مشارکت بخش خصوصی و ایجاد مشاغل پاره وقت برای کاهش نرخ بیکاری زنان
به گزارش یزد رسا؛ شهیندخت مولاوردی در هشتمین همایش ملی انجمن جمعیت شناسی ایران در دانشگاه یزد گفت: کشور ما از سال 1385 وارد پنجره جمعیتی یا پنجره فرصت ها شده که یک وضعیت موقتی را در ساختار جمعیتی کشور به دست آورده ایم. وضعیت این فرصت به روند باروری، مرگ و میر و مهاجرت بستگی دارد و بر اساس پیش بینی های به عمل آمده تا سال 1430 ادامه خواهد یافت و از آن پس با افزایش جمعیت سالمند نسبت وابستگی مجدد افزایش خواهد یافت.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: این پنجره جمعیتی نیازمند فرصت های مناسب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نهادی و همچنین گسترش فرصت های شغلی، وضعیت اشتغال مساعد و سرمایه گذاری مطلوب است که مدیریت مناسبی را می طلبد. اگر این مدیریت مناسب نباشد تبدیل به یک تهدید خواهد شد.
وی اظهار داشت: در کشور ما تنگناهای اقتصادی و محدودیت های سرمایه ای برای فرصت های شغلی به توجیه دلایل عدم حضور زنان در فعالیت های اقتصادی کمک شایان توجهی کرده است.
مولاوردی اعلام کرد: تلاش شده تا نرخ مشارکت زنان جامعه ما در فعالیت های اقتصادی که یکی از پایینترین نرخها در بین زنان کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است به دلیل کمبود منابع مالی و نرخ بالای بیکاری در کشور به گونه ای مقبولیت یابد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در خصوص شکاف جنسیتی اذعان داشت: رتبه ایران در این گزارش 139 از 144 اعلام شده که در این رتبه بندی بالاتر از کشورهای عربستان، چاد، سوریه، پاکستان و یمن قرار داریم.
مولاوردی با اشاره به شاخص توانمندی اقتصادی زنان گفت: ما با توجه به وضعیتی که در بازار کار رسمی و بخش دولتی برای استخدام زنان با آن مواجه هستیم، به بخش های غیر رسمی، بخش خصوصی و اقتصاد شرکت های دانش بنیان رو آوردیم و راهکارهایی ارائه دادیم که می تواند تا حدودی راهگشا باشد.
این مقام مسئول تاکید کرد: برای کاهش نرخ بیکاری زنان در شرایطی که بخش دولتی در جهت کوچک سازی پیش می رود، باید هم فرصت شغلی بیشتر در بخش خصوصی ایجاد شود و هم سهم مشاغل پاره وقت افزایش یابد.
وی گفت: در محور زنان کارگر و کارهای شکننده بررسی ها حاکی از کم توجهی به وضعیت زنان کارگر است. در واقع تفکیک زنان کارگر شهری و روستایی بیانگر این است که در جامعه روستایی همواره زنان، کارگران خانگی بدون مزد هستند. وزارت تعاون برای حمایت از این گروه از زنان کارگر سیاست ایجاد صندوق بیمه ای خاص کشاورزان، روستائیان و عشایر را ایجاد کرده که موفقیت چندانی در اجرای این سیاست نداشتیم.
مولاوردی اذعان داشت: در شرایط بد اقتصادی امروز دو دسته از زنان کارگر مطلوب کارفرمایان هستند یکی دختران مجرد که تصور بر این است که نیاز چندانی به دستمزد ندارند و گروه دوم زنان سرپرست خانوار هستند که با حداقل دستمزد تن به کار می دهد چون چاره ای ندارد.
وی با اشاره به تصویب قانون حمایت و سازماندهی از مشاغل خانگی بیان داشت: مطالعات متعدد نشان می دهد زن بودن احتمال مشارکت در بازار کار غیر رسمی را بیشتر میکند، به گونهای که ادعا می کنیم بخش غیررسمی اشتغال به سمت زنانه شدن در حال حرکت است.گروه اصلی شاغلین در بخش غیر رسمی در کشور ما، زنانی هستند که به اشتغالهای خانگی می پردازند و به عنوان زن خانه دار در آمارها طبقه بندی می شوند.
مولاوردی گفت: مراکز کاریابی غیر دولتی در اشتغال زنان، درگیر مشکلات و کاستیهای بازار کار میشوند و میتوانند در این زمینه نقشآفرینی کنند که مالکیت اغلب این مراکز مربوط به بخش خصوصی است و مانند بنگاه های اقتصادی از فعالیت خود انتظار سود دارند.
Related Assets:
- سیاست های ابلاغی خانواده در دستور کار دولت است
- سفر معاون روحانی به یزد
- مجلس دهم و آزمون پایبندی به خطوط قرمز نظام
- دولت یازدهم و انتظار سیب و گلابی از نهال خشکاندهشده
- روحانی:من خودِ فیدل کاسترو هستم+ عکس
- افزایش 140درصدی کشفیات قاچاق کالا در یزد
- 3 وزیر پیشنهادی راهی پاستور شدند/ روحانی: عدهای انقلابینما مسائل کشور را «نمیفهمند» و درک نمیکنند/مخالفان: ۸ هزار میلیارد پول فرهنگیان کجا رفت