ID : 1044390
كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان يزد عنوان کرد

ماکارونی، غذای ورزشکاران


کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: ماکارونی یک غذای پایه و اصلی برای ورزشکاران محسوب می شود. این گروه سعی می کنند با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب قدرت فیزیکی خود را در انجام مهارت مورد نظر افزایش دهند.

مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفتگو با خبرنگار یزد رسا اظهار داشت: غذا، سوخت مورد نیاز بدن است برای این که بدن کار خود را به خوبی به انجام برساند، لازم است که هر دو عامل سوخت و مکانیسم بدن انسان به خوبی شناخته شود.

حاجی میرزاده در مورد مصرف کربوهیدرات ها در بین ورزشکاران گفت: کربوهیدرات ها بهترین سوخت برای ورزشکاران هستند چرا که در مقایسه با چربی و پروتئین برای سوختن نیاز به اکسیژن کمتری دارند در صورتی که یک ورزشکار به اندازه کافی از کربوهیدرات ها استفاده کند قادر خواهد بود شدیدتر ورزش کنید.چه در هنگام ورزش و چه در مسابقه.

وی ادامه داد: یک رژیم پرکربوهیدرات به فرد اجازه می دهد که به خاطر بازسازی ذخایر کربوهیدراتی و کاهش زمان بازگشت به حالت اولیه سخت تر تمرین نماید.

وی افزود: رژیم غذایی در زمان تمرین به ویژه حائز اهمیت است چرا که اگر فرد ورزشکار قادر به تمرین شدیدتر باشید، در طی مسابقه نیز به سطوح بالاتری از کارایی می رسید. بدن ۶۰-۵۰ در صد کالری مصرفی خود را از کربوهیدراتها تأمین می کند. یک ورزشکارا حتی به مقادیر بیشتری در حد ۷۰-۶۰ در صد کالری مصرفی ۱۰-۶ گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن نیاز خواهد داشت. در صورتی که نیاز یک ورزشکار استقامتی به کربوهیدرات می تواند تا ۹۰-۷۰ در صد از کالری مورد نیاز روزانه اش افزایش یابد.

حاجی میرزاده خاطرنشان کرد: غذاهای کم محتوا ذخایر کربوهیدرات بدن را کاهش خواهد داد و انرژی فرد را تحلیل خواهند برد .به نحو مشابه در صورتی که به جای کربوهیدراتها از غذاهای پرچرب و پر پروتئین استفاده شود، فرد نخواهد توانست انرژی مناسب برای تمرین و مسابقه مطلوب را تأمین نماید.

این کارشناس تغذیه، کربوهیدرات‌ها را به انواع ساده و پیچیده طبقه‌بندی کرد و افزود: کربوهیدرات‌های ساده در قند و شکر، کیک، شیرینی‌ها، شکلات و آب‌نبات یافت می‌شوند. این نوع کربوهیدرات همچنین به صورت طبیعی در میوه‌ها و سبزی‌ها تولید می‌شود.

وی ادامه داد: کربوهیدرات‌های پیچیده نیز که شامل نشاسته‌های قابل هضم می باشد در انواع ماکارونی، نان، غلات، حبوبات و سبزیجات نشاسته‌ای مثل سیب زمینی  و همچنین شامل فیبرهای غیرقابل هضم هستند که از انواع این فیبرها می‌توان به فیبرهای محلول مثل همی‌سلولز (در بلغور و برنج قهوه‌ای)، پکتین (در سیب، مرکبات، توت‌فرنگی)، صمغ‌ها (در جوی ‌دوسر، لوبیای خشک) و یا گروه فیبرهای غیر محلول مانند سلولز (در آرد و نان سبوس دار، لوبیا، نخود و سبزی‌های ریشه‌ای و خانواده کلم) ولیگنین(سبزی‌های رسیده، گندم) اشاره کرد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.