ID : 24604600
به بهانه انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا؛

مداخله‌ها و جنایت‌های دولت‌های جمهوری‌خواه آمریکا در حق ملت‌های جهان (بخش دوم و پایانی)


در سال 1981، بعد از به قدرت رسیدن رونالد ریگان، با تحریکات کابینه او ارتش عراق به رهبری صدام حسین به ایران حمله کرد و جنگ 8 ساله را به مردم ایران تحمیل کرد.

یزد رسا؛ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز گذشته برگزار شد و علیرغم پیش‌بینی‌هایی که شده بود، دونالد ترامپ جمهوری‌خواه بر رقیب دموکرات خود غلبه کرد و به عنوان چهل وپنجمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد. همچنان که قبلا هم گفته شده بود، برای ملت ایران دموکرات یا جمهوری‌خواه تفاوتی ندارد و هر دو این‌ها هر زمان که به قدرت رسیده‌اند انواع جنایت‌ها را در حق ملت‌های آزاده روا داشته‌اند. به همین بهانه به بررسی اقدامات جنایت‌کارانه و مداخله‌گرایانه روئسای جمهور آمریکا که از حزب جمهوری‌خواه در حدود یک قرن اخیر به قدرت رسیده‌اند، پرداخته ایم که قسمت دوم آن در ادامه می‌آید:

رونالد ویلسون ریگان از حزب جمهوری‌خواه، چهلمین رئیس‌جمهور آمریکا از ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ تا ۲۰ ژانویه ۱۹۸۹ بود. برخی از اقدامات زمان وی به این شرح است:

- در سال 1981، بعد از به قدرت رسیدن رونالد ریگان، با تحریکات کابینه او ارتش عراق به رهبری صدام حسین به ایران حمله کرد و جنگ 8 ساله را به مردم ایران تحمیل کرد. در طول 8 سال جنگ تحمیلی، کمک‌های نظامی و اطلاعاتی کابینه ریگان به عراق باعث طولانی شدن جنگ و کشته شدن بیش از یک میلیون نفر از هر دو طرف شد.

-از سال 1982، با حمایت ریگان، انواع تجهیزات از قبیل: کامپیوتر، ماشین های نظامی، مواد شیمیایی با استفاده دوگانه، از طریق کمپانی‌های مختلف امریکایی داخل و خارج از کشور در اختیار صدام حسین گذاشته شد. (این تکنولوژی‌ها و مواد در ساخت بمب‌های شیمیایی و استفاده از آن در جنگ با ایران توسط عراق بکار گرفته شد.)

- در سال 1981، سازمان سیا و ارتش امریکا در جنگ دولت دست نشانده خود در السالوادور به مقابله با انقلابیون پرداختند. این جنگ تا سال 1992 ادامه داشت.

- در سال 1981، سیا در جنگ کنتراها در مقابل ساندینیست‌ها، با کمک‌های مالی و نظامی به حمایت کنتراها بر آمد. این پشتیبانی 9 سال به طول انجامید.

- درسپتامبر سال 1982 و در پی ترور (بشیر جمایل) رئیس‌جمهور دست نشانده امریکا در لبنان، نیروهای امریکایی وارد لبنان شدند تا هم از منافع امریکا دفاع کنند و هم از نیروی اشغالی اسراییل به رهبری آریل شارون دفاع و پشتیبانی شود. در همین سال بیروت به اشغال نیروهای امریکا در آمد و نیروهای سازمان آزادی‌بخش فلسطین از بیروت اخاج شدند.

- در اکتبر1983 ارتش امریکا، گرانادا را که یک کشور کوچک دریای کارائیب است، بعد از روی کار آمدن دولت چپ‌گرا در آن کشور، به بهانه نجات چند دانشجوی امریکایی اشغال کردند. در صورتی که دانشجویان بعدها گفتند که به کمکی احتیاج نداشتند. علت این حمله جلوگیری از قدرت یافتن حکومت طرفدار شوروی و کوبا در گرانادا بود.

- در سال 1984 جنگنده‌های امریکا، 2 هواپیمای نظامی ایران را در جنگ ایران و عراق سرنگون کردند.

- در سال 1986 دادگاه بین‌المللی لاهه به این نتیجه رسید که امریکا قوانین بین‌المللی را در مورد استفاده غیرقانونی قدرت در نیکاراگوئه را نقض کرده است. سازمان ملل متحد با رای 94-2 از امریکا خواست به رای صادره احترام گذاشته وآن را اجراکند (امریکا و اسراییل رای منفی دادند) و امریکا از انجام آن سر باز زد.

- در 14 آوریل 1986 نیروی هوائی امریکا به 5 پایگاه نظامی لیبی در نزدیکی تریپلی و بنغازی حمله کرد. هدف از این حمله تنبیه قذافی و جلوگیری از عملیات تروریستی توسط لیبی اعلام شد.

- در سال 1987، ایالات متحده به بهانه حفاظت از نفت‌کش‌های کویتی در خلیج فارس حضور یافت و با نصب پرچم امریکا بر روی نفت‌کش‌های کویتی، در این منطقه به مداخله پرداخت.

- در 3 جولای 1988 نیروی دریایی امریکا از روی ناو وینسنس با موشک هواپیمای مسافربری ایران ایر را بر فراز خلیج فارس سرنگون کرد. در این حادثه 290 نفر مسافر هواپیما جان خود را از دست دادند.

-همچنین می‌توان از دخالت‌های متعدد نظامی امریکا در السالوادور، نیکاراگوئه، گواتمالا و افغانستان یاد کرد که در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان به وقوع پیوست.

جرج هربرت واکر بوش از حزب جمهوری‌خواه، چهل یکمین رئیس‌جمهور آمریکا از ۲۰ ژانویه ۱۹۸۹ تا ۲۰ ژانویه ۱۹۹۳بود. برخی اقدامات زمان وی:

- در اولین سال حکومت جورج بوش پدر (1989)، طی عملیاتی با نام آرمان عادلان (Operation Just Cause)، نیروهای ارتش امریکا، پاناما را به اشغال خود در آوردند. این اشغال به عنوان اینکه (نوریگا) کارتل مواد مخدر بوده و مواد مخدر را به امریکا وارد می‌کند انجام گرفت. این اشغال نظامی با سرپیچی و نادیده گرفتن قوانین بین المللی صورت گرفت. نوریگا به امریکا آورده شد و تحت محاکمه قرار گرفت و محکوم شد اما این دادگاه هیچ گاه علنی برگزار نشد. هدف اصلی امریکا حضور در کانال پاناما و جلوگیری از شکلگیری حک.متی ضد امریکایی در این منطقه بود.

- در دسامبر 1989، امریکا با پرواز هواپیماهای جنگی از حکومت (کورازون اکوینو) در برابر شورشیان نظامی فیلیپینی حمایت کرد و در فیلیپین نیز حضور یافت.

-در 17 ژانویه 1991 بعد از نشان دادن چراغ سبز به صدام حسین برای اشغال کشور همسایه (کویت)، کابینه بوش پدر به عنوان رهاسازی و آزاد کردن کویت به عراق حمله‌ور شد. با اینکه در همان زمان می‌توانستند رژیم صدام حسین را سرنگون کنند، از انجام این کار خودداری نمودند.

- در سال 1992، امریکا با عنوان حمایت از عربستان در برابر حمله عراق، وارد عربستان شد و دراین کشور نیز حضور نظامی یافت.

- در دسامبر 1992، امریکا در عملیات حفظ دموکراسی در راستای حمایت از رئیس‌جمهور مخلوع سومالی (ژان برتراند آریستید)، وارد این کشور شد و به سرکوب مخالفان پرداخت.

- در اواخر 1992، امریکا همچنین در عملیاتی با نام احیای امید، با عنوان کمک‌های انسان‌دوستانه وارد سومالی شد و در امور این کشور مداخله کرد.

جرج واکر بوش از حزب جمهوری‌خواه، چهل و سومین رئیس‌جمهور آمریکا از ۲۰ ژانویه ۲۰۰۱ تا ۲۰ ژانویه ۲۰۰۸ بود. برخی اقدامات دوران او:

-در فوریه 2001، امریکا از پیوستن به 123 کشور جهان در مورد منع استفاده از بمب‌ها و مین‌های ضدپرسنلی، خودداری نمود.

- در آوریل 2001، نماینده امریکا در کمیته حقوق بشر سازمان ملل انتخاب نشد. به همین دلیل امریکا از پرداخت حق عضویت باقی مانده قبلی خود به سازمان ملل که بالغ بر 244 میلیون دلار بود، سرباز زد.

- در می سال 2001 جورج بوش، گفتگو با اتحادیه اروپا را برای بحث درباره کم کردن و کنترل دولتی نسبت به جاسوسی‌های اقتصادی، استراق سمع‌های تلفنی و کنترل ایمیل‌های شخصی و فاکس‌ها را نپذیرفت.

- در جولای 2001، امریکا تحت رهبری جورج بوش از قرارداد سال 1972 منع تولید و استفاده از سلاح‌های بیولوژیکی و شیمیایی که به امضاء 144 کشور جهان رسیده بود، خارج شد. در همین زمان امریکا بدون ارائه هیچ‌گونه سند و مدرکی کشورهای عراق، ایران، کره شمالی، لیبی، سودان و سوریه را به نقض همین کنوانسیون متهم کرد.

-در جولای 2001، ایالات متحده با طرح بین‌المللی استفاده از انرژی پاک که توسط کشورهای گروه 8 تهیه شده بود، مخالفت کرد.

-در سپتامبر 2001 ، امریکا از کنفرانس بین‌المللی ضد نژادپرستی که در آفریقای جنوبی با شرکت 163 کشور در جریان بود، خارج شد.

- در7 اکتبر 2001 ، پس از وقایع 11 سپتامبر، نیروهای امریکایی تحت عنوان مبارزه با تروریسم و ریشه کردن سازمان القاعده، به رهبری اسامه بن لادن، به افغانستان حمله کردند و تا کنون در آنجا حضور دارند.

-در دسامبر 2001، کابینه جرج بوش از قرارداد سال 1972 منع تولید سلاح‌های قاره‌پیما نیز خارج شد.

-در دسامبر 2001، همچنین کابینه بوش خواهان استثناء نمودن محاکمه رهبران سیاسی و پرسنل ارتش امریکا از دادگاه بین‌المللی جنایات جنگی شد. این قرارداد در جولای سال 1998 در رم، با قبول 120 کشور جهان بوجود آمد.

- در سال 2001، دولت بوش با لغو قرارداد کیوتو که برای جلوگیری از گرمایش جهانی به وجود آمده بود، امریکا را از این پیمان محیط زیست جهانی خارج نمود.

- در سال 2001 شورای عمومی سازمان ملل متحد طرحی را تصویب کرد که به تحریم امریکا علیه کوبا پایان داده شود. این طرح با 167 رای موافق و 3 رای مخالف (امریکا، اسراییل و جزایر مارشال) به تصویب رسید. کابینه بوش آن را نادیده گرفت و هیچگاه به اجرا نگذاشت و با این اقدام گام دیگری را در جهت بی‌اعتبار نمودن سازمان ملل برداشت.

-در 12 ژوییه 2002، امریکا ایران را در کنار عراق و کره شمالی، (محور شیطانی) قلمداد کرد و از کشورهای دیگر خواست در روابط خود با این 3 کشور، تجدید نظر کنند.

- در آوریل 2002 کابینه بوش انجام کودتا را در ونزوئلا بر علیه هوگو چاوز رئیس‌جمهور این کشور صادر کرد. بعد از 2 ماه اعتصابات سراسری مردم در طرفداری از هوگو چاوز و محکوم شدن کودتا از طرف 19 کشور امریکای لاتین، کودتا با شکست مواجه شد و چاوز به قدرت بازگشت. امریکا عقب‌نشینی کرد، ولی به کمک‌های مالی خود به مخالفان چاوز به رهبری پدرو کارمونا یکی از کارتل‌های نفتی، ادامه داد. و خواستار رفراندم برای تائید و یا نفی چاوز شد.

- از آگوست 2002 و در پی آغاز پرونده هسته‌ای ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امریکا با مداخله و کارشکنی در آژانس، تلاش خود را در جهت خارج کردن پرونده ایران از روال عادی و تبدیل کردن آن به مسئله‌ای سیاسی بکار گرفت و مرتباً ایران را به ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل تهدید می‌کند.

-در 19 مارس 2003، بعد از اتهامات و پرونده‌های ساختگی جورج بوش و کابینه او نسبت به عراق از قبیل: تهیه و تولید سلاح‌های کشتار جمعی، رابطه رژیم صدام با القاعده و فاجعه 11 سپتامبر و ...، و بدون توجه به افکار عمومی جهان، امریکا و متحدانش به عراق حمله‌ور شدند و پس از سه هفته مقاومت مشکوک، عراق اشغال شد.

- پس از اشغال عراق در مارس 2003، نئومحافظه‌کاران حاکم بر امریکا در مداخله‌ای آشکار به بررسی طرحی با عنوان خاورمیانه بزرگ پرداختند که به تغییر حکومت‌ها در خاورمیانه و تغییرات سرزمینی کشورها مربوط می‌شد. آن‌ها اشغال عراق و در ادامه آن فشار بر سوریه و سرنگونی حکومت این کشور را فصل اول این پروسه می‌دانند.

- از سال 2003 و با عنوان مبارزه با تروریسم ایالات متحده با حضور در کشورهای آسیای میانه و منطقه قفقاز با برهم زدن معادلات سیاسی به بحران در این منطقه دامن زد و با طراحی و اجرای انقلاب‌هایی با عناوین انقلاب‌های مخملی، حکومت‌های این منطقه را سرنگون و حکومت‌های دست نشانده طرفدار خود را بر سر کار آورد، که از آن جمله می‌توان به نمونه‌های زیر اشاره کرد:

- در نوامبر 2003، امریکا با حمایت خود انقلاب نارنجی را در گرجستان به پیروزی رساند و دولت شواردنادزه را سرنگون کرد و از ساکاشویلی حمایت کرد.

-در دسامبر 2004، در پی بحران در اوکراین، با انقلاب مخملی به رهبری امریکا، دولت لئونید کوچما، سرنگون شد.

- در مارس 2005 و در ادامه انقلاب اوکراین، امریکا در قرقیزستان نیز انقلاب رنگین ایجاد کرد و دولت این کشور را نیز سرنگون کرد.

- از سال 2003، امریکا با نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر با احداث زندان‌هایی در خاک دیگر کشورها خصوصاً در اروپا، با ربودن مخالفین خود، آن‌ها را به این زندان‌ها منتقل کرده و شکنجه و نگهداری می‌کرد که از آن جمله می‌توان به ربودن روحانی مسلمان در ایتالیا بنام اسامه مصطفی حسن معروف به ابوعمر، توسط سازمان سیا و انتقال وی به آلمان اشاره کرد.

-در سال 2004، امریکا حمایت علنی خود را با ترور رهبران ارشد مقاومت فلسطین، توسط جوخه‌های ترور تحت فرمان آریل شارون اعلام داشت (که طی آن بسیاری از رهبران ارشد مقاومت فلسطین همچون: شیخ احمد یاسین و رنتیسی و ... ترور شدند). امریکا همچنین همکاری‌های سیاسی ـ نظامی خود را با اسرائیل افزایش داد.

- در سال 2004 و درپی ترور نخست وزیر سابق لبنان (رفیق حریری)، امریکا کوشید با دخالت در امور لبنان به بحران این کشور دامن بزند، این مداخلات در سال 2005 و طی بررسی پرونده ترور حریری در سازمان ملل به اوج خود رسید و امریکا به تهدید سوریه در ارتباط با این پرونده پرداخت.

- از سال 2004، امریکا همچنین در اعتراضات و مخالفت‌های مردمی برعلیه دولت گلوریو آریو در فیلیپین، به حمایت آشکار از وی پرداخت. این حمایت‌ها در سال 2005 و انتخابات فیلیپین به اوج خود رسید.

- در می 2005، ایالات متحده در ادامه پروسه مداخلات آشکار خود، ناآرامی‌هایی را در ایالت اندیجان ازبکستان ایجاد کرد تا دولت این کشور را نیز همانند نمونه‌های قبلی سرنگون کند، اما با برخورد نظامی شدید دولت با ناآرامی‌ها و کشته شدن بیش از هزار نفر از مردم بی‌گناه، امریکا در این براندازی ناموفق شد.

- از سال 2005، امریکا همچنین با حمایت‌های آشکار و پنهان از مخالفان دولت بلاروس، در پی سرنگونی دولت الکساندر لوکوسنکو است.

-در سال 2005، همچنین با طرح اصلاح ساختار برخی از ارکان سازمان ملل از قبیل شورای امنیت و حق وتوی 5 کشور، توسط برخی از کشورهای عضو، امریکا تلاش زیادی را در جهت مقابله و عدم نتیجه بخشی این طرح انجام می دهد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.