لزوم «اقدامِ عملی» برای حل معضل بیکاری استان یزد
به گزارش یزد رسا؛ عصر فرهنگ نوشت: رهبر انقلاب سال 95 را سال «اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل» نامگذاری کردند. همین نامگذاری به خوبی بیانگر این واقعیت است که اقتصاد مقاومتی تا کنون محقق نشده و تمام طرح ها ولوایح در حد حرف باقی مانده است. اکنون وضعیت اسفناک اقتصادی کشور بیش از آنکه نیازمند امید به دست این و آن باشد نیازمند اقدام عملی است.
استان یزد در کشور به عنوان یک استان صنعتی شناخته می شود.کارخانه های فرش بافی، نساجی و کاشی و سرامیک یزد جزء مهمترین تولیدکنندگان این محصولات در کشور می باشند. با این حال در سال های اخیر با اوج گرفتن مشکلات اقتصادی کشور، یزد هم شاهد تعطیلی های گسترده واحدهای تولیدی و کارخانجات بوده است. کاهش سطح خدمات رفاهی، تعویق چند ماهه حقوق و اخراج کارکنان نیز در واحدهایی که هنوز سرپا مانده اند به وفور دیده می شود.
همین سیاست تعدیل نیروی کارکنان قراردادی که در کارخانجات به وفور دیده می شود، موجب افزایش نرخ بیکاری در استان یزد و تبعات پیچیده فرهنگی و اجتماعی شده است.
بیکاری در یزد دو برابر شد
مرکز آمار کشور گزارشی از طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز 94 را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر استان یزد در پاییز امسال به 12.4 درصد رسید. این در حالی است که نرخ بیکاری در پاییز 93 در استان تک رقی بوده و از 6.7 درصد فراتر نرفته است. از این رو میتوان گفت نرخ بیکاری در استان یزد در طول یک سال گذشته نزدیک به دو برابر افزایش یافته است.
نمودار زیر روند تغییرات نرخ بیکاری استان یزد را در مقایسه با میانگین کشور در فصول مختلف 94-92 را نشان میدهد. بررسی روند نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر در استان یزد نشان میدهد این شاخص نسبت به فصل تابستان 0.3 درصد کاهش داشته اما نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 5.7 درصد افزایش یافته است.
یزد؛ بیانگر وضعیت اقتصادی کشور
پایگاه خبری تعادل در تحلیل این آمارها نوشت: یزد که در پاییز سال گذشته با نرخ بیکاری 6درصدی در دسته استانهای اشتغالزا جا میگرفت، امسال با رشدی دو برابری به نرخ بیکاری 12.4درصد رسیده است. این آمار شاید گویاترین بازنمایی از ضربه رکود به اقتصاد باشد؛ زیرا استان یزد به عنوان یک استان صنعتی سالهاست که هم برای بومیان خود و هم مناطق همجوار شغلآفرینی میکند اما با رکود اقتصادی امسال بسیاری از واحدهای تولیدی آن یا تعطیل شدهاند یا تولید واقعی بسیار کمتری از ظرفیت خود داشتهاند. حاصل چنین فرآیندی خروج تعداد بسیار زیادی از شاغلان از بازار کار را رقم زده و استان یزد را به رسته استانهای با نرخ بیکاری بالا سوق داده است.
استان بحران زده؛ مسئولین بی خیال!
از آنجا که معضل بیکاری مثل آفتاب تابان قابل لمس است حتی رئیس جمهور نیز بدان اذعان دارد. روحانی در جریان سفر خود به یزد بر این نکته تائید کرد و گفت: «مسئله اشتغال، مسئله مهم کشور ماست و همه استانها و سراسر کشور یک معضل بزرگ دارند و آن مسئله بیکاری بهویژه در بین نسل جوان ما است.»
با این حال مسئولین یزد تا کنون اقدام عملی برای حل این معضل انجام نداده اند. شاهد این ادعا هم تجمع هر روزه کارگرانی است که یا اخراج شده اند، یا حقشان راخورده اند و یا مدت ها است حقوقی دریافت نکرده اند. هر چند این افراد در سال گذشته به امید دیده شدن مشکلاتشان توسط مدیران پروازی بارها و بارها در مقابل استانداری یزد تجمع کردند اما با بی مهری و یا بی تفاوتی مسئولین مواجه شده اند.
امید است که با فرمان صریح رهبر انقلاب، اذعان رئیس جمهور به وجود معضل بیکاری و درخواست های مکرر بالاخره بعد از گذشت سه سال تدبیری برای حل مشکلات معیشتی و کاهش بیکاری اندیشیده شود و به اقدام عملی برسد.
Related Assets:
- بارش های پراکنده از امروز در استان/روزهای پایانی هفته منتظر کاهش دما باشید
- برگزاری مراسم یادبود 10 و 12 فروردین در یزد
- هیچ شغلی ایجاد نشد؛ ۱۵۲هزار نفر بیکار شدند/ ۱.۲ میلیونی که روحانی «سرکار برد» کجاست؟
- هیچ شغلی ایجاد نشد؛ ۱۵۲۰۰۰ نفر بیکار شدند + جدول
- سایه سنگین انتخابات 96 بر سرنوشت یارانه ها
- سینه خیز مشکلات استان یزد در «سال عمل»/چنته خالی مسئولانی که از مشکل می گریزند!
- شانزده اظهارنظر جنجالی روحانی در سالی که گذشت
- سهم اشتغال خدمات 11 میلیون نفر/افزایش بیکاری در استانها/ 2.7 میلیون نفر بیکارند
- موج بالای بیکاری در کشوری با بیش از 200 حرفه صنعتی/ اقتصاد مقاومتی عمل میخواهد نه شعار!