ID : 21612709
گفنگو با نویسنده جوان یزدی به مناسبت روز قلم؛

مردم در فضای مجازی به دنبال خوراک کپسولی هستند/ تفاوت قلم زدن در فضای «مجازی» با «مکتوب»


نویسنده جوان و ارزشی یزد گفت: در فضای مجازی مردم بیشتر به دنبال محتوایی هستند در کوتاه باشد و در عین حال اطلاعات کافی و جامع به آنها بدهد و به اصطلاح دنبال خوراک کپسولی هستند.

یزدرسا؛ در صفحات تقویم، چهاردهم تیرماه با عنوان «روز قلم» به خود جلوه ای دیگر بخشیده است. نام گذاری این روز به نام قلم، بی ارتباط با تاریخ کهن متمدن و فرهنگ ساز این سرزمین نیست. ابوریحان بیرونی در کتاب آثار الباقیه خود آورده است که چهاردهمین روز از تیرماه را ایرانیان باستان، روز تیر (عطارد) می نامیدند. از طرفی سیاره تیر یا همان عطارد، در فرهنگ ادب پارسی، کاتب و نویسنده ستارگان است. به همین مناسبت این روز را روز نویسندگان می دانستند و گرامی می داشتند.


ارزش و کرامت قلم بسیار بالاتر از آن است که برای بزرگداشت آن و صاحبانش به اختصاص دادن روزی در تقویم به آن بسنده کنیم. این ساده ترین شعار برای تجلیل از مقام قلم و ارباب قلم است. نماد روز قلم برای تجلیل، تجلیل و پیشرفت نویسندگان و نوشته ها، فقط یک تلنگر است. در این روز با گرامی داشت یاد و خاطره اهالی قلم و تجلیل از آثار ایشان، شاید بتوانیم گوشه ای از زحمات طاقت فرسای آنان را قدردان باشیم.


امروز قلم، نوع های متفاوتی دارد، عده ای در فضای مکتوب و عده ای در فضای مجازی و برخی نیز در هر دو عرصه می نگارند که این تفاوت نیست بلکه نوعی به روز شدن برای قلم زدن و برای آگاهی بخشیدن است.


14 تیرماه بهانه ای شد برای گفتگو با نویسنده جوان و شهیر یزدی که خود را در وبلاگش یک جوان آرمان خواه معرفی کرده است.


« احسان عابدی» نویسنده ارزشی یزدی، متولد آذرماه 1366، کارشناس ارشد ادبیات مقاومت که قلم توانایش هم در فضای مجازی و هم در فضای مکتوب آگاهی به ارمغان می آورد.


عابدی در گفتگو با خبرنگار یزد ندا در خصوص ارزش قلم گفت: در بیان ارزش قلم همین بس که خداوند متعال در قرآن به قلم قسم خورده و یک سوره نیز به همین عناون نامگذاری شده است و همچنین در روایت داریم که می فرمایند: «مداد العلما افضل من دماء الشهدا» یعنی ارزش مداد علما از خون شهدا نیز بیشتر است.


نویسنده جوان یزدی با اشاره به اهمیت قلم در جامعه اظهار کرد: بیشتر هجمه هایی که امروز علیه جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد با استفاده از ابزار قلم است و می طلبد که افراد توانمند، دلسوز و قلم به دست وارد عرصه نوشتن شوند و ازآرمان های انقلاب دفاع کنند تا خدای ناکرده از دشمن عقب نیافتیم.


کارشناس ارشد ادبیات مقاومت تصریح کرد: امروز با توجه به اینکه نوشتن در فضای مجازی از فضای مکتوب پیشی گرفته است و افراد جامعه زمان زیادی را در فضای مجازی می گذرانند و از زندگی مردم زمان می گیرد حضور نویسندگان در این فضاها خیلی بیشتر نیاز است و باید افراد دلسوز در هر سنی وارد این فضا شوند و از کلیت نظام دفاع کنند.


وی تفاوت قلم زدن در فضای مجازی و فضای مکتوب را چنین عنوان کرد: در فضای مجازی مردم بیشتر به دنبال محتوایی هستند در کوتاه باشد و در عین حال اطلاعات کافی و جامع به آنها بدهد و به اصطلاح دنبال خوراک کپسولی هستند.


عابدی اذعان کرد: باید تفاوت دعایت شود و آنچه مورد نیاز مردم هست به صورت مفید و مختصر در اختیار آنان قرار گیرد و از هدر رفت قللم جلوگیری شود.


انتهای پیام/
 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.