مرگ ملکعبدالله بر بازار نفت، طلا و اسلحه تاثیر خواهد داشت
به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ،جعفر قناد باشی در تحلیل وضعیت عربستان سعودی پس از به طول انجامیدن بیماری پادشاه این کشور گفت: جناح قدرت در عربستان به دنبال آن است که برای انتقال آرام قدرت زمینهسازی کند، در این راستا حتی گفته شد هیاتهای آمریکایی و انگلیسی نیز در حال همکاری و ارائه مشاوره به مسئولین عربستان هستند و هیات ناظری به این کشور اعزام شده است.
وی با بیان این که از سوی دیگر، بیماری طولانی سبب شده تا در خاندان سعودی جناح بندی جدی صورت بگیرد؛ افزود: اگر شاه یکباره فوت میکرد، فرصت جبهه بندی از این خاندان گرفته میشد اما در حال حاضر چندین تیم از خاندان آلسعود در صدند تا با جلب حمایت آمریکاییها و انگلیسیها برای کرسی پادشاهی آماده شوند و علیرغم تعیین شدن ولیعهد دوم و تعریف مکانیزمهای جدید برای انتخاب ولیعهد، جناحبندی پروسه جانشینی را به یک فرایند خطرناک و هزینهبر برای خاندان سعودی تبدیل کرده است.
این کارشناس خاورمیانه در توضیح اشکالات ساختار سیاسی عربستان تصریح کرد: برخلاف این که جامعه این کشور بدنه جوانی دارد، ساختار حاکم، پادشاهی و قدیمی است؛ یعنی علیرغم نوگراییهای اعمال شده در زمان ملک عبدالله، در اساس، محور و مولفههای اصلی، ساختار سیاسی تناسبی با این جمعیت ندارد.
وی افزود: این جمعیت جوان، تحصیلکرده، آگاه از مسائل بینالملل، خواستههایی دارند و لذا نمیتوانند این پوسته کهنه حکومتی را تحمل کند، طبیعی است که نهایتا این پوسته شکسته خواهد شد اما مرگ پادشاه میتواند عاملی برای زودتر شکسته شدن این پوسته باشد چرا که مردم عربستان از ساختار استبداری و غیر مردمسالاری و سرسپردگی آل سعود به غرب رنج می بردند.
سفیر اسبق ایران درلیبی با تاکید بر این که زمان خاص و ویژهای در عربستان میگذرد، اظهار داشت: این که انگلیسیها برای تاسیس پایگاه نظامی خود، بحرین را بر عربستان برگزیده اند میتواند به همین علت باشد که جمعبندی دستگاههای انگلیسی به این نتیجه رسیدهاند که تحول جدی در انتظار منطقه است. مخصوصا که برخلاف برنامههای آمریکا برای ترک خلیج فارس و منطقه، شمار نیروهای انگلیسی در منطقه در حال افزایش است.
وی افزود: این شواهد نشان میدهد، وضعیت عربستان به شکل کلاف سردرگمی در آمده که حل آن به سادگی ممکن نخواهد بود و به راحتی قدرت بعد از ملک عبدالله به فرد بعدی منتقل نخواهد شد.
قناد باشی با اشاره به نقش عربستان برای آمریکا در منطقه گفت: چنان چه عربستان از نظر داخلی درگیر شود، ضربه بزرگی برای مهندسی نظامی و امنیتی است که غرب برای منطقه تدارک دیده و خللی جدی به آن میرساند؛ برای همین دنیای غرب خواستار ثبات در عربستان است، اما از آن جایی که گزینههای جانشینی پادشاهی عربستان مسن و اغلب بیمارند، احتمال میرود مدت پادشاهیاشان کوتاه و کوتاهتر شود و این مسئله نیز موجب به خطر افتادن منافع آمریکا برای بهرهبرداری از خلیج فارس است. و خود میتواند نشانهای برای به انتها رسیدن دوران پادشاهی آلسعود باشد.
وی افزود: عربستان از نظر اقتصادی برای غرب از سه جهت مهم است، نخست تاثیر و نقشی که در صادرات نفت دارد؛ دوم خریدار عمده تسلیحات و سوم خریدار عمده طلاست؛ از این رو هر نوع تحول عمدهای که موجب ناآرامی سیاسی این کشور شود، بر بازار نفت، طلا و اسلحه تاثیر خواهد داشت.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطر نشان کرد: اگر عربستان درگیر مسائل داخلی شود بسیاری از التهابات منطقه فروکش خواهد کرد چرا که عامل بسیاری از ناآرامیهای منطقه، عربستان سعودی است. حتی بسیاری از متفکرین معتقدند با حذف آلسعود از منطقه، زمینه وحدت هر چه بیشتر شیعه و سنی فراهم خواهد شد چرا که عربستان با ترویج و حمایت از وهابیت به دنبال تفرقه در جهان اسلام بوده است.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- سعوديها دچار جنگ قدرت ميشوند
- قیمت نفت؛بهانه جدیداصلاح طلبان برای سفر هاشمی به ریاض
- روایتلاریجانی از ذلتریاض مقابل آمریکا و گردنکلفتی برایایران
- شاهزاده سعودی خبر از مرگ ملک عبدالله داد
- ذاتالریه ملک عبدالله و اختلاف شدید دو شاهزاده برای جانشینی«شاه»
- اخبارضدونقیص از مرگ ملکعبدالله نشان از بیسرو سامانی اوضاع سیاسی عربستان است
- ۱۸ هزار میلیارد تومان از جیب دولت و ملت ایران رفت
- عربستان و کویت بیش از ایران از کاهش قیمت نفت ضرر میکنند
- «ملک عبدالله»مُرد/ 40روز عزای عمومی دراردن وبحرین/ پیامهای تسلیت/ افزایش بهای نفت/ سلمان پادشاه ومقرن ولیعهد +بیوگرافی
- خبر مرگ شاه سعودی با ۳ روز تاخیر اعلام شد!
- درهم شکستن«بیداری اسلامی»هدف حمله به یمن/ تکفیر کردن مسلمانان هدف رسانه های«لندن نشین»