مجلس مشخص شود آقای نیلی احمد آبادی مناسب پست وزارت علوم و تحقیقات است به ایشان اعتماد خواهد کرد، نمایندگان با ایشان جلسه داشته وآقای نیلی برنامه و رزومه خود را ارائه دادند که در حال بررسی است.


وی گفت: از همان ابتدای معرفی ایشان توسط رئیس جمهور تصمیم بر این بود تا با وی جلسه داشته باشیم و برنامه هایشان را بررسی کنیم و سپس تصمیم نهایی گرفته شود.


عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: رهبری فرمودند که فتنه خط قرمز است، مجلس هم در بررسی هر وزیر که به مجلس پیشنهاد شود فتنه88 را خط قرمز قرار می دهد ، مسئله فاصله گذاری با فتنه پیش نیاز است که آقای نیلی هم شامل این پیش نیاز می شوند بعد از مشخص شدن این مسئله برنامه های ایشان برای پست مهمی مانند وزارت علوم مورد بررسی قرار می گیرد.


در اینجا باید گفت به نظر می رسد از نظر بهارستانی ها توان و عملکرد اجرایی و عملکرد سیاسی آقای نیلی به طور جدی مورد سؤال است در واقع ایشان باید به طور شفاف و صریح مواضع سیاسی خودشان را روشن کنند چرا که این دو شاخص در رأی‌آوری ایشان برای جایگاه عالی وزارت علوم اهمیت دارد.


همزمان برخی گمانه‌زنی‌ها از تکرار شیوه حلقه انحرافی در معرفی مهره‌های سوخته (با علم به رد صلاحیت) و سپس معرفی مهره‌های جدید و در مقابل عمل انجام شده قرار دادن مجلس حکایت می‌کند.


باید منتظر ماند و دید که مجلس در بررسی صلاحیت نیلی احمدآیادی چگونه عمل خواهد کرد ولی آنچه از خانه ملت انتظار می رود این است که نمایندگان می بایست از مصلحت اندیشی و سیاسی کاری فاصله گیرند و در راستای منویات مقام معظم رهبری استوار و با اقتدار عمل نمایند. گفتنی است نامه حسن روحانی رئیس‌جمهور به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای معرفی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی صبح روز یکشنبه گذشته در مجلس اعلام وصول شد.


علی لاریجانی رئیس مجلس پس از اعلام وصول نامه رئیس‌جمهور، گفت: جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم روز چهارشنبه هفته جاری (فردا) در صحن بهارستان برگزار می‌شود حسن روحانی در نامه خود به علی لاریجانی «محمود نیلی احمدآبادی» را که پیش از این سرپرستی دانشگاه تهران به‌عهده وی بود، برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی کرد. پیش از این رضا فرجی‌دانا تصدی وزارت علوم را به‌عهده داشت که به‌دلایل مختلف از جمله انتصابات وی در این وزارتخانه و دانشگاه‌‌ها، بهارستان نشینان با استیضاح وی از او سلب اعتماد کردند.


البته انتصاب محمود نیلی احمد آبادی به سرپرستی دانشگاه تهران نیز جزء انتصابات حاشیه دار وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری بود، صدور مجوز برگزاری همایش حمایت از فرجی دانا با سخنرانی رهامی، توفیقی، ظریفیان و فعالین فتنه 88 که قرار بود در ایام استیضاح در دانشگاه تهران برگزار شود و به درخواست وزارت علوم به منظور عدم رای آوری استیضاح لغو شد از حواشی ریاست نیلی بر دانشگاه تهران است. 

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.