ID : 39598973
تشکل‌های دانشجویی خطاب به استاندار یزد؛

مسئولان یزدی پای درد و دل دانشجویان بنشینند


تشکل‌های دانشجویی استان یزد با صدور بیانیه‌ای خطاب به استاندار یزد خواهان توجه به دغدغه‌ها و نظرات دانشجویان برای حل چالش‌های استان شدند.

به گزارش خبرنگار یزدرسا، در بخشی از این بیانیه آمده است: بررسی شاخص‌های اقتصادی استان نشان می‌دهد که درآمد سرانه استان یزد در طول 9 سال گذشته تقریباً ثابت بوده و این بدان معنی است که عملکرد اقتصادی بدون رشد اقتصادی و ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی سالم مبتنی بر تولید، تنها درآمد ثابت موجود را از طبقات پایین درآمدی به ثروتمندان منتقل کرده و ضریب جینی استان به‌طور مستمر از سال 1394 افزایش ‌یافته که می‌توان آن را نشان‌دهنده افزایش فاصله طبقاتی و بحران توزیع درآمد در استان دانست.

بی‌توجهی به آمایش سرزمین باعث شده میان انتظارات از جایگاه استان در صنعت کشور با پتانسیل‌های زیرساختی و جغرافیایی استان هماهنگی وجود نداشته باشد لذا با توجه به جایگاه خاص استان یزد در رقابت منطقه‌ای و استراتژیک (از حیث صنایع فلزات اساسی و صنایع معدنی غیرفلزی) کاملاً مشخص است استان نقش حیاتی در تأمین کالاهای آب بر، انرژی بر و آلاینده به عهده دارد و همچنین توزیع نامتوازن فرصت‌های سرمایه‌گذاری و پایه‌ریزی اقتصاد استان به سمت صنعت‌های کم تنوع و آسیب‌پذیر که سنخیتی با مزیت‌های استان ندارد پیش از پیش نگاه ویژه سیاست‌گذاران کشور در سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی استان را می‌طلبد.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: حاشیه‌نشینی و مهاجرپذیر بودن استان همچنین مواجهه خرده‌فرهنگ‌ها به ویژه در مناطق حاشیه‌ای که به دلیل توزیع نامتوازن فرصت‌های سرمایه‌گذاری به وجود آمده است، زمینه بروز آسیب‌های فرهنگی اجتماعی را فراهم کرده که توجه هرچه بیشتر هم در افق‌های سرمایه‌گذاری استان هم در برخورد و نحوه مقابله با خرده‌فرهنگ‌های شکل‌گرفته و مقوله‌ حاشیه‌نشینی و مهاجرپذیر بودن استان را می‌طلبد.

بیکاری در استان در چند سال اخیر به‌خوبی لمس می‌شود؛ طبق آمارهای مربوط به طرح آمارگیری نیروی کار در سال‌های اخیر نرخ بیکاری از ابعاد جنسیت، تحصیلات و تقسیمات استانی یزد دارای عدم توازن شدید است که نشان می‌دهد استان با پدیده چند سطحی بیکاری مواجهه است که سیاست‌گذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان یزد با پیچیدگی و دشواری‌های زیاد همراه است که نیاز به اقدام سریع و انقلابی دارد.

این پیام می‌افزاید: متأسفانه روند افزایشی سن ازدواج و طلاق در این سال‌ها بین جوانان استان فراگیر شده لذا در خور توجه است که مسئولان استانی در راستای اعمال سیاست‌های مرتبط برای برنامه‌ریزی اقتصادی معیشتی همچنین ایجاد اشتغال و جلوگیری از بیکاری قشر تحصیل‌کرده در استان و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی این پدیده گام‌های مؤثر و جدی بردارند.

با توجه به مزیت‌های استان مانند آموزش‌وپرورش، گردشگری، خدمات درمانی، حمل‌ونقل و... و عدم توجه خاص به این موارد تاکنون توجه بیش‌ازپیش مسئولین استانی را می‌طلبد.

استان یزد به لحاظ ذاتی قابلیتها و ظرفیت‌های فراوانی درزمینه اماکن تاریخی، باستانی و طبیعی دارد که اوج تجلی آن ثبت بافت تاریخی شهر یزد به‌عنوان میراث جهانی در یونسکو؛ اگرچه بیش از دو سال از این ثبت جهانی می‌گذرد دولت در جهت توسعه ملزومات گردشگری و فرهنگی شهر جهانی یزد گام‌های مؤثری برنداشته است.

در این پیام آمده است: تغییر اقلیم در مقیاس جهانی در حال اتفاق است و استان یزد هم در معرض اثرات این پدیده است و پیش‌بینی می‌شود که در افق میان‌مدت، بهبود چشمگیری نداشته و روند کاهش بارش و افزایش دما ادامه خواهد داشت بنابراین لازم به اتخاذ تمهیداتی در جهت کاهش و سازگاری با این پدیده صورت گیرد.

طی سال‌های گذشته استفاده نامناسب از فناوری‌های جدید استحصال آب و عدم اعمال حکمرانی مطلوب آب باعث افت کمی و کیفی منابع آب استان شده است. بخش کشاورزی به‌عنوان بیشترین حجم مصرف آب و بخش صنعت و معدن دومین مصرف‌کننده استان و نخستین آلوده‌کننده منبع آب می‌باشند. با تداوم مصرف حجم بالای آب در بخش‌های ذکرشده همگام با تغییرات اقلیمی و تداوم خشک‌سالی زیست‌بوم و همچنین نداشتن برنامه مدیریتی مناسب در تصفیه آب‌های شهری و با ادامه روند کند اصلاحی و ساختار کم‌سرعت فعلی، استان را با چالش‌های مهمی روبرو کرده است.

این پیام می‌افزاید: استان یزد رتبه پنجم رشد شهرنشینی در کشور را به خود اختصاص داده است. مدنیت روستاهای استان با آغاز فعالیت‌های کشاورزی شکل‌گرفته بود اما، تغییر زیست‌بوم و محدودیت منابع آب‌وخاک و توسعه صنعتی استان باعث رشد 85 درصدی شهرنشینی در سال 1395 شد. این روند افزایشی شهرنشینی در استان توجه هرچه بیشتر مسئولین را به اقتصاد روستاها و ایجاد اشتغال پایدار و همچنین مدیریت بهینه منابع آب‌وخاک برای کشاورزان می‌طلبد.

مشکلات مواصلاتی و جاده‌ای (جاده‌های روستایی و برون‌شهری) و وجود 181 نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های استان یزد توجه بیش‌ازپیش مسئولین استان را برای کاهش خطرات احتمالی برای شهروندان عزیزمان می‌طلبد.

آنچه بیان شد فقط پاره‌ای از مسائل اساسی استان است؛ تشکل‌های دانشجویی استان یزد صمیمانه از شما دعوت می‌نماید تا با حضور در جمع دانشجویان، مسائل ذکرشده و سایر مسائل اساسی استان به گفتگو گذاشته شود و پیشنهاد‌ها و دیدگاه‌های تخصصی دانشجویان پرانگیزه و دغدغه‌مند استان را فراروی خود ببینید و بشنوید.

این بیانیه به امضای تشکل‌های دانشجویی ذیل رسیده است:

1. جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه  یزد

2. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد

3. انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی یزد

4. انجمن اسلامی نسل نو دانشگاه علوم پزشکی یزد

5. عدالت‌خواه دانشگاه فرهنگیان یزد

6. تشکل فاطمه الزهرا دانشگاه  علوم پزشکی یزد

7. هیئت فاطمیون دانشگاه یزد

8. بسیج دانشجویی دانشگاه یزد

9. بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد

10. بسیج دانشجویی دانشگاه علم و هنر یزد

11. بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد یزد

12. بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان یزد

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.