ID : 39264656
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی:

مذاکرات وین حربه‌ای برای پوشاندن ناکامی‌های دولت در هشت سال اخیر است


زاکانی گفت: مذاکرات وین حربه جناح رقیب برای پوشاندن ناکامی‌های دولت در هشت سال اخیر است و مردم باید نسبت به این موضوع هوشیار باشند.

به گزارش یزدرسا، علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیچیدگی صحنه انتخابات پیش رو گفت: برای جمع بندی درباره این صحنه لازم است ابعاد مختلف رخدادهای پیرامونی عرصه انتخابات مورد بحث و  بررسی قرار گیرد و مذاکرات وین یکی از این ابعاد است. به هر حال امروز مذاکرات وین به عنوان بخشی از انتخابات مد نظر دولت است و دولتمردان تمام تلاش خود را به کار می بندند که با وعده و وعیدهای مختلف، شرایطی را ایجاد کنند که ناکامی های هشت ساله خود را بتوانند با یک «گفتار درمانی» جدید و بیان وعده هایی با رنگ و لعاب متفاوت به نحوی بپوشانند و پاسخ معتبری به سوالات اساسی مردم و نخبگان جامعه ندهند، لذا نمی توان درباره انتخابات سخن گفت اما از مذاکرات وین اشاره ای نکرد.

زاکانی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که وقتی ناظر بر مذاکرات وین سخن می گوییم، حتما به موضوعات اثرگذار بر مذاکرات، مثل انفجار در نطنز و مسائل این چنینی هم بپردازیم تا بتوانیم دست پر برای مذاکره از موضع بالا را ببینیم. از طرفی نباید نسبت به فایل صوتی منتشر شده از وزیر امور خارجه و آثاری که می تواند بر انتخابات و مذاکرات داشته باشد را نادیده گرفت و می توان از این ماجرا به عنوان یک برنامه از پیش طراحی شده یاد کرد. لذا ما با صحنه پیچیده ای روبرو هستیم و نباید صحنه را تک بعدی و تک ساحتی ببینیم.

زاکانی معتقد است در عین پیچیدگی صحنه، باید نخبگان سیاسی یک تحلیل ساده و روان از آنچه در جریان است، برای جامعه بیان کنند و نشان دهند که چگونه جمعی از عناصر ناکام در عمل به وعده های انتخاباتی، در حال بازی با مصالح کشور هستند و قصد دارند داشته های ملت را به ثمن بخس در مقابل بیگانگان قرار دهند.

وی با بیان اینکه برای جبهه انقلاب اسلامی هم مشارکت بالا در انتخابات موضوعیت دارد و هم پیروزی در انتخابات و هم خدمت و کارآمدی که ان‌شاءالله بعد از این پیروزی باید رقم بخورد، گفت: برای این منظور نیازمند قرار دادن جامعه در وضعیت شور و نشاط انتخاباتی و مطالبه از نامزدها هستیم که برای این مقصود، به ایجاد دوگانه سازی هایی نیاز داریم که مصلحت انقلاب در این دوگانه سازی هاست؛ مواردی نظیر مبارزه با فقر، فساد و تبعیض، عدالتخواهی، کارآمدی و خدمت، آزادی خواهی، استقلال جویی و مطالباتی از این جنس که به اساس انقلاب اسلامی وابسته است و در عین حال نیاز جامعه را نیز برطرف می کند می تواند به ایجاد دوگانه هایی که به انتخابات نیز رونق می بخشد، منجر شود.

رئیس جبهه تحول خواهان انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما باید بتوانیم پویش ها و حرکت های جدی از متن جامعه برقرار کنیم که بر شور و نشاط انتخاباتی بیافزاید، اظهار کرد: برای تحقق مشارکت بالا، هم یک گفتمان منطقی و دقیق و هم حضور فعال در صحنه لازم است تا بتوانیم پاسخ معتبری به مطالبات مردم بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه برای پیروزی در انتخابات، نیازمند انسجام هستیم و باید گزینه مطلوب و مورد پسند جامعه را معرفی کنیم، یادآور شد: البته گزینه نهایی باید امتحان پس داده باشد. از این جهت وحدت حول محور اصول و ارزش ها به ویژه ولایت مداری و در نهایت انتخاب یک نامزد مطلوب، پروسه ای است که در شورای ائتلاف دنبال می شود.

به گفته وی، اشتیاق از سمت نیروهای انقلاب برای حضور جدی حجت الاسلام رئیسی وجود دارد که هم پیشینه و صلاحیت بالایی دارد و هم انسجام بخشی مطلوبی در جبهه انقلاب رقم خواهد زد و البته در متن جامعه نیز از مقبولیت برخوردار است.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه جبهه انقلاب در صدد است با یک نامزد اصلی در رقابت حاضر شود و این نامزد مطلوب از نگاه ما حجت الاسلام رئیسی است، افزود: البته وی تاکنون از اعلام نامزدی استنکاف کرده و از این رو همه بدنه نیروهای انقلاب باید حضور وی را به عنوان یک نیاز مطرح کنند. اگر در این انتخابات پیروز شویم در گام بعدی نیز همه باید دست به دست یکدیگر دهیم و برای تحقق کارآمدی و خدمت تلاش کنیم. اما فعلا انتخابات به منزله شب قدر ملت است که باید بتوانیم بهترین نتیجه ممکن را کسب کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برنامه ریزی شورای ائتلاف به منظور تحقق مشارکت حداکثری گفت: این شورا با ثبت نام 250 هزار نفر از فعالان سیاسی کشور کار خود را آغاز کرده و در تلاش است که بتواند با یک حرکت جدی و ایجاد شور و نشاط، انتخابات را دنبال کند. بنابراین با توجه به حضور افرادی از بدنه جامعه در این شورا و سازماندهی اولیه ای که برای جریان‌سازی صورت گرفته، می توان به نتیجه بخش بودن تلاش ها برای ترغیب مردم به مشارکت در انتخابات امیدوار بود.

به گفته وی، شورای ائتلاف با عضویت افرادی از مجامع استانی و شهرستانی در سراسر کشور در حال تکمیل و ترمیم ساختار خود بوده و ماحصلش این است که با جمع بندی آرا و نظرات همه این افراد به کمک ظرفیت های فضای مجازی، تصمیم انتخاباتی نهایی را اتخاذ خواهد کرد.

زاکانی خاطرنشان کرد: شورای ائتلاف در صدد برقراری ارتباط منطقی با نامزدها بوده تا به وحدت نظر درباره حضور جدی یک ترکیب مشخص در صحنه انتخابات برسد و نامزد اصلی نیز مشخص باشد. ترکیبی که بتواند ما را به پیروزی برساند، باید انتخاب شود و از این رو شورای ائتلاف ایجاد تفاهم بین نامزدها را نیز دنبال می کند.

وی در پاسخ به اینکه اگر به هر دلیل حجت الاسلام رئیسی به عرصه نیایند، چه خواهد شد؟ گفت: کار به بن بست نمی رسد، اما با شور و نشاطی که ایجاد می شود، امیدواریم زمینه ای فراهم شود که وی نیز با احساس تکلیف و وظیفه، پاسخ معتبر به مطالبه مردم را با حضور خود در انتخابات بدهد.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی درباره انفعال مجلس در برابر مذاکرات وین گفت: مذاکرات وین خود موضع انفعالی دولت های غربی در برابر طرح راهبردی مجلس در راستای اقدام متقابل در برجام است. اتفاقا مجلس کاملا مراقب است که منافع ملی به ثمن بخس به فروش نرود و برخی در روزهای پایانی مسوولیت خود دستاوردهای ملت را از بین نبرند.

وی درباره اخبار غیررسمی منتشر شده مبنی بر اینکه حسن روحانی قصد دارد سوم خرداد ماه پیروزی در مذاکرات وین را به عنوان «فتح در فتح» مطرح و از آن به نفع نامزد جناح نزدیک به خود استفاده کند، گفت: هر چیزی از این دست از این جناح بر می آید و دور از ذهن نیست که چنین طراحی هایی انجام داده باشند. اما اینکه این خبر در جامعه برد خواهد داشت یا نه، مهم است که بعید می دانم. ما امروز آنقدر سخنان ضد و نقیض از این افراد و عناصر مرتبط با آنها در خارج از کشور شنیده ایم که دیگر کسی آنها را باور نمی‌کند. شرایط به نحوی است که جامعه به مداوا نیاز دارد و اصطلاحات «دارونما» کمکی به بهبود حال ملت نمی کند.

وی درباره احتمال حضور لاریجانی در انتخابات به واسطه حمایت شورای وحدت، گفت: من از روز اول گفتم برخی به دنبال مسیر دیگری هستند، هرچند گروهی از این اظهارات خوششان نیامد اما می دانیم افرادی که هم با دولت احمدی نژاد و هم با دولت روحانی کرده اند، اگر دولت دیگری بر سر کار بیاید نیز برایشان فرقی نمی کند و با آن همکاری می کنند. چنین افرادی سقف خواسته‌های خود را حضور لاریجانی بر مسند قدرت می بینند. 

رئیس جبهه تحول خواهان انقلابی از صدور بیانیه جمعیت جانبازان برای دعوت از رئیسی استقبال کرد و گفت: این جمعیت هویت درخشانی دارد و اقدام اخیر نیز در کارنامه این جمعیت در زمره کارهای خوب ثبت می شود.

وی درباره برخی دل نگرانی ها از شکستن شدن احتمالی آرا در انتخابات آتی گفت: این موضوع به تعهدی که افراد نسبت به اصل جبهه انقلاب دارند. امروز شرایط به نحوی است که هر کس مسیر تفرقه در پیش بگیرد واقعا پذیرفته نیست و هیچ پاسخ معتبری برای توجیه این رفتار وجود ندارد.

 زاکانی در خاتمه درباره احتمال ثبت نام قالیباف در انتخابات، گفت: آقای قالیباف از ابتدا اعلام کرد که اگر حجت الاسلام رئیسی به میدان بیاید، او در انتخابات ثبت نام نمی کند و بنده نیز بارها اشتیاق وی برای حضور رئیسی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری را دیده‌ام.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.