مخشیف بافی؛ شغل کمهزینه اما پر درآمد
یزدرسا؛ هنر مخشیف بافی با نقش دادن به پارچههای رنگی و ساده سرقیچی و حتی بافت با ضایعات چرم جان تازه میگیرد و پس از بافتنه شدن برای فرش سنتی، زیرانداز، پادری و خورجین و وسایل های تزئینی استفاده می شود. قابل شستشو است و هم دوام بسیار خوبی دارند و به دلیل نوع بافت دوام این محصولات از قالی دستباف و ماشینی بیشتر است. وقتی لباسی پس از چند مدتی برایتان غیر قابل استفاده می شود می توان در این هنر از لباس های ناکارآمد هم استفاده کرد از از پارچه ها و سرقیچی های استفاده نشده در بافت پلاس استفاده می شود. با توجه به اینکه در بافت پلاس یک بار زیر و یک بار رو بافته می شود بافت این محصول بسیار مستحکم و بادوام است. از مزیت های این هنر کم هزینه بودن آن است که بانوان و آقایان می توانند به عنوان یک شغل خانگی هم به آن نگاه کنند.
خدیجه زینالدینی پور از بانوان کارآفرین و هنرمند ایرانی که در شهر باستانی یزد به این هنر مشغول است و برای اولین بار با نقش دادن به پسماندهای پارچههای رنگی و ساده سرقیچی و حتی پسماندهای چرم و هرگونه پسماند الیاف قابل بافت پس از بافتن در دل هم در شکل های متفاوت محصولاتی چون رومیزی، فرش و زیرانداز، پادری و وسایل های تزئینی می بافد.
وی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا اظهار کرد: سه عامل مهم کارآفرینی، اشتغال زایی در جامعه و حفاظت از محیط زیست باعث شده تا به صورت خانوادگی و به همراه همسر و دو فرزند خود بافت این نوع مبتکرانه را به عنوان یک ایده جدید خلق کند.
این بانوی کارآفرین خاطرنشان کرد: در این طرح استفاده از ضایعات در خانه و استفاده از لباس های کهنه و پارچه های اضافی از خیاطی ها و تولیدکنندگان پارچه که به راحتی در چرخه طبیعت بازنمیگردد استفاده شده و با مواد ناکارآمد بهترین بافت به عنوان صنایع دستی جهت حفظ محیط زیست انجام می گیرد.
زینالدینی پور با تاکید بر اینکه اشتغال و درآمدزایی با این بافت زیاد می شود و درآمد خوبی برای خانواده ها خواهد داشت، تصریح کرد: این بافت برای هر نوع مکان قابل استفاده می باشد؛ چندین سال برای اهداف وقت گذاشته و این هنر بوسیله نگرش جدید احیاء شده است.
وی گفت: با مخشیفبافی امکان اشتغال برای تمام جوامع شهری و روستایی و در هر نقطه از جهان با کمترین سرمایهگذاری امکانپذیر است.
بانوی فعال در زمینه صنایع دستی تصریح کرد: امکان دسترسی به مواد اولیه این بافت در تمام نقاط امکان پذیر و راحت بوده و بافت این هنر بسیار آسان است؛ هر فرد نوجوان و حتی کهنسال در صورت آموزش بسیار کم میتواند انجام دهد.
زینالدینی پور با اشاره به اینکه سادگی و ارزان بودن مواد اولیه این بافت و آموزش راحت و بازار مناسب از نظر قیمت خوب باعث توسعه پایدار این بافت است، ادامه داد: صنعت مخشیف با استفاده از مواد پسماند باعث حفظ محیط زیست و عدم تغییر اقلیم میشود و تغییر الگوی مصرف نادرست به درست در ذهن مردم جایگزین خواهد شد و باتوجه به استفاده از حداقل امکانات و مواد اولیه ارزان و تبدیل به صنایع دستی و ارائه آن با قیمت مناسب در بازارهای مختلف به خصوص بازار صنایع دستی و گردشگری به عنوان کارآفرینی مطرح و باعث رونق کسب و کار و بالا رفتن سطح معیشتی بافندگان، خانواده و در نهایت مردم جامعه میشود.
انتهای پیام/3857