ID : 40998896
وضعیت مطلوب یزد در سرانه صندلی سینمایی؛

مردم یزد با سینما آشتی می‌کنند؟


با وجود اینکه رفتن به سینما در سبد فرهنگی خانوارهای یزدی جایگاه آنچنانی ندارد اما چنانچه آمار حضور مردم یزد در سینما را در سال‌های گذشته مقایسه کنیم شاید بتوان این روند را نویدبخش روزهای خوب برای سینماهای استان یزد دانست.

به گزارش یزدرسا، سینما یا هنر هفتم یکی از شاخصه‌های مهم رشد و توسعه فرهنگ و هنر در هر کشوری محسوب می شود، تعداد تولید فیلم، مخاطبان و تعداد سالن‌های سینما سه پارامتر مهم در این ارزیابی‌ها به شمار می‌رود.
 
 در حال حاضر استان یزد دارای ۱۳ سالن فعال در شهرهای یزد، میبد و بافق است که در مجموع ۲ هزار و ۶۲۴ صندلی دارند و بر اساس اطلاعات منتشر شده سازمان سینمایی در سال ۹۹، یزد در نسبت صندلی به تماشاگر، دارای رتبه سوم کشور بوده است.
 
با وجود اینکه زیرساخت‌های سینمایی استان یزد در وضعیت مطلوب است و حتی مسئولان فرهنگی استان در حال احداث سینماهای جدید نیز هستند اما آنچه که یزد را در زمینه سینما و سینماداری دچار چالش کرده است کمبود مخاطب در سینماهای استان است.
 
رفتن به سینما در بین مردم یزد و در سبد فرهنگی خانوار یزدی جایگاه خوبی ندارد و اکران فیلم‌ها بیشتر برای صندلی‌های خالی سینما انجام می‌گیرد هر چند که کیفیت پایین فیلم‌ها و مخاطب پسند نبودن آنها را نیز نمی‌توان در این زمینه نادیده گرفت.
 
بالا بودن درجه کیفی سینماهای استان یزد
 
فهیمه سهیلی‌راد رئیس گروه سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در گفتگو با یزدرسا، در خصوص وضعیت‌ سالن‌های سینما در استان یزد گفت: استان یزد از نظر زیرساخت مشکلی نداریم و سینماهای استان از نظر درجه کیفی در سطوح بالای جدول درجه‌بندی سینماها هستند.
 
وی افزود: سالن‌های فعال پردیس سینمایی نگار میبد و سینما قدس آهنشهر بافق، شرایطی مشابه سایر سالن‌های سینمای کشور دارند؛ سایر سالن‌های نمایش فیلم شهرستان‌های مهریز، تفت، ابرکوه، اشکذر، اردکان و یک سینما در میبد، مالکیت دولتی دارند و یا سالن‌های مجتمع‌های فرهنگی هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند یا در مالکیت آموزش‌وپرورش هستند این سالن‌ها به‌خاطر شرایط تعطیلی بلندمدت ناشی از کرونا، غیرفعال شده و هنوز مورد بهره داری قرار نگرفته‌اند و پس از بهسازی و طی مراحل قانونی، چگونگی کاربری آنها مشخص خواهد شد.
 
افزایش دو برابری مخاطبان سینما در یزد در سه ماهه نخست امسال
 
سهیلی‌راد با اشاره به وضعیت استقبال مردم یزد از سینما عنوان کرد: استقبال مردم از فیلم‌های با مضمون کمدی نسبتاً خوب است و تعداد تماشاگر یزد در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، بیشتر بوده، اما در مجموع به دلایل متعددی از جمله شرایط اقتصادی و افزایش قیمت بلیت سینماها، در سراسر کشور حضور بیشتر مردم در سینماها و به دنبال آن سینماداران را دچار چالش می‌کند.
 
وی با بیان اینکه مضمون فیلم‌های روی پرده سینماها ملاک بسیار مهمی در استقبال تماشاگران داشته است، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، بیش از ۵۰ هزار نفر و سال ۱۴۰۱، بیش از ۸۰ هزار نفر تماشاگر در استان داشتیم. در سه‌ماهه  نخست ۱۴۰۲ نیز  حدود ۴۰ هزار نفر به تماشای فیلم در سینماهای استان نشستند که نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریباً دوبرابر بیشتر بوده است.
 
پرفروش‌ترین فیلم‌ها در استان یزد
 
رئیس گروه سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به پرفروش‌ترین فیلم‌ها در استان یزد گفت: فیلم‌های انفرادی، سگ‌بند، بخارست، پسر دلفینی در سال گذشته و در سال جاری، تا الان فیلم‌های فسیل، بخارست، ملاقات خصوصی، خط استوا و غریب رکورد بیشترین فروش را به خود اختصاص داده‌اند.
 
سهیلی‌راد با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای رونق سینماهای استان و استقبال مردم یزد از سینما اختصاص بلیت نیم‌بها یا رایگان برای فیلم‌هایی که محتوای اجتماعی و فاخر دارند با هماهنگی سازمان سینمایی، بهبود کیفی و گهگاه تعویض تجهیزات سینماها با همکاری مؤسسه سینماشهر سازمان سینمایی برای احترام به مخاطب جهت تماشای باکیفیت فیلم‌های روی پرده، برگزاری جشنواره‌های فیلم در سطح ملی و نمایش برترین تولیدات مستند و داستانی کشور و ... را از جمله این اقدامات نام برد.
 
چالش کمبود مخاطب و عدم سوددهی مناسب سینماها
 
وی با بیان اینکه چالش‌های سینماها بیشتر جنبه سراسری دارد و مختص استان یزد نیست، ادامه داد: عدم سوددهی مناسب سینماها برای تأمین هزینه‌های نمایش، سالن‌ها و کارکنان آنها، قیمت بالای حامل‌های انرژی باتوجه‌به مصرف بالای برق به دلیل ماهیت کار سینماها و تجهیزات آنها، کاهش استقبال مردم به دلایل مختلف از جمله چالش‌های سینما در کشور و استان ماست که به‌مرور می‌تواند باعث رکود و حتی ورشکستگی صاحبان سینما شود.
 
با توجه به استقبال پایین مردم یزد از سینماها، همراهی دستگاه‌های فرهنگی مثل شهرداری و صداوسیما برای تبلیغات و معرفی فیلم‌ها می‌تواند مؤثر باشد. همچنین همکاری بخش خصوصی و دولتی در تهیه بلیت برای کارکنان و افراد تحت پوشش آنها، به افزایش گسترده‌تر مخاطبان سینما کمک قابل‌توجهی خواهد کرد.
 
از طرفی ازآنجاکه در استان برنامه‌هایی برای احداث چند سالن سینما توسط بخش خصوصی و دولتی وجود دارد، همکاری همه‌جانبه مسئولان استان برای جذب مشارکت سرمایه‌گذاران خصوصی جهت تقویت زیرساخت‌ها و همچنین حمایت از تولید فیلم توسط فیلمسازان یزدی، می‌تواند چشم‌انداز روشنی برای حوزه سینمایی استان ترسیم نماید که البته در کنار آن باید تدبیری جدی برای جذب مخاطب به سینما هم اندیشیده شود.
 
انتهای پیام/ع
 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.